Nagyon sajnálja az EP döntését, és azt is, hogy párttársai ebben részt vettek.

"Magyarország megbüntetésének" pusztító hatása lesz – kiakadt a CDU politikusa

Története egyik legnagyobb hibáját követte el az Európai Parlament "Magyarország megbüntetésével"

- jelentette ki a Sargentini-jelentés elfogadásáról Arnold Vaatz, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának helyettes vezetője szerdán Berlinben.

A magyar közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy nagyon sajnálja az EP döntését, és azt is, hogy számos párttársa részt vett a "Magyarország elleni büntető akcióban".

Az EP döntésének "pusztító" hatása lesz, mert "a kelet-európai országok az eddiginél is komolyabban elgondolkodnak azon, hogy miként fordulhatnak el Európától nagyobb anyagi veszteség nélkül"

- mondta Arnold Vaatz.

A Sargentini-jelentésben a magyar sajtó helyzetéről tett megállapításokat bírálva hozzátette: a jelentés nyugat-európai készítői abból indulnak ki, hogy Nyugat-Európában természetes adottság a sajtó teljes szabadsága, holott a német média működését tekintve kérdés, hogy ez valóban így van-e.

Kiemelte: számos felmérés bizonyítja, hogy Németországban az újságírók nagyjából 80 százaléka baloldali pártok híve.

Mint mondta, a jelentést összeállító nyugati politikusok

nem élték meg az 1989-90 előtti, pártállami sajtóirányítás rendszerét, amelyben minden egyes szóról a pártközpont döntötte el, hogy bekerülhet-e az újságokba.

A jelenkori magyar sajtóviszonyokat ehhez a rendszerhez hasonlítani annyira súlyos melléfogás, hogy hatására "a nullához közelít" majd a kelet-európai társadalmak hite abban, hogy az EU fel tudja fogni a valóságot és meg tudja érteni a társadalmi folyamatokat.

A CDU/CSU frakcióvezető-helyettese előítéletekkel és ideológiai elfogultságokkal terhelt, professzionális elemzést nélkülöző dokumentumnak nevezte a Sargentini-jelentést.

Kiemelte, hogy

a jelentés és a róla folytatott vita elfogadhatatlan minősége a nyugat-európai politikusok "lelkiállapotának" is tulajdonítható.

Nyugat-Európa ugyanis semmit sem tett a kelet-európai országok társadalmai által 1989-90-ben kivívott átalakulásért, a térség népei saját erejükből szerezték vissza szabadságukat, ami az utóbbi évszázadok egyik legnagyszerűbb történelmi fordulata volt. Európa nyugati része ebből kimaradt, ami sérti az ottani politikusok hiúságát – fejtette ki Arnold Vaatz.

Hozzátette: megértést kér Magyarországtól a nyugat-európai társadalmak "irigysége és kisebbrendűségi érzései" iránt, amelyek jellemző megnyilvánulása a Sargentini-jelentés.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Jelenlévők száma: 693 fő, ebből igen: 448, nem: 197, tartózkodott: 48...

Tehát 64,6 % támogatta...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Bocs. Leokéztam. Folyt!
.
Mint egy "fürdős" panaszkodott a FEKETE DOBOZBAN a papájára, mert BÁNCSA

------ Orbán Viktor: Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom.
www.youtube.com/watch?v=GDZJUIwGogY&t...
.
Mindenki BÁNCSA, most már az EU is báncsa, ő nem csinált semmit, csak, a KÖZJOGI TISZTSÉGÉVEL visszaélve "Brüsszelben" aláírt mindent, megígért mindent, vesztére a SOROS ELNÖKSÉGE alatt kezdett bemutatkozni nem is olyan SZENDE gyerek miután hazajött KIPLAKÁLTOTTA az országot "ÁLLÍTSUK MEG BRÜSSZELT", oszt az EU-s állampolgárok lóvéját is megcsapolták a fiuk!
.
Amit Brüsszelben kapott, az NEM FEHÉR EMBERNEK való,
.
www.youtube.com/results?search_query=Orb%C3%A1n+kapott+hideg%2C+meleget+br%C3%BCsszelben+2011
.
Sok beszédnek sok a "csata" ZAJA
tulipan
"megértést kér Magyarország a saját , több évszázados leküzdhetetlen irigysége és kisebbrendűségi érzései" miatt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.