Október elsejétől jelentősen emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei. Például a hiteles másolatért, jognyilatkozat készítéséért vagy a végrendeletért az eddigi díj nagyjából dupláját kell fizetni – írja a hétfői Népszava.

Durván emelkednek a közjegyzői díjak

Ahol fix összeg a tarifa, ott minden értéksávban 4500 forinttal nő a közjegyzői díj. Ahol a megkezdett munkaórák alapján fizetik a közjegyzőt, a munkadíj októbertől több mint kétszeresére emelkedik.

A jegyzőkönyvi tanúsítvány munkadíja például óránként 3000 forint helyett 8250 forint lesz, a jognyilatkozat, végrendelet óradíja 6000 forintról 11 ezerre nő.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara ismertetője szerint nem drágul ugyanakkor az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó – kamattámogatással érintett – kölcsönszerződés és jelzálogszerződés közokiratba foglalásának díja. Nem kell többet fizetniük azoknak sem, akik élettársi nyilatkozatot tesznek, vagy akik a házastársukkal vagyonjogi szerződést szeretnének kötni. Továbbra is ingyenes marad a végrendeletek országos nyilvántartásba történő bejegyzése is.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Miért is drágult a papír, vagy a tinta ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mert ugyebár a hidak alja eddig tele volt közjegyzőkkel.
papa.49
Miért is drágult a papír, vagy a tinta ???
Gauntlet
Magától nem fog véget érni ez az őrület, igaz?
Nekünk kell tenni érte ! :(
Eladott Ország
Lúzerjenkó: "Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Pusztuljon a férgese.
szaboria1
Eddig sem volt olcsó és ráadásul vannak olyan esetek amit csak közjegyző ellen jegyzésével lehet érvényesíteni.
Eladott Ország
Sajnos ezeket a kötelező jellegű közjegyzői eljárásokat nem lehet kikerülni és ezzel a hatalmi joggal keményen vissza is élnek. Úgy is lehet fogalmazni "kötelező jellegű szerződéskötés" pofátlan díjszabása, mely így együtt törvénysértő is.
Lepényleső
Amit csak lehet elkövetnek,ne legyen hangja a szegénységnek?
vadsanca
A munkabérek is ilyen léptékben emelkednek? Ez nem pofátlanság? Le kéne szállni a Földre! Itt magyarok élnek! Itt nem nyugati bérek vannak.
Egy 10 perces munkáért, nem kérik el a teljes óradíjat?
Eladott Ország
@vadsanca: Plebejus kormányzás, mi, g*cik? Mostmár nincs Nokiás doboz, hanem közpénzzel telezsúfolt kamionok vannak és letelepedési kötvényenként kiárusított ország. És a birka legelészik tovább az árok partján és boldogan béget, hogy immár azok élik fel a jelenét-jövőjét, akiknek bizalmat szavazott.
Desischado
Csak a fidesz! Gratula minden rájuk szavazónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.