Társtettesként elkövetett rablásért és lopásért 16 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság pénteken az elsőrendű vádlottat, míg társa a másodrendű vádlott 13 év fegyházbüntetést kapott – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Debreceni idősek otthonában vertek össze aggastyánokat, súlyos büntetést kaptak
Fotó: Pexels

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak

több alkalommal behatoltak a debreceni Thomas Mann utcai nyugdíjasok házába, ahol erőszakkal értékeik átadására késztették az idős lakókat.

Gulyás Csilla bíró az ítélet szóbeli indoklása során kiemelte: a vádlottaknak tudomásuk volt arról, hogy az otthonban idősek laknak és felkészültek arra, hogy ellenállásukat akár erőszakkal is meg fogják törni. Ezzel nem pusztán büntetőjogi, hanem ősi erkölcsi szabályt is szegtek, hisz az idősek tisztelete minden kultúrában jelen van. Mint mondta,

a súlyos büntetés kiszabását a büntetési tétel, valamint az indokolta, hogy a vádlottak erőszakos többszörös visszaesők, cselekményük módja pedig rendkívül durva és elítélendő.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a vádlottak büntetett előéletét, a társtettesi elkövetést, továbbá az erőszakos vagyon elleni és a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlottak az eljárás során részben beismerő vallomást tettek, a kár részben – lefoglalás útján – megtérült, továbbá kiskorú gyermekeik eltartásáról kell gondoskodniuk – jelezte a szóvivő.

Az elsőfokú bíróság határozata nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg az első- és másodrendű vádlott, továbbá védőik a büntetés enyhítéséért, valamint felmentésért fellebbeztek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Basszátok meg rohadékok, a gyerekeitekre mertek hivatkozni? Megcsinálni könnyű volt őket, felnevelni viszont már nem megy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@mackóalsó: Rosszul fogalmazott, az utolsó szó az "érdemelnek" helyett: kapnak ...sajnos ebben van némi igazság.
emerencia
@mackóalsó: 04:12 Igen, már ami a nyugdíjasok jelentős részét illeti. Rengeteg idős ember kénytelen nyomorúságos nyugdíjból túlélni. Én pedig már megöregedtem de arra kényszerít a rendszer, hogy ifjú dinamikus legyek, ami nem minden esetben sikerül.
Pálinkás Pál
Koszos cigók ezek is,csodálkozik valaki rajta???
Levendula
@division: Mert a gyerekgyártáshoz az állati ösztön elég ezeknek, de ahhoz ÉSZ is kellene, hogy annyit csináljanak, amennyit fel tudnak nevelni tisztességesen.
maci0427
Rohadék tetves embernek nem nevezhető lényeg ! az ország kárára vannak ! Mindennaposak ezek, hiszen ez az életformájuk ! Itt a másik képes hír: --- 8.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/180914/lopas-miatt-keresik-tizeneves-szava-tesokat ---- Kár volt megszületniük is ! És a nevük, borzalmas ! És mi lesz még az ilyenekből ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.