Országszerte tizenegy helyszínen rendeznek könyvbemutatókat, zenés programokat és interaktív produkciókat szeptember 29-én, szombaton kora délutántól késő estig az Olvasás éjszakáján – közölte a szervező Supka Géza Alapítvány az MTI-vel.

A hatodik alkalommal megszervezett olvasásnépszerűsítő irodalmi és könyves fesztivál hat fővárosi és öt vidéki helyszínen kínál programokat. Budapesten az Örkény István Könyvesboltban többek között Juhász Ferenc születésének 90. évfordulója alkalmából Galkó Balázs estjét lehet megtekinteni, valamint beszélgetéssel emlékeznek meg a 2017-ben elhunyt Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténészről is.

A Libri Könyvpalotában Tompa Andreával, Cserna-Szabó Andrással, Kemény Istvánnal, Ungváry Krisztiánnal, Závada Péterrel, Nógrádi Gergellyel, Beck Zoltánnal és Háy Jánossal, valamint az Irodalmi Magazin szerkesztőivel találkozhat a közönség. Az Alexandra Könyvesházban bloggertalálkozót és játékos irodalmi vetélkedőt rendeznek, felolvasnak a Kalligram Kiadó őszi köteteiből, valamint bemutatkozik a közönségnek a Könyvmolyképző Kiadó íróit és íróiskolásait tömörítő Aranymosás irodalmi klub is.

A Bookline Móricz Könyvesboltban Maros András, Al Ghaoui Hesna és Mörk Leonóra is bemutatja legutóbbi kötetét, valamint lesz egy beszélgetés Margaret Atwood A szolgálólány meséje című regényéről. A Magvető Caféban Szécsi Noémi fényképes előadást tart a 19. századi "házassági piacról", Koncz Zsuzsával beszélget Karafiáth Orsolya, találkozhat a közönség Vámos Miklóssal, valamint betekinthetnek a skandináv krimik írói kulisszatitkai mögé is. A Fókusz Könyváruházban egyéb programok mellett meseterápiás workshopot szerveznek.

A székesfehérvári Alexandra Könyvesházban az érdeklődőket gyerekprogramok várják, köztük Lovranits Júlia Villő író-mesemondó játékos madártani előadása. A Líra Debrecen Könyváruházban többek között A tök és a csikó – mese Mátyás királyról címmel gyermekszínházi előadás, Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény? címmel pedig felolvasószínház is lesz.

A szegedi Fókusz Könyváruházban az elmúlt év legjobb gyerek- és ifjúsági regényeiből rendeznek felolvasást, az irodalmi díjak értékéről pedig Becsy András, Bencsik Orsolya, Bíró-Balogh Tamás, Kollár Árpád és Orcsik Roland részvételével beszélgetnek. A Libri Kecskemét Könyvesboltban Sándor Anikóval, Lugosi Viktóriával és Varró Dániellel találkozhat a közönség, a péceli Kúria Rendezvényházban bábelőadás és meseolvasás várja a gyerekeket.

A programokról bővebb információ az Olvasás éjszakája internetes oldalán található.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.