Az ellenállás kicsiny lángocskáiból egy nagy tűznek kell gyúlnia.

Magyarországon diktatúra van, ezért a Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy az ellenállás kicsiny lángjából nagy tűz gyúljon – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja keddi budapesti demonstrációján.

Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásához "Ellenállás" elnevezéssel meghirdetett tüntetésen hangsúlyozta: az ellenállásnak nem lehet más célja, nem lehet kevesebbel megelégedni, mint új választási szabályok alapján kiírt, új, tisztességes választások kikényszerítése.

"Harcolni azért kell, hogy a kormány jusson oda ahová való, a magyar történelem poklára" – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Gyurcsány a tüntetésen: Magyarországon diktatúra van

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt Utcára, európai magyarok! címmel meghirdetett kormányellenes demonstrációján a belvárosi Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca sarkánál 2018. szeptember 18-án

A néhány száz tiltakozó részvételével megtartott demonstráción Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz mára elfoglalta a pénzügyi rendszert, a kezükbe került a kereskedelmi bankok többsége, az ügyészség, a bíróságok, ellopták a maradék állami termőföldet, rátették a kezüket az oktatásra, az egészségügyre, vazallusukká tették az egyházakat, felszámolták a sajtószabadságot és egypárti diktátum alapján alkottak új választási rendszert.

Ez nem a nép akarata, hanem a Fidesz csalfaságának következménye, "amit Orbán Viktor csinál, az nem újszerű, nem zseniális, hanem tisztességtelen gazemberség" – fogalmazott.

A politikus a továbbiakban úgy vélekedett: most fizetjük meg annak az árát, hogy 1989-1990-ben ajándékba kaptuk a szabadságot. Könnyen jött, és úgy tűnik, mintha könnyen menne, vagyis most kell megküzdenünk azért, amiért nem küzdöttünk meg akkor – tette hozzá.

Mára kénytelen volt belátni – folytatta –, hogy képtelen pusztán parlamenti eszközökkel képviselni az emberek érdekeit. Hiszen mit ér a parlamenti díszlet, ha közben egy szűk kör a kénye-kedve szerint irányítja az országot? – tette fel a kérdést.

Abban akar segíteni, hogy az emberek kimenjenek az utcára, és azt mondja a nép, "hogy elég, eddig és ne tovább"! Ugyanakkor továbbra is élni akarnak a parlamentben a korlátozott lehetőségekkel, és törvényjavaslatok sorát fogják benyújtani a Sargentini-jelentésben megfogalmazottak kijavítása érdekében – közölte a pártelnök.

Gyurcsány a tüntetésen: Magyarországon diktatúra van

A Demokratikus Koalíció (DK) Utcára, európai magyarok! címmel meghirdetett kormányellenes demonstrációjának résztvevői a belvárosi Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca sarkánál 2018. szeptember 18-án

Fotók, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt mondta: egy diktatúrában a népnek nem csupán joga, hanem kötelessége is elkergetni az emberek ellen kormányzó kormányt. Mára kettészakadt az ország, tisztességesen dolgozó európai magyarokra és a rajtuk élősködő fideszesekre. Utóbbiak pedig csupán egyetlen európai értéket ismernek: az eurót, ami megjelenik a bankszámlájukon.

A Sargentini-jelentés elfogadásakor az európai magyarok győztek – jelentette ki. A szavazás annak a reményét keltette, hogy egy "nem szabad és nem tisztességes választás" után sem kell csüggedni. Ám ez a kormány csak az erőből ért, ezért "lázadni kell, ellenállás kell, keresni kell a törvényesség szélét" – mondta Molnár Csaba.

A demonstráció résztvevői "Európai magyarok" feliratú táblákat tartottak a magasba, valamint nemzeti színű és európai uniós zászlókat lobogtattak. Néhányan egy "Az alaptörvény érvénytelen" feliratú transzparenst feszítettek ki.

A Demokratikus Koalíció a keddi demonstrációt egy tüntetéssorozat kezdetének szánja – jelentették be korábban –, és a következő időszakban is minden nap tiltakozókat várnak a Kossuth térre.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gyurcsány az egyetlen ebben a szerencsétlen hazában akinek vezetésével orbán elzavarható. orbán miért is nem mer kiállni egy beszélgetésre Gyurcsánnyal??? Csak úgy barátilag a köz tv-ben természetesen amit állítólak mindenhol lehet nézni, hallgatni??? Szerintem azért, mert egy gyáva féreg, aki retteg ha az igazságot a szemébe mondják!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Ez igaz és, ha te nem állnál oda ki, akkor valószínűleg ezt jóval többen mondanák!
Mirabilis
A DK és Gyurcsány, aki és ami nem változott a 2018. szavazás óta. Kőkemény orbán és kormánya ellenes. Hajrá DK és Gyurcsány!
Hellcat
Nem hülye ez a Gyuresz, csak politikailag vállalhatatlan.
mackoka46
A pokol bejáratává tette az országot. Akkora itt a szegénység, hogy még levegő sincs itt, már mint tiszta. Az ecserin vett diplomákkal hatalmaskodnak a fejünk fölött a basák, akik még a húsos kolbászt is a műtrágyás big-bag zsákokkal füstölik. Éjjelente éhes kutyák szűkülnek, csaholnak, képtelenség pihenni. Hatóság nincs, csak az anarchia. (Az adót persze beszedik, trükkökkel többet is, mint amit a törvény előír.)
Mivé lettél te feslett erkölcsű, szégyentelen botrány ország, haza a neved.
Pegero
Izgága gyerek ez a Fletó!
Lehet, hogy galandférge van és nem hagyja őt nyugodni.
Pegero
Óriási tömeg gyűlt össze a mai napon!
nepszava.hu/i/10/12/0/1208360.jpg
Tapsolnak a hívek!
nepszava.hu/i/10/12/0/1208369.jpg
Prominens figurák is megjelentek a tüntetésen.
nepszava.hu/i/10/12/0/1208362.jpg
Atyavilág!
Mi lesz itt holnap, holnapután?!
Szerintem ezek után önként lemond az Orbán kormány!
Hellcat
@Mirabilis: Egyszerűen annyira lejáratták, hogy már nem előnyös ha valamihez a nevét adja. Gondolj csak bele, amíg ő ott van addig a fidesz tud gyúúúrcsányozni...meg például mögé jobbikos nem fog beállni soha, és fideszest sem fog tudni átcsábítani az ellenzékbe. Persze ez csak az én véleményem...kár érte mert ő simán ki tudta csinálni vitában a cigánykirályt.
Mirabilis
@Hellcat: Na ez a lényeg, lejáratták. Köszönjük szili fakezű katalin!
Hellcat
@Mirabilis: Ja...köpönyegforgató patkány az is.
Pegero
Esküszöm, ez az ember nem normális!
444.hu/2018/09/18/orban-kepet-viselo-hordok-pufolesevel-buktatna-meg-a-kormanyt-gyurcsany-ferenc
Soha nem lesz akkora tábora, hogy megbuktassa az Orbán kormányt!
Gyűlöletkeltő, provokatív bohóc, aki nem tudja visszafogni az indulatait és szinte már nevetséges, ahogy magából kikelve ott ordibál a Kossuth téren!
Jozefina
Gyurcsány az egyetlen ebben a szerencsétlen hazában akinek vezetésével orbán elzavarható. orbán miért is nem mer kiállni egy beszélgetésre Gyurcsánnyal??? Csak úgy barátilag a köz tv-ben természetesen amit állítólak mindenhol lehet nézni, hallgatni??? Szerintem azért, mert egy gyáva féreg, aki retteg ha az igazságot a szemébe mondják!!!??
division
@Pegero: Nem is akar vele senki összeállni. Egy igazi bukott majom. Ha itt diktatúra lenne többet nem állhatna mikrofon elé...
kereső
@Hellcat: :" Egyszerűen annyira lejáratták, hogy már nem előnyös ha valamihez a nevét adja. "- ez olyan "áldozathibáztatás"-nem? Ő a vállalhatatlan,mert orbán/ semjén,navracsics,rogán,szijjártó,répássy.../- ezen dolgoztak négy évet.Ezt a hülye érvet.
Hellcat
@kereső: Hát lehet szerinted hülyeség, szerintem meg nem való oda, egyszerűen túl sok ember agyába beégett a neve a sátánként, bármennyire is jól beszél és igaza van, nem tud mindenkit maga mögé állítani.
kereső
@Hellcat: nem arról beszélek, hanem magának az "érvelésnek" a hülyeségéről.Te is tudod,mi az igazság- de beléd is beégett ez a valakik által kitalált még indoknak se nagyon tudnám minősiteni
kijelentés- azért nem lehet gyurcsányt vállani,mert aljas indokból ,mint politikust és mint embert is lejáratta??? a fideszes propaganda.Legalább azoknak nem kéne ezt ismételgetni,és köztudatban tartani,akik azért többé-kevésbé tisztában vannak az igazsággal. A másik ilyen kedvencem: Gyurcsány=Orbán. És feltételezi az egyik a másikat. Hát nem!Sem politikusként, emberileg meg pláne nem.Orbán nem hiába támadta gyurcsányt emberileg is.Orbánnak a demokrácia mellett a másik legnagyobb ellensége a humánum.Azt is irtani kell-eddigi propagandájával nem kis sikert ért el ezen a területen is.
Hellcat
@kereső: Hidd el rám nem hat a fideszes szardobáló propaganda, egyszerűen olyan megközelítésből nézem a dolgot, hogy miként lehetne összeállni a fidesz ellen. És ehhez akár hogy is nézem a Gyurcsány útban van. Na nem mintha számítana sokat amúgy mert inkompetens az összes ellenzék, vagy a fidesz kitartott kamuellenzéke. :) Az összes politikust bele kéne lőni a napba...nemigen van most a parlamentben olyan aki azért ül ott, hogy a hazájáért tegyen.
Csizmás Kond
...Feri már nem annyira hibáztatható mint az aki leáll őt hallgatni.
RonaGyuri
nekik is tanácsként:

Ez bizony már a zimbi-zimbi

csak az a poén, hogy nem csak nem kell, hanem szabad operálni, mert lerohad magától is

Retardált betegrángások tömkelege jött ki ártunk ée qurmányunk agybajából:
„"A magyarok véleményét mi képviseljük, hiszen mi nyertük a választásokat" – Szijjártó visszautasította az ENSZ-ben szerinte Magyarországról terjesztett valótlanságokat”
„Itt a kormány válasza az Európai Bizottságnak: marad a "Stop Soros"”,
etc.
sorolhatnám napestig!
Már itt tartunk,! Csak remélni szeretnénk, hogy az utolsókat rúgják, még akkor is , ha belénk!
Azonban egy dolog nyilvánvaló, a klasszikus vicc poénjával mondva -: levágni minek, lerohad az magától is.
A haláltusát csak a magát ellenzékinek képzelő/állító bagázs idétlenkedése lassíthatja! =))
karma1
@Hellcat: Kerlek, azert vezesd mar le nekem, hogy miert is vallalhatatlan Gyurcsany? Mert a valasztasok elott szemelyesen ment el Kelet-Magyarorszagra, es videot csinalt arrol, hogy hany faluba jelentettek be nagy hirtelen roman szavazokat tomegevel? Vagy mert mar 2004-ben sem tartotta helyesnek a romanok szavazati jogat egy magyar kormany megvalasztasarol?
Mit tett rosszul? Mert nem vett fel fizetest a miniszterelnoki munkajaert? Mert 300 forintos vizitdijat vezetett volna be? Mert egy olyan mszp elen allt, amiben mar akkor is hemzsegtek a fideszes ugynokok, akik belulrol bomlasztottak a partot?
Nem kell Gyurcsanyt szeretni, de ha csak tole fel orban, hogy meg almaban is felnyog, ha rola almodik, nem mer vele megegyszer kiallni egy tv vitara sem, mert retteg tole, es hogy egyszruen keptelen Gyurcsanyon karaktergyilkossagot vegrehajtani, mert nem talal rajta semmilyen fogast sem? Vajon miert is nem tudja le-karaktergyilkolni?
Gyurcsany partja az egyetlen part, ahol nincsen belso viszaly es stabilak, akik nem valtoztattak a politikajukon sem a valasztasok elott, sem azota (csak bekemenyitett aprilis 8-a ota), szoval KONKRETAN, tetelesen, mi is a panaszod ellene?
karma1
@Apoca: kar hulyesegeket allitanod - nem jon be...
karma1
@Hellcat: ne haragudj, de azzal, hogy Te is Gyurcsanyt simfolod, csak azt igazolod, hogy Nalad is elerte az eredmenyet a fideszes propaganda, Gyurcsany elleni lejaratokampanya, mert beled is beled egett az a sok hazugsag, amit KIZAROLAG a fidesz - na meg kesobb az lmp , szel bercike - allitott rola.
Ez egy tiszta "kabatlopasi ugy", - amit Karinthy Frigyes olyan jol megirt egy irasaban .
Beszelnek rola, atkozzak, de amikor mi tenyeket kerunk az allitosaitok igazolasara, erdekes modon csak annyi "bune" kerul elo, hogy a fidesz az elmult 10 evben szitokszova tette a nevet.
Hmmm... Azert pont Toled sokkal tobbet vartam volna, mint ezt a gyenge ervet.
Pedig orban mindent megprobalt: pillanatonkent szaladgalt az EU-ba, feljelenteni Gyurcsanyt, mikor ellenzekben voltak, szinte minden intezkedeseert, aztan az EU semmiben sem talalta Gyurcsanyt elmarasztalhatonak.
ha ennyire figyelsz arra, hogy mit allit a fidesz, akkor Nalad Soros is feketeseggu lett, mert olyan csunyakat mond rola a fidesz?
Elgondolkoztatsz...:o((
anima
Az ellenzéki politikusoknak évek óta nap, mint nap kellet volna harcolni a nyugdíjkassza elrablása, az igazságtalan választási rendszer ellen (a többit nem is említem, pedig hosszú a lista), de ti nem találtátok meg az utat a harcotokhoz, ezért vagytok bénák.
Orbán bűne, hogy hagytátok idáig elfajulni a dolgokat, a ti bűnötök is !!!

És most képesek vagytok az emberekre rátolni a ti mulasztásotokat?
Hogy hétköznapi embereket vigyenek el, és jelentsenek fel, ezzel kockáztatva a megélhetésüket, az egzisztenciájukat, és az ő hátukon felkapaszkodva learatni a babért?
TI NEM TESZTEK SEMMIT, HOGY VÁRHATJÁTOK EL, HOGY MÁSOK TEGYENEK VALAMIT ÉRTETEK?
Előbb te csinálj valami érdemlegeset, a lehetőségeid, a mentességed folytán, mutass példát, aztán hívd az embereket az utcára.
anima
Szerinted mennyire van elege az embereknek a süket dumából?
Mert szerintem qrvára elegük van!
Hellcat
@karma1: Lehet, hogy te vagy én tudjuk, hogy a Gyurcsány nem a sátán, csak ez édeskevés lesz ahhoz, hogy itt változás legyen. Szerintem félreértettél valamit amúgy. Na mind1, nem egyszerű ezt leírni amire gondolok :D Én lennék a legboldogabb ha nem lenne igazam és beállnának mögé az emberek és elkergetné a gecit, csak erre semmi esély.
Yoda69
Sok sikert, es kitartast kivanok a Gyurcsanynak, a DK-nak es a szovetseges partoknak.
Remelem sikerul a tervuk es elzavarjak orbant es a sleppjet, es odateszik ahova val. Na nem a tortenelem poklara, hanem csak egy sima koztorvenyes bortonbe vagy 20 evre.
karma1
@Hellcat: Tudod jol, hogy a "remenyhal" meg utoljara... Csak tamogatni kell azokat, akik vallaljak az ismetlodo rendori vegzalast, pedig sokan kozuluk nem fiatalok, nem egeszsegesek, de megis ott vannak, es tobb a pucajukban a ver, mint azoknak, akiket peldaul kilakoltattak, foldonfutova tettek, vagy eppen megalazo 26 ezer forintos nyugdijnak becezett alamizsnan tartanak orbanek.
Nem ellened vagyok, mert igencdsak egy oldalon allunk, csak mar nagyon unom, hogy mindenhonnan az a megjegyzes jon le, hogy Gyurcsany a megoszto, a vallalhatatlan, de ezeket a hireket kivetel nelkul fideszes propagandabol lehet csak hallani.
Es amikor megnezed, hogy hanyan mennek el Gyurcsany meetingjeire, (annyian, hogy meg a csillaron is hallgatok lognak), es hogy orban osszes armanykodasa megtorik Gyurcsany kikezdhetetlen becsuleten - akkor mi az, ami megoszto es vallalhatatlan benne???
KI MOGE KELLENE (LEHETNE) most beallni felelosseggel, nyugodtan, aki9 majd gyozelemre viszi a VALASZTOKAT??? (Nem az XY part maroknyi tagsagat, hanem vegre a MAGYAR VALASZTOKAT!?)
Ha a sok rossz kozul a legkisebbet kellene valasztani, akkor szerintem senki mas nem lenne vallalhato, kizarolag o, aki meg nem prostitualta magat semmifele megalkuvassal, korrupcioval
Hellcat
@karma1: Ki mögé lehetne beállni aki győzelemre visz? Hát szerintem jelenleg ilyen nincs idehaza...az egész politikus pereputty szar ahogy van. A fidesz röhög az ellenzék meg egymást üti...bolondok gyülekezete. Nem kellett volna beülni a parlamentbe legitimmé tenni a csalva szerzett hatalmat. csak hát a pénz az úr. Majd csak lesz valami előbb utóbb amitől borul végre a blil ország szinten... bár ezek után az már apokaliptikus kell legyen, ha eddig nem mozdult meg az ország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.