Horthy Miklós nem titkoltan antiszemita volt. Kormányzóvá megválasztását követően, 1920-ban nem esett nehezére aláírni a numerus claususként elhíresült törvényt, amely az egyetemi felvételnél a nemzethűségi és erkölcsi szempont mellett kívánatosnak tartotta, hogy az ország területén lakó egyes népfajok és nemzetiségek aránya az országos arányszámot érje el. A törvény végrehajtási utasítása az izraelita vallást külön nemzetiségnek tekintette, és hat százalékban állapította meg a közülük felvehetők arányát. Ezzel új hagyomány vette kezdetét Magyarországon: a kirekesztés hagyománya. A hivatalos politika, Horthyval az élen az 1918-as demokratikus forradalmat, valamint az 1919-es Tanácsköztársaságot és a bennük vezető szerepet vállaló zsidó származásúakat tette felelőssé Trianonért. Horthy 1943 áprilisában Adolf Hitler és külügyminisztere Joachim Ribbentrop vádjaira válaszolva hangsúlyozta: Magyarország dicsekedhet azzal, hogy az első volt a világon, amely fennhangon hitet tett az

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

232 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Remelem, masok is jarnak majd ugy, mint szegedi csanad, akirol massziv jobbikos letere kiderult, hogy zsido szarmazasu, es akiknek horthy meg veletlenul sem kegyelmezett volna...
Erre buszke Magyarorszag miniduceja?
Hat legyen, de akkor ne csodalkozzon, hogy a masszivan naciellenes nyugati kormanyok egymas utan zarjak ki az elit tarsadalmakbol...
Igaz viszont, hogy a negativ pelda is pelda...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@CsipkeRózsa: Nem matekozok, mert nem ismerem mindet. Az új holomúzeum 6 milliárdért elég húzós volt. Makkabi játékok, megemlékezések, támogatások! Háááát!
Úgy kellett mint egy falat kenyér!
CsipkeRózsa
@Shikari: ma, 13:20

Ez a legnagyobb félrevezetésed lenne,

A Sorsok Háza nem a zsidóság részére készült, az Schmidt Mária által képviselt "elméletek" hírdetésére és bemutatására jött létre. A Mazsihisz nem kérte, nem kéri! Ők elégedettek a meglévő múzeummal, és az elég nekik .

A Kerepesi úti Sportpark felújítása szintén nem a zsidók miatt készül, az a meglévő pálya felújításához kapcsolódik. A zsidóknak annyi köze lesz hozzá, hogy amennyiben elkészül, ott fogják megrendezni a Makkabi Játékokat is.

Vigasztalódj,így már nem is olyan nagy falat az a kenyér!

Úgy olvastam, hogy még a pályázat sem készült el a sportlétesítményhez.
Shikari
@CsipkeRózsa: A pályázatról én is olvastam! Tehát a mi érdekünk a múzeumok, megemlékezések, támogatások feneketlen bendőjének megtömése? Hát így is lehet értelmezni!
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem a zsidóknak tömik meg a bendőjét, mondtam, hogy nem nekik készül!!!

Lapozhatsz.

A sportlétesítmény csak a Makkabi idejére lenne az ott versenyzők használatában.

Egyébként, nemzetközi esemény lesz, Magyarországnak hozza a bevételeket, vendéglátás, szálloda, és egyéb témában.
Csizmás Kond
..mi értelme zsidózni ha nem világos, hogy az vallás vagy nemzet ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.