7 milliárd forintot adna a kormány a fővárosnak a munkálatokra, a fenti feltételekkel.

A kedden megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány 7 milliárd forinttal szállna be a Lánchíd és a Váralagút tervezett felújításába, ám ezt csak azzal a feltétellel hajlandó megadni, ha a főváros kötelezi magát arra, hogy 1,5 évnél (18 hónap) nem lesz részlegesen, vagy teljesen lezárva. Erre pedig Budapestnek köteleznie kell magát, hogy ezt a feltételt teljesíti a közbeszerzés és a szerződéskötés során.

Ad pénzt a kormány – de csak ha 1,5 év alatt lezavarják a Lánchíd és az Alagút felújítását

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.5/Gyurika

A hvg.hu cikke szerint a kormány további fejlesztési lehetőségeket is megvizsgál a környéken.

"Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek november végéig kell beszámolnia arról, hogy hogyan alakítaná át a Lánchíd két hídfőjénél a Clark Ádám teret és a Széchenyi teret – akár a körforgalom megszüntetésével – a járműforgalom csökkentése valamint „a sokszínű szabadidő-eltöltési lehetőségek támogatása és pihenő terek kialakítása” érdekében, illetve meg kell vizsgálnia a Vigadó térhez kapcsolódó, „az alsó rakpartot lefedő, közösségi térként funkcionáló terasz és annak rakparti gyalogos kapcsolatai kialakításának lehetőségét”.

Mindezt Tarlós István főpolgármesterrel közösen, a Rogán Antal kabinetfőnök alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával kell elvégezni" – áll a cikkben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ihjááááj! A helyzet fokozódik! Majd összegányolják valahogy.
CsipkeRózsa
A Margit híd felújítása 2 évig tartott, alagút nélkül. Jószívű a kormány, csak legyen, akit ezt a feltételt teljesíti, ráadásul nem lesz a híd lezárására sem mód.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.