Kamu volt a Pesti Srácok értesülése.

Mégsem veszik vissza a kirúgott szívsebész professzort
Fotó: Pixabay

Mint korábban megírtuk, kirúgták az ország egyik legnevesebb szívsebésézt, mert – bár a beteg szemszögéből a lehető legjobb megoldást választotta –, megszegett egy szabályt: külső segítséget kért egy műtéthez. Egész pontosan 

egy mellimplantátumot viselő fiatal nő szívműtétjéhez plasztikai sebész segítségét kérte, így új implantátumot kaphatott a beteg, és nem kell újra megműteni.

A Pesti Srácok pénteken azt írta, két nappal a kirúgása után visszavették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe Székely Lászlót.

Az állítás nem bizonyult igaznak, a 24.hu-val az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt közölte, hogy

a felröppent hírekkel ellentétben a korábbi munkajogi intézkedéseket fenntartják Székely Lászlóval szemben. Vagyis nem veszik vissza a kirúgott főorvost.

Andréka Péter, az intézet megbízott főigazgatója korábban azt mondta, hogy a jogi és etikai szabályokat még a legkiválóbb szakembereknek is be kell tartaniuk.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a jogi és etikai szabályokat még a legkiválóbb szakembereknek is be kell tartaniuk."

A beteg meg forduljon fel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Most értesültem, hogy a jogi- és etikai szabályok nem a beteget védik.
Hát akkor mit ? A megbízott főigazgató tekintélyét ? Van neki ?
Zeta
@balos: ők csak "valós"hírt akartak közölni, nehogy már a hívek felháborodjanak. Ők nem hazugságból élnek, az "őszinteségért" kapják a Júdáspénzt!
Különbenis , mért akar gyógyítani egy halandót?
cikicakk55
Nahát! .Tényleg piszok jól állunk szívsebészekből,hogy csak úgy ripsz-ropsz kivágnak egy évek óta,vagy évtizedek óta kiválóan dolgozó,nagy tudású szívspecialistát. Nem értem ezt az egész jogi zavargást. Folyik egy szívműtét,ami közben kiderül,hogy a beteg életveszélybe is kerülhet,ha a tönkre ment implantátumot sérülten vissza teszi,de akkor is a beteg szívja meg,ha nem teszik vissza,viszont fél mellel gondolom nem szívesen akarna mutatkozni,ezért gyorsan újra kés alá fekszik. Egy szívműtét elég veszélyes dolog,jó darabig inkább nem kéne bolygatni a mellkast. A másik,hogy a műtőben a műtétet végző orvos az Úr! Ne hogy már egy jogász döntse el,hogy az orvos mit tehet és mit nem,ha vészhelyzet van. Megírták,hogy a beteg érdekében tette és a betegnek nincs is szerencsére semmi baja. A kórház hajtsa be a betegen a Plasztikai sebész munkájának az árát és el van intézve. Itt megint a betegek szívják meg,akik sorban várnak arra,hogy ez az orvos megműtse őket. Nos az a várólista egy darabig nem működik,hála a hülye törvényeknek és a még hülyébb kórházi vezetőknek.
kisrigó
Nem értem, ha szabályt vétett a szívsebész, amikor a beteg érdekét nézte, máris a legsúlyosabb büntetést kapja?! Lehet, hogy csak az alkalmat várta az igazgató, hogy egy esetleges riválisát eltávolíthassa? Nem tesz jót az igazgató egészségének", ha nála jobb szakember van a háznál!
fekete
Sajnos ez Nyugati barba'r vilag. Nem erdekes,hogy te tudsz,minel butabb vagy es ostobabb
azok a jo emberek,.Ne'zd D, Trumpott. Semi e'sz! de ez kell a buta lakossagnak.Semire nincs
kepesitese,de hoza a lokott torvenyeit az egesz vilag ellen.Ez az orvos is megtett mindent,
de nem volt jo me'gsem. Inkabb hagynia kelett volna meghalni a betegett.Es me'g a po----kon
bor? kidobni az orvost.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.