Hat kábítószer-kereskedelemmel vádolt gyanúsított letartóztatásáról döntött csütörtökön a Budakörnyéki Járásbíróság és további három gyanúsított kényszerintézkedéséről a következő napon várható döntés – tudatta csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel.

A közlés szerint a bűnügy gyanúsítottjai 2017-től egy olyan hálózatot építettek ki, melynek tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és azok környékén kábítószert értékesítettek. Az egyik gyanúsított kistarcsai házából hozták el az eladásra szánt kábítószert, mely közvetítőkön keresztül jutott el az eladókig. Az ügyleteket HÉV megállókban, valamint magánházakban bonyolították le.

Hat dílert raktak előzetesbe, három még döntésre vár

Fotó: pixabay.com CCO

A sajtóközlemény kitér arra, hogy szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akció keretében 13 gyanúsított házában tartott házkutatást, amelynek során különböző típusú kábítószert, és a kábítószer értékesítésével összefüggő egyéb tárgyakat, mérlegeket, tasakokat foglaltak le.

Mivel a gyanúsítottak esetében tartani lehet szökéstől, összebeszéléstől, és fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el, a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2018. október 13-ig – írják a közleményben.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezért a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.