A jogállamiság magyarországi helyzetével foglalkozó, úgynevezett Sargentini-jelentéssel kapcsolatban közölt cikket szombati számában a Der Spiegel című független német hírmagazin.

"Hatalmas a frusztráció nálunk Orbán miatt" – a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban kérdeztek európai parlamenti politikusokat
Fotó: MTI

Az Európai Parlament – Az igazság órája Webernek és Orbánnak című írásban kiemelték: a "jogállami elvek megsértésének számos esetét" felvonultató jelentés miatt

az Európai Néppárt (EPP) arra "kényszerül, hogy alapvetően tisztázza viszonyát Orbán Viktor magyar kormányfővel".

Mint írták, a szavazás "próbatétel" lesz az EPP csúcsjelölti tisztségére pályázó Manfred Webernek, aki "egyrészt számít Orbán támogatására a november elején Helsinkiben tartandó csúcsjelöltállító kongresszuson, másrészt nemigen engedheti meg magának, hogy továbbra is helyet biztosítson neki a párt soraiban".

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy EPP-s európai parlamenti képviselője, Sabine Verheyen a hírmagazinnak azt mondta, hogy

"hatalmas a frusztráció nálunk Orbán miatt". Hozzátette: amennyiben a jelentés "szakmailag jól alátámasztott, támogatni fogják az EPP-ben".

Egy luxemburgi EPP-képviselő, Frank Engel azt mondta, hogy ebben az ügyben nem veti alá magát a frakciófegyelem elvének. Egy osztrák EPP-képviselő, Ottmar Karas azt javasolja, hogy függesszék fel a Fidesz EPP-tagságát, ha a parlament elfogadja a jelentést – írta a Der Spiegel, hozzátéve, hogy az EPP luxemburgi és hollandiai tagpártjai a Fidesz kizárását sürgetik.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Jó lehet annak, akit szeretnek.
Viszont sz@r az élete az olyannak, akit már a sajátjai is ennyire rühellnek. Lassan kiköt az Európai Parlament azon padjában, ahova való, a frissnácik között. Legalább onnan nem lóg ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@SystemError: legyen igazad bár a mi suttyónkra nem lehet mondani hogy tiszavirágú lett volna.
Ludas Matyi
@Csizmás Kond: Sötet es korlatolt vagy mint egy lepcsöhaz. Voltak akik halalra lettek a Kozma utcai gyüjtöben vagy mashol itelve, voltak akik idöben meg tudtak lepni.
Vannak akiknek sikerült Bogar Janos elöl meglepni.
Te mint, hös, nagy Patriot, nagy hazafi, biztos ahogy itt leirod magad, odaalltal volna a kivegzö osztag ele mosolyogva ugyanis a hazaert kell, hogy felaldozd magad.
Kis köcsög, csak meg latsz egy Kalaschnikow feled iranyitva, mar tele szarod a gatyad!
kokopelli
@Ludas Matyi: ...nem érdemes vitatkozni azokkal,akik a feltételezéseikkel a te
kommentedet kifordítani,kétségbevonni ill. hiteltelenné tenni próbálják! Már írtam,
hogy akár az ismerősök,rokonok és haverok is kioktatnek engem olyan országok-
ról ahol már többször jártam,laktam ill. dolgoztam!
Nem érdemes időt fecsérelni rájuk! ;-)
Ludas Matyi
@Horizont: ne vedd komolyan a halfarkut. Amugy ez csak egy kis pädophiler allami positioban levö köcsög lehet, aki megmaradt a Towarischi magazodasnal. Tegnap meg elvtars volt , ma biro, ügyesz, vagy eppen allamtitkar, ahogy ertesültem van abbol nalatok ezer. Ugyan ez van a nagy Germanyban is. A szarfaszu Stasikbol lettek a jelenlegi politikusok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.