Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatról.

A Fidesz-KDNP képviselőinek az Európai Parlament által a közelmúltban elfogadott jelentésre megfogalmazott válaszának általános vitája az első napirendi ponton szerepel.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, a dokumentumokat október közepén fogadhatja el a Ház, amely a határozatban arra szólítaná fel a kormányt:

ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Trócsányi László igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este beszélt arról, hogy

a kormány a hónap közepéig benyújtja az európai bírósághoz keresetét, amelyben a Sargentini-jelentés elfogadásáról szóló európai parlamenti állásfoglalás megsemmisítést fogja kérni.

Ha a bíróság befogadja a magyar keresetet, akkor Trócsányi László szerint

egy-másfél évig tarthat az eljárás, ennek azonban nincs halasztó hatálya a hetes cikk szerinti eljárás ügyében.

Az igazságügyi tárca vezetője megerősítette, hogy

a magyar álláspont szerint Sargentini-jelentés elfogadásakor a tartózkodásokat is bele kellett volna számítani az össz-szavazatba, akkor pedig nem lett volna meg az elfogadáshoz szükséget többség.

Trócsányi László a műsorban hozzátette,

a minisztérium ilyenkor a kormány ügyvédjeként jár el, meg kell állapítania, hogy az adott helyzetben mit mond a jog és erre milyen megoldások vannak. A politikai szempontok nem számítanak.

A nap további részében az igazságügyi tárca két, a közjegyzőket és az iparjogot érintő törvénymódosító javaslata kerül terítékre.

A Ház ülése hétfőn, október 8-án zárul.

Forrás: MTI, infostart.hu

Címlapi kép: MTI/Szecsődi Balázs

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Donáld Tramp
@kereső: Devizahitesek megérdemlik a sorsukat !!! Szó szerint tudom ! Bátyám Hat évig nyögte a havi 80-ezret de CNC esztergályosként Itthon is megkereste a havi 350-400-ezer forintot... Soha sem gondolt arra hogy külföldre menjen dolgozni ! Aki a semmilyére vette fel a hitelt, az pedig megérdemli a sorsát !
Eladott Ország
@Donáld Tramp: Mindenki előtt ismert a rendszerszintű csalás. Ezt a tróger bandát demokratikusan nem lehet leváltani. De lesz még itt beszarás, nagypofájú fideszes seggfej! Börtönben rohadtok meg!
Donáld Tramp
@Eladott Ország: Mennyetek tünessetek !!! Váltsatok kormányt !!! A POFA nagy a tett semmi...,.Amikor szavaztam a legjobb Sz@rt választottam... Mert ti senkik vagytok...
lópicigáspár
Tán vissza akarják adni az ellopott pénzt?
kereső
@Donáld Tramp: ha jól számolom,akkor 5.760 eFt-ot csengetett ki.És ebből mennyi volt a tőke, és mennyi a kamat?Időszak???2010előtt,vagy után?
nezelodo
Nem is értem mit cicáznak itt a dakoták, legyenek nagyvonalúak ahogy önmagukhoz a saját lopásaik megítélésekor. Ha annyira hazug a kétharmaddal elfogadott jelentés, akkor miért nem mutatja meg nagyságát a vezér, és adjon ki nemzetközi elfogatóparancsot az első indulatukban "kövér tehénnek" nevezett Sargentini asszony ellen. Ha nevet Európa a fijjukon legyen teljes a siker, röhögjenek ezeken a macskajancsikon teli tüdőből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.