A határon túli magyarság a kormány családpolitikája mellett áll – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Dombóváron, a családok évéhez kapcsolódó rendezvényen.

Potápi: a határon túli magyarság a kormány mellett áll
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Potápi Árpád János a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum helyi szervezetének családi napján mondott köszöntőjében hozzátette:

"a család egy férfi és egy nő kapcsolatán alapul, és gyermekeinket is úgy képzeljük el, hogy ilyen családokban kell felnőniük".

Az, hogy meg akarjuk védeni a családjainkat, "normális emberi gondolkodás" – jegyezte meg a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szent Orsolya Iskolaközpontban tartott eseményen.

Kitért arra is, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a családpolitika határon túli feladatait végzi, ennek keretében hirdették meg a határon túli magyar családok éve programot. A program eredményei között említette, hogy

a kormány 550 óvodát épít vagy újít fel határon túli, magyarok lakta településeken, a Felvidéken például ezen a héten hat óvodát adtak át.

Utalt rá, hogy a Fidesz-KDNP 2014-ben a határon túlról érkezett levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta.

Úgy fogalmazott:

"A kultúránk a zsidó-keresztény hagyományokra épülő keresztény kultúra, amiből mi nem is szeretnénk engedni." Hozzáfűzte, akkor sem, ha "Európa nyugati felén ultranacionalista, radikális jobboldali szervezetként állítanak be minket".

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára többi között arról beszélt, hogy a népességfogyás már harminc éve ismert Magyarországon, és ma ez a legnagyobb kihívás az ország előtt.

Emlékeztetett: a kormány a családok évében, január 1-én életbe lépett családtámogatási csomagjának keretében több, gyermekvállalást segítő intézkedést tett. Ezek között említette a gyermekvállaláshoz kapcsolódó diákhitel-kedvezményeket és a kétéves hallgatói gyed bevezetését.

Az 1980-as években a nők átlagosan 21 évesen szülték meg első gyermeküket, ma ez az életkor 30 év; fontos lenne, hogy fiatalabb korban szüljenek a nők, mert különben kisebb eséllyel születik meg a második és a harmadik gyermek a családban

- mondta.

Közölte: a gyermekvállalást segíti az is, hogy január 1. óta a harmadik gyermek után az állam egymillió forintot átvállal a jelzáloghitelekből, amelyek minden további gyermek után egy-egymillió forinttal csökkennek.

Szólt arról is, hogy ma már a határon túli magyarság számára is létezik a babakötvény és az anyasági támogatás.

"Jól látható, hogy a kormány törekvéseinek van eredménye, húsz éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint tavaly, és húsz százalékkal sikerült növelni a gyermekvállalások arányát a 2010-2011-es mélyponthoz képest" – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amíg toljátok nekik a zsozsót addig biztosan mellettetek állnak !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Amíg toljátok nekik a zsozsót addig biztosan mellettetek állnak !!!
Nessy
Annyi pénzért persze! De itt nem élnének!
Azt hiszem, erre nincs mit reagálni!
kereső
Takarodj ki a hálószolbából te kretén,és bizd rá a nőkre ,mikor szülnek.
Sámannus
Nagy tévedésben vagy sunyipofi. A berlinieket és a londoniakat kifelejtetted. Szakadt elméjű hazaárulókám.
Jozefina
Ehhez mi köze van a határon túliaknak??? Foglalkozzanak a saját gondjaikkal!!!
csipetke
Majd ha orbán már nem tolja a milliárdokat,majd nem állnak a kormány mellé.Ha elapadnak az eu-s pénzek,illetve orbán miatt kevesebbet kapunk,abból is tolja majd az erdélyieknek,és Ukrajnának?Mert ha továbbra is ilyen lesz az egészségügy,és az oktatás itthon mint most,és a többi problémáról nem is beszélünk,orbánt előbb-utóbb meglincselik.Nem feszítheti a húrt a végtelenségig.
Zeta
A családok éve!
Röhejes! Inkabb a kilakoltatások éve!
Ezt vajon mert nem mondják el az Erdélyieknek? Mellettük állnak! Igen természetes, hogy mellettük állnak.
Ki az aki ellensege lenne a sajat pénzének? Hát nem ők, ők annál tisztességesebbek!
Megvédik magyarságukat, akár a magyarokkal szemben is.
Grafix69
Na , hogy ha a határon túli magyarság a kormány mellett van akkor tessenek már megmondani pl a Halász nevű ostoba fajankónak , hogy kik vannak ellene ? Netán a hazai hazaiak , hogy nem mennek el a büdös picsába ezek a népnyúzó hiénák . Családbarát kormány anyádat , melyik családé ???
RonaGyuri
azon nem csodálkozom, mármint hogy a szellemi retardációban túl vannak azok egy határon, akik ezt a bagázst támogatják! =))
Pálinkafőző Rézüst
piócák? tetvek? kullancsok? Mindenesetre a gazdatesten élősködők...
Lepényleső
...a csonka Magyarország népének ellenében. Siker ez a népesség teljes amortizálására tett
kísérletek között,aminek a vége csak egy lehet;a maradék felosztása is a környezők között?
csak úgy....
"A határon túli magyarság a kormány családpolitikája mellett áll – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Dombóváron, a családok évéhez kapcsolódó rendezvényen."

Valamikor fogadni mertem volna,hogy a komcsiknál nincs és nem is lesz hazugabb és szemetebb ...,vannak dolgok amiket lehet fokozni ,a sok bimbó még észre sem veszi...
tudode
Na még egy BÖLCS-ÉSZ.
.
Még egy ilyen adomány, s az EMBEREVŐKNEK ADOM-ÁT!
.
Akinek, akiknek KEDVÉRE való a "csuti" által összetákolt SÓHIVATAL, nyalogassa tövig!
namihami
Hogy a határontúli tarhás potyalesők EMÖGÖTT a kormány mögött állnak?
Bizony, bizony--madarat tolláról...
tudode
@csak úgy..
.
..
Nem őríztünk együtt marhát!..:
nevemnick
,,...és húsz százalékkal sikerült növelni a gyermekvállalások arányát a 2010-2011-es mélyponthoz képest"

Hát igen, a ,,tartalék erőforrások" ebben igencsak az élen járnak.
solidedge
Az egyneműek házasságának tiltása még nem családpolitika. Ettől nem lesz több gyerek. Együtt fognak élni papír nélkül, ennyi.
csak úgy....
@tudode: nekünk libák vót, ..ebbü kifolyólag nem örizhetteünk együtt marhát! csak nem bele tápászkodtam a lelki világosságodba, sajnálom ! persze nem igazán... :)
tudode
@csak úgy...
.
Semmi bajom a külhoni magyarsággal, sőt együtt érzek velük milyen nehézségekkel kell SZEMBENÉZNIÜK kisebbségként, kiszakítva az anyaországból!
.
Lehet viccelődni a "nyalakodással", de ők legalább olyan ESZKÖZÖK az anyaország OLTÁRÁN, mint a bennszülöttek azon része, akik KÉNYTELENEK ELVISELNI ezt a "csuti sehova vezető útját.
.
Ez folyik az alárendeltségébe tartozó ÁLLAMIGAZGATÁSBAN is, aki NEM IGAZODIK, annak a sorsa KUKA!
.
Értem a szóviccet, de mindennek van egy bizonyos határa!:
Borsodi
A kormányunk is a határon túli Magyarok mellett áll.Igaz állnak ők mindenhová csak itthon nem tudják megállni a helyüket,és nincs is szándékukban.
csak úgy....
@tudode: Nem köne minket annyira tragikusra venni , nem dicsekszünk ,nem köll miattunk aggódni! Törödjön többet az egészségével ...,ja -és ezen túl kultúrált leszek ! Isten engem úgy segéljen!
tudode
@csak úgy...:
.
De igen! Szerintem nagyon kevés olyan család van, akinek nincs vesztesége a háborúskodások miatt. Például Édesanyám Fiuméban született, kitoloncolták a Trianon során, nem ismerte az Édesapját, mivel a magyarok Szent István csatahajójával elnyelte a tenger. Édesanyám átélte mindkét világháborút, végíg kísérte életét a világégés, én pedig 10 évesen átéltem a II. vh-t, még ma is repülőgép zúgásra bombázókra asszociálok.
.
Tehát együtt érzek minden ártatlannal, akiket kísért a múlt!
csak úgy....
@tudode: Így utólag, ha Te is úgy gondolog! A nénikém is Fiumében született ,az apja 1/2 arcát ellötték a digók ,de kapott egy birtokot a vitéz nagybányaitól,amit nem tarthatott meg mikor jöttek a ruszkik ...
Engem már nem a múlt kísért,inkább a következmények!
Keletiszel
Pótápikám! A határon túli magyarság még veletek van, de a határon belüli magyarságtól még az elcsalt választáson is csak kissebbségi szavazatot sikerült bezsebelnetek!
Desischado
Akkor rohadjatok meg, eladtok bennünket júdáspénzért! És ha elapadnak az uniós források, akkor is fog benneteket orbán tömni a szavazataitokért? Hogy pusztulnátok el ezzel az országrabló, népnyúzó parazitákkal együtt! Semmivel sem vagytok különbek!
anima
Potápi Árpád János, a Mr. Bean (Rowan Atkinson) hasonmásverseny győztese.
Annyi a különbség köztük, hogy amíg Rowan Atkinson csak eljátssza, hogy hülye, addig Potápi Árpád János tényleg az.
human
Az a fenenagy határon túli támogatás pont úgy jön ki, mint a nemzeti konzultációs matek.
Azaz meg kellene nézni a határon túli magyarok hány százaléka regisztrálta magát a szavazásra és ebből hány ment el szavazni. Na annak a 97%-a valóban lehet fideszes. Tehát néhány narancsos szűrűn átszűrve a magyarságot lehet eljutni ehhez a hihetetlen támogatottsági eredményig.

A másik, hogy kíváncsi lennék, hogy azokat az óvodákat kik építik és mennyiből? Nem lennék meglepve ha "A pénz nem számít." alapon ott is túlárazások lennének.
Gauntlet
Ja mert megkentétek a határon túliak holdudvarát. Rossz ez nekik: teljesen függővé váltak. Jobb lett volna egy normális magyar-román, magyar-szlovák, magyar-ukrán párbeszéd, de nem. :(
justhpeter
@anima: Nálad az igazság. De ennek semmi köze a határon túliakhoz. Csak arról van szó, hogy Potápi hivatásos seggnyaló, aki havonta fizetést kap ezért. Jó ember vagyok, ezt is megértem, miből éljen meg ilyen magas szinten, ha máshoz nem ért.
Eladott Ország
Nekik tökmindegy, hogy a magyar adófizetőnek megtérül-e bármi is, amibe beleölik a pénzét. Hát ja, közkívánatra ilyen kormánya van az országnak. Egy apró adalék, keleti járadékturizmus: hogyan kapnak ukrán nácik szülei magyar nyugdíjat?
mno.hu/belfold/keleti-jarulekturizmus-hogyan-kapnak-ukran-nacik-szulei-magyar-nyugdijat-2431296

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.