A szocialista EP-képviselő szerint a magyar miniszterelnök birodalomépítésre használja a közösségi forrásokat.

Hazugsággal vádolta Orbán Viktort a magyarországi helyzetről szóló jelentés keddi európai parlamenti (EP-) vitáján Ujhelyi István szocialista képviselő, mondván, hogy a kormányfő csak "bűnös rezsimjét" akarja védeni a jogtól és az európai szabályoktól.

Ujhelyi: Orbán hazudik otthon és az Európai Parlamentben is

Fotó: Facebook/Ujhelyi István

Felszólalásában Ujhelyi István kijelentette: "Orbán hazudik az EP előtt, és hazudik otthon is a honfitársainak", birodalomépítésre használja a közösségi forrásokat, de az a legnagyobb bűne, hogy kettéosztotta a magyar társadalmat, "mérget dobott közös ivókutunkba". Hozzátette, ezért igennel fog szavazni szerdán a Sargentini-jelentésre.

Niedermüller Péter DK-s politikus elmondta, Orbán Viktor tényszerű vita helyett ismét büntetésről, meghurcoltatásról beszél, pedig erről nincs szó, a jelentés célja, hogy Magyarországot visszahozzák az európai családba.

A Jobbik tartózkodik a szerdai szavazáson

A jobbikos Balczó Zoltán a jelentés bizonyos állításait, például a rasszizmus és antiszemitizmus vádját visszautasította, ugyanakkor elmondta, vannak benne jogos bírálatok is, például a sajtószabadság csorbítása kapcsán. Mindazonáltal közölte: a voksoláson tartózkodni fog.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Orbán nem adhat mást, csak mi lényege!
Tényleg szabad még kis hazánkban Madáchot idézni, vagy már Ő is balliberálisnak számít egyes listázók szerint?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Harmonikás
Abszolút igaz "Vesznie kell ennek a mocskos bagázsnak" akik képesek saját hazájuk ellen fordulni ,és hazugságok tömkelegét szajkózni az ellenzék képviseletében mindenhol !
Szégyen !!!
Nessy
@Harmonikás: ha jól értem, akkor nálunk nincs korrupció,nem vegzálják a civileket, nincs egy rossz egyház törvény, nem vásárolta fel Mészáros Vajnba, és Habony a vidéki médiát, nem is jelennek meg a vidéki lapok azonos formátumban,azonos tartalommal, nem csinálnak kormányzati bíróságot, és egyebek.
Hát, lehet, hogy ahol te élsz, és dolgozol, ezek valóban nincsenek. Ha meg itt élsz, akkor nagyon jó helyen, ahonnan ez nem is látszik.
Clavigo
" orbán hazudik otthon,,hazudik az EU. parlamentben is." :) Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Jó volt látni,,hogy a csuti Cimbalmost szétqrta az ideg..
csipetke
Ujhelyi egy korrekt,szimpatikus politikus,ilyenekből kéne több,és talán megszabadítanának bennünket a fidesztől.
Rockxy
Jól beszél az ujhelyi, de a valóságot ő sem meri elmondani.
Elhallgatja, hogy az aljasság mindenütt ott van, a hátsó szándékról senki nem beszél, a valódi sötét terv érdekében csak a mellébeszélés a vádaskodás, porhintés megy mindenütt.
Az unió nem a barátunk, áldemokrácia a divat mindenütt, a pénzemberek uralkodnak és gyilkolnak, háborúba küldik a birkanépet, mert az a legnagyobb üzlet.

Az unió egységet jelent.
És ugye, milyen fasza megosztottság van Európában?
Miért nincs egység?
Mert az aljadékok akkor tudnak a zavarosban halászni, ha káosz van.
A fejlett és haladó nyugatot ártó szándékú gazemberek vezetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.