Beismerte a bűncselekmények elkövetését a csepeli trafikrabló a bíróság előkészítő ülésén csütörtökön, és jogerősen tizenkét év fegyházra ítélték – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi bíróság előkészítő ülést tartott annak a 33 éves férfinak az ügyében, aki 2016 márciusa és szeptembere között riasztópisztollyal fenyegetőzve kirabolt három csepeli és egy budafoki trafikot, valamint megpróbált kirabolni egy csepeli postahivatalt is – írták.

12 évnyi fegyházbüntetést kapott a csepeli trafikrabló

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Közölték: az ügyész azt indítványozta, hogy ha a vádlott beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor 12 év fegyházbüntetésre ítéljék, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ezután a korábban rablásért már hat évre elítélt, különös visszaeső vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyalás jogáról.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat mint különös visszaesőt ötrendbeli – egy esetben csak megkísérelt – fegyveres rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte, és kimondta, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki valódi fegyvernek látszó riasztópisztolyával. Mindig eltakarta az arcát, a fejére kapucnit, a kezére kesztyűt húzott. A dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és a kasszában lévő pénz átadását követelte tőlük. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta. Mintegy 860 ezer forintot szerzett így.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Rablásért 12 év, többszörös gyilkosságért csak 4 év. Érdekes!
Yoda69
@Desischado: Rezesova kiirtott egy csaladot, es csak 6 evet ult. De azt is luxusban.
Ez a fideSSes igazsagszolgaltats.
A trafikok biztos egy fideSSes stromane voltak. Azert ilyen sulyos az itelet.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Vazze...tényleg ennyire gyengeelméjű vagy???Az egyik egy baleset, a másik fegyveres rablás sorozat!!!Mellesleg Rezesova óta nem egy baleset történt amiben legalább annyi áldozat volt,ott nem láttalak hörögni!!!
Desischado
@Yoda69: Rácéloztam, de nem jól tudod, mert csak 4 évet ült.

@Pálinkás Pál: Gyilkosság, mert bedrogozva, piásan ült a volán mellé, és ráadásul szabálytalanul közlekedett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.