A lengyel kormány nyugtalansággal fogadja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás kezdeményezését Magyarországgal szemben, szolidáris Budapesttel – hangsúlyozta Joanna Kopcinska lengyel kormányszóvivő szerdán az MTI-nek nyilatkozva.

Lengyel kormányszóvivő: szolidárisak vagyunk Magyarországgal
Fotó: Wikipédia

A szóvivő nyilatkozatában arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) elfogadta a magyarországi jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést.

Leszögezte: az Európai Unió (EU) a tagállamok sajátos jogi, alkotmányjogi, történelmi hagyományainak kölcsönös tiszteletén alapszik, ezen elv tisztelete különösen az EU jelenlegi válsága fényében fontos.

Álláspontja szerint a döntés "nem járul hozzá az EU megerősítéséhez, sőt, veszélyezteti egységét, felesleges megosztást teremt".

Az EU "a párbeszéden alapszik, és az összes vitás kérdést éppen a párbeszéd, nem pedig a diktátum útján kell megoldani" – húzta alá Joanna Kopcinska.

Lengyelország ezért "nagy nyugtalansággal fogadja az EP mai döntéséről szóló információt" – mondta.

"Szolidárisak vagyunk a magyar nemzettel, amely nemrégiben a választásokon nagyon határozott demokratikus legitimációt adott Orbán Viktor kormányának"

- hangoztatta a szóvivő.

Az Európa jövőjére vonatkozó döntéshozatalban "éppen az állampolgárok hangja – a tagállamok, valamint az egész EU polgáraié – kell, hogy döntő legyen" – fogalmazott Joanna Kopcinska.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak óvatosan polyákok, nehogy ti legyetek a következők.
A miénk is azt hitte, hogy szabadon verheti a nyálát. Hát most pofán köpte magát.
tudode
Szóvivő asszony!
.
Lakva ismerszik meg még a "falusi gyerek"' is, mert nem ám az az I-GAZI arca, amikor KEZET szándékozik csókolgatni, hanem IDŐNKÉNT kimondja a TUTIT:
.
2018-ban a GYŐZ-ELEM MÁMORÁN megköszönte a AZOKNAK, a ki tudja KIKNEK, akiket megvette a KÖZÖSBŐL a voksát, amelyet JÓ HA a bennszülöttek 1/4-étől kapta!!!
.
www.youtube.com/watch?v=O44EgpCk6GU&t=226s
.
???
simmering73
Nyugodjatok le a picsába, ti lesztek a következő!
wagabund
..."Lengyel kormányszóvivő: szolidárisak vagyunk Magyarországgal"...

ezt már baszhattyuk...
mekkelek
Persze hogy nyugtalansággal fogadták, a helyükben én is az lennék... :)
Aki Én
Milyen párbeszéd??? Évek óta figyelmeztetik orbánékat. Mégis meddig kéne tétlenül nézniük, hogy adófizetőik pénzétől gazdagodnak totál gátlástalanul?
Felhatalmazás??? Csak nem az elcsalt és választóikat félrevezető választásra gondol? De még így sem a többség akarta ezt. A többség látja és saját bőrén érzi mi megy itt évek óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.