A Közép-európai Egyetem (CEU) pénteken hivatalosan is megkezdte új tanévét. Az évnyitó ünnepségen a CEU alapelvei – a szabad gondolkodás, a sokszínűség és a nyílt társadalom szellemében köszöntötték a hallgatókat, oktatókat, munkatársakat és a meghívott vendégeket – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A CEU megnyitotta 2018-19-es tanévét

Közleményükben azt írták: Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora üdvözölte a több mint 80 országból érkező csaknem 700 új diákot. Az egyetemnek jelenleg 1700 hallgatója, többszáz oktatója és munkatársa van. Öregdiákjaik száma 16 ezer – tudatták.

"Nagy örömmel fogadjuk a világ minden tájáról érkező diákjainkat, és büszkék vagyunk arra, hogy az akadémiai szabadság és a kritikus gondolkodás elveinek eltökélt képviselőjeként újabb tanévet kezdünk Budapesten"

- idézték az egyetem elnök-rektorát.

A CEU kiemelkedő kutatásért járó díját Uitz Renáta, a CEU jogi tanszékének professzora, és Sajó András, a jogi tanszék egyetemi tanára kapta. Erin Jenne, a nemzetközi kapcsolatok tanszék professzora, és Tamara Steger, a környezettudomány és környezetpolitika tanszék egyetemi docense részesült a CEU kiváló oktatásért járó díjában.

Katharine Sarikakis, a kommunikációs tudományok professzora kapta meg a CEU bölcsészet- és társadalomtudományok kiváló oktatásáért járó európai díját. Sarikakis a Bécsi Egyetem médiaszabályozás- és médiaipar-kutató csoportjának igazgatója. Sarikakis nem tudott részt venni az ünnepségen, de jövő héten Budapestre érkezik, hogy átvegye a díjat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.