Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján "az országok többsége" elutasította az Európai Unió (EU) határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely "a határőrizet részleges jogát" venné el.

Kovács Zoltán csütörtökön az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: "a politikai bosszú kategóriájába tartozó" Sargentini-jelentés elfogadása, az Európa Tanács migrációs és határőrizetről szóló jelentése vagy az Amnesty International megszólalása Ahmed H. ügyében mind azt a célt szolgálja, hogy megpróbálják Magyarországot "beállítani a sorba" a bevándorláspolitika ügyében.

Kormányszóvivő: a többség elutasította az új Frontex-javaslatot

Fotó: YouTube/Magyarország kormánya

Azt mondta: nem az Európai Bizottság, hanem Angela Merkel német kancellár hirdette meg az említett Frontex-javaslatot, amely "gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a tagállamoknak fel kell adniuk szuverenitásuk egy részét".

Úgy folytatta: ezért adták át újra, ezúttal az osztrák elnökségnek a magyar javaslatot, amely arról szól, hogy mikor lenne szükség a Frontexre; akkor, ha egy tagállam nem tudja vagy nem akarja ellátni a schengeni határok védelmét. Hozzáfűzte: ilyenkor akár fel is lehetne függeszteni az érintett ország schengeni tagságát, és a következő, szomszédos állam léphetne a helyére.

Kovács Zoltán azt hangoztatta: komoly politikai erők mozdultak meg azért, hogy az európai parlamenti választási kampány utolsó időszakából "megpróbálják kivenni" a migráció témáját, ezért szerinte a választásokig megpróbálják "áterőltetni" Angela Merkel javaslatát.

Kitért arra is: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a magyar miniszterelnök távollétében tett javaslatot a Fidesz kizárására az Európai Néppártból, akkor, amikor Orbán Viktor és Sebastian Kurz osztrák kancellár külön tárgyalt, ráadásul ez utóbbi találkozó időpontja előre ismert volt.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Esküszöm, pártunk és kormányunk, élén Orbánnal, maga sem tudja, hogy mit akar, de azt nagyon!
Eddig a külső határok közös védelméért "harcolt" Orbán. Most elutasítja!
Bár szerintem, senki nem bontatná le a csoda kerítést, és nem szólna bele, hogy hány rendőr masírozna éjjel nappal a közelgő télben a kerítés mellett!
Esetleg mindenki mellé állítsatok pár testőrt, mint ahogy hazánk nagyjai közlekednek! A páncélozott terepjáró alanyi jogon járjon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ez a pofázmány. Mikor a Csillagból beszélőre hozzák a fószert.
Nessy
Esküszöm, pártunk és kormányunk, élén Orbánnal, maga sem tudja, hogy mit akar, de azt nagyon!
Eddig a külső határok közös védelméért "harcolt" Orbán. Most elutasítja!
Bár szerintem, senki nem bontatná le a csoda kerítést, és nem szólna bele, hogy hány rendőr masírozna éjjel nappal a közelgő télben a kerítés mellett!
Esetleg mindenki mellé állítsatok pár testőrt, mint ahogy hazánk nagyjai közlekednek! A páncélozott terepjáró alanyi jogon járjon!
namihami
Ez is olyan többség, míng az ő 48 %-os 2/3-juk?
Azzal sokra mennek majd kinn. Itt, a cselédeknél bejött, ott csak a hasonszőrű nácihaverok díjazzák.
Gauntlet
Külföldön: szőrszálhasogatás
Belföldön: szőrszálhasogatók leüvöltése, hazaárulózása
Qqberci
Ez a mobil halálfej honnan tudja, mit akar a többség? Megmondta neki a potrohos törpe?...
kereső
@Nessy: a határon szolgálatot teljesitők szerintem már azzal is megelégednének,ha tisztességes ellátást kapnának-nem penészes szendvicset,és "minek nevezzelek?" főtt ételt.Meg na a maguk által eszkábált lomb sátorban kellejen tüzet rakni a hideg téli esőben,és főzni???maguknak egy meleg teát- amig a platina árban elszámolt keritést vigyázzák.
Pálinkás Pál
@Nessy: Valamit erősen félreértesz!!!Nem a határvédelmet utasítja el...hanem a nyanya által javasolt határvédelmet,ami inkább arabinvitálás...azérrt a kettrő nem ugyanaz!!
nevemnick
"gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a tagállamoknak fel kell adniuk szuverenitásuk egy részét".

Hazugság hazugságot követ.
Annyira belebonyolódtak, hogy a végén még hátramutogatva menekülésre fogják...
kereső
@Pálinkás Pál: valamit félreértesz.Mi abban az arabinvitálás,hogy a frontex létszámát jelentősen meg akarják emelni-hogy a nemzetállamok határőrizeti kötelezettségének teljesitését az eu ezzel is tudja segiteni- mond valamit a schengeni határ külső védelme?-ahol is maga a szerződés mondja ki,hogy HIVATÁSOS! határvédőkkel teljesithető?
És az mennyiben szolgálja az arabok invitálást,hogy Észak-afrikára is ki akarják terjeszteni a frontex hatósugarát- igy segitve Spanyolország-Olaszország-Franciaország határvédelmét- hiszen ezek az országok az elsődleges célpontok Afrika felől.Ja,mer orbán most megint forditott egyet a köpönyegén,és már nem is tetszik neki annyira,amit eredetileg ő IS! javasolt.Vlagyimir mást súgott a fülébe? Orbán nem érdekelt abban,hogy ez a migrációs helyzet megoldódjék,mert akkor nem tudja ilyen hatékonyan folytatni bomlasztó politikáját.Ahova ez beteszi a patását,ott rögtön csak a megosztottság,a káosz jár a nyomában.
tulipan
Tessen mondani Ördögpofa! Milyen többség is? Jah, a narancsos 49 %! Aha
tudode
Na ne!
.
Az utcaseprőnek az a dolga, hogy összeseperje a utánunk elszórt SZEMETET!
.
Ezek után a társadalomnak az lenne a dolga, hogy KISÖPÖRJE ezt a kaparjkurta SÖPREDÉKET, mivel szinte minden szinten az állampolgárokra hivatkozva TAKARÓZNAK olyan mértékben, hogy lassan, ha már nem is, BEZÁR A NER BAZ-ÁR!
mekkelek
@kereső: Pártközpontban az agitprop irodából ma ez az utasítás jött hogy ezt a dumát kell nyomniuk, ennyi...
Lepényleső
Melyik többség,a 8 000 000-ból a 2 600 000?
mackoka46
Tényleg ez a legnagyobb problémája a kiálló s€ggű népnek ?
Eladott Ország
Salzburgban semmi nem történt, ami szóra érdemes lenne, és semmi nem oldódott meg, aminek meg kellett volna. Annyi történt, hogy Orbán megint hangosan keresztbefeküdt valaminek (Frontex), amivel a többség egyetértett még Sebastian Kurz is és kikiáltotta magát többségnek. Ha nem hiszik, kérdezzék meg Kovács Desikerült? Zoltán kormányszóvivőtől. Majd még Rogánt is odatette, hogy telefonáljon már haza az MTI-nek és mesélje el, hogy győztünk, de a harc folytatódik. Már sokszor feltettem hangosan a kérdést: mi lehetett volna ebből az országból, ha lassan egy évtizede nem az állandó harcok és háborúk lázában égne egyik választástól a másikig? Erre sem kell válaszolni. Mindazonáltal pacsi annak osztrák köztelevíziós embernek, aki a csúcsot megelőző „doorstep” sajtótájékoztatón megkérdezte Orbántól: Hogyan érzi magát Nyugaton? A legendás magyar gógyiból aki két nappal azelőtt még Moszkvában gazsulált, ennyire futotta: nem érti a kérdést, hiszen Magyarország már a Nyugat része.
uploads.disquscdn.com/images/909b3c31a0d86377b828c229db62fd2d05508abd1050a65f3e10878baa91e78a.png?w=800&h=423

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.