Be kellene tiltani a kórházakban a kézszárítót – állítják angliai tudósok. Javaslatukat azzal indokolják, hogy az erős levegő sokkal jobban szétfújja a baktériumokat a levegőben, így könnyeben megbetegedhetünk.

Kórházakban nem szabadna kézszárítót használni?

Fotó: Wikipedia.org

A kutatás során három kórházat kértek meg arra, hogy használjanak hagyományos papírtörlőt a mellékhelyiségekben kézszárító helyett, az eredmény pedig látványos volt.

Korábban olyan veszélyes kórokozókat találtak a levegőben, mely tüdőgyulladást, gyomor-bélhurutot vagy akár vérmérgezést is okozhat. Amikor azonban csak papír kéztörlőket helyeztek ki, sokkal kevesebb, levegőben is terjedő betegséget kaptak el egymástól a kórház páciensei, mint korábban.

A tudósok úgy vélik, át kellene gondolni ezeknek a szerkezetnek a használatát, mivel komoly veszélyt jelenthetnek nem csak a betegekre, de dolgozókra és látogatókra is egyaránt.

(Borsonline)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Na ugye,mennyire előrelátóak drága vezetőink,itt olyan ritka a kórházakban a kézszárító,mint
a fehér holló.
CsipkeRózsa
Akkor viszont nem csak a kórházakban fújja szét a baktériumokat, hanem mindenütt, ahol kézszárítót használnak, be kell szüntetni a gyártását, vagy találjanak ki valamilyen fertőtlenítő eljárást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.