A miniszterelnök a Kossuth Rádióban ígérte be a pluszpénzt, de beszélt a migrációról is.

Idén is lesz nyugdíjprémium – erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán beígérte: idén is lesz nyugdíjprémium

Fotó, címoldali kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elmondta, csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági adatokból teljesen egyértelmű: az év végén, novemberben, lesz nyugdíjprémium, a gazdasági növekedés ugyanis elérte azt a szintet, amely alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.

A csata még nem dőlt el

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti (EP) választáson meg kell változtatni az európai politikát – mondta Orbán a rádióban.

A kormányfő kifejtette: ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik "egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek", hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak.

Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt – jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Nem nyugdíjprémiumra van szüksége a nyugdíjasoknak, hanem inflációkövetőre, ami arányban van bérnövekedéssel is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Fosik a cigó, hogy elveszti a birkáit.
namihami
És ha ő ---júúújjjj Ő--- azt igéri, hogy lesz, akkor lesz/vagy nem lesz.
De az Úr szava (általában) szent. Hiszen minden jó tőle ered, ő (bocs, mát megint, szóval Ő) ad mindent személyesen az ő (a qrva életbe, tehát Ő) általa áldásos népének.
relatív
A fogalmak értelme nem világos sokaknak országunkban.

Ami jár - törvényben meghatározott - azt nem ígérheti senki sem, az jár, egy kormányzatnak kötelessége betartani, végrehajtani !

Az országban kényszerű jövedelmek növekményeinek nyugdíj vonatkozásában minimum a korábbi - szocialista kormányok alatti - nyugdíj éves-emelésre lenne szükség azok végletes leszakadásának elkerülése végett.
Eladott Ország
@relatív: Akik meg most mennek nyugdíjba, azoknak meg a következő évek alatt fog elinflálódni a nyugijuk, ha marad ez a nyugdíjprémiumnak hívott hülyítés a svájci indexálás helyett. Ki van ez találva, osztogatva-fosztogatva hogy vakuljon a paraszt.
Zeta
Attól nem nő a jólét!
Ami most van az csak a nyomorukat növeli. Imfláció követő? Nem az infláció a nyugdíjasok kosarában másként néz ki! A svájci alapú indexálás az igen, de azt elvette tőlük, miért?
advocat
Vazze Viltor! Ezt TÖRVÉNY írja elő - tudod, hogy az mi? - nem sok közöd van hozzá! Azt az országgyűlés alkotja. Persze 48 %-os kétharmaddal átírható. Persze az agymosottak beveszik! Mint jeleztem a korban vagyok, csak még tudok gondolkodni. Remélem.
Egyébként is áldja meg a Jóisten! Olyan rendes ember! Vélik. Dehát van ami ellen nem lehet tenni. Hiába. Ezek a németek. Alzheimer elvtárs!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.