Az innovációs miniszter szinergiát akar összehozni az egyetemek és a kutatóintézetek között.

Magyarországnak olyan struktúrára, szabályozásra és finanszírozási modellre van szüksége, amely minél hatékonyabban támogatja a kutatási és innovációs törekvéseket. Érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát is – mondta az innovációs és technológiai miniszter a Debreceni Egyetem vasárnapi ünnepi tanévnyitó szenátusi ülésén.

Palkovics László hangsúlyozta: a kormány célja hogy Magyarország a jelenleginél hangsúlyosabban legyen jelen a világ innovációs és tudományos térképén. Hozzátette: az utóbbi években az ország nagyon sok pénzt költött innovációra és kutatásokra, ez azonban az eredményekben nem mutatkozott meg eléggé.

"Olyan szinergiát kell létrehozni a kutatóintézetek és az egyetemek között, amely mindegyik szereplőt egyformán erősíti" – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy jelenleg ugyan ezek sok szállal kötődnek egymáshoz, de más fenntartó alatt működnek, ami az anyagi és a humánerőforrások pazarlásához vezet.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Amit kitaláltatok, az mind visszájára sült el.
Kezdjük a vizitdíjjal, folytatódik a rezsi csökkentés bohóckodással, és a tömeges kivándorlással. Nem lehet már a penészes babot sem rátok bízni.
Ha ti központosítjátok a kifizetést az csak felétek fog áramolni. Ez egy dedós hablaty, hogy jót akartok. Az ország eddig még nem nyert semmit a ti nyomulásotokból.
kissé felnőttem
nem az ötlettel van baj, a pénz lenyulos hozzá állással, meg a direkt irányitással. mert ami 1848- már működött azt miért kéne neked szétturni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.