A Sargentini-jelentés elleni határozati javaslatot terjesztett a Ház elé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

"Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát" – tartalmazza az ország szuverenitásának megvédéséről szóló előterjesztés.

Határozatban utasítaná vissza a Fidesz a Sargentini-jelentéstFotó: MTI /Kovács Tamás

A javaslat kimondja, hogy a Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit támadta meg, ezzel pedig túllépte hatáskörét és megsértette az ország szuverenitását.

Visszautasítjuk a Sargentini-jelentésnek nevezett hazug bevándorláspárti vádirat rágalmait. Visszautasítjuk a jelentést, amely azért támadja Magyarországot, mert nem fogadott be bevándorlókat, elutasította a kvótát, jogi határzárat hozott létre, és büntethetővé tette az illegális bevándorlás szervezését

- olvasható a dokumentumban.

A javaslat szerint az EP bevándorláspárti képviselői a tartózkodó képviselők szavazatát figyelmen kívül hagyva, csalással fogadták el a Magyarországot és a magyar embereket rágalmazó jelentést, ami elfogadhatatlan.

"A magyar Országgyűlés egész Európára nézve veszélyesnek tartja, ha egyes üzleti csoportok és egy spekuláns üzletember érdekei akadálytalanul érvényesülnek az Európai Unióban, és felülírhatják az alapszerződésben lefektetett szabályokat" – olvasható a dokumentumban, amely úgy folytatódik: "elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az illegális migrációt támogató szervezetek a magyar embereket megbélyegezzék".

Csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnének együtt élni és kivel nem

- tartalmazza a határozati javaslat, amely az Országgyűlés és a magyar kormány kötelességének nevezi, hogy érvényt szerezzen az emberek akaratának.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz és nem fordítva. Nevetséges a bűnöző, politikai prostituált banda vergődése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Shikari: Én tojok gyurcsányra,Vonára,Orbánra meg a többi szar magyar politikusra.
Ha nem veted volna észre párt semleges vagyok.
Nem érdejel egyetlen megélhetési politikus szar,süket dumája.
De te aztán beszopod Orbán link dumáját minden kritika nélkül.
Csak legyen kihez igazodni tudjál ilyen embere vagy.
Shikari
@magyarbakancs: Jó olvasni, hogy annyira független vagy, hogy azt sem tudod, mit gondolj! Ez tényleg elég demokratikus! :-)
magyarbakancs
@Shikari: nem is nyalom egy párt seggét sem .
Te meg lehajolsz odáig.Én tudom mit gondoljak erről a szar MAGYAR értelmiségről aki az elmúlt 28 évben vezette az országot.
Bogár Imre anyakendót kötnék a nyakukba mindnek.
Szétlopta a hazámat ,ki fosztotta és el kótya vegyélte a nemzeti javainkat.
A jelenlegi meg ipari méretekben lop.
Shikari
@magyarbakancs: Milyen lopási ügyek vannak most folyamatban a kormány tagjai és a Fidesz ellen? Csak tisztánlátás miatt, ha már vádolsz valakit!
evacica
@Shikari: Bolond lyukból bolond n szél fúj!
Shikari
@evacica: Igen veretes, mindenre kitérő cáfolat volt, tele logikával. Gratulálok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.