Kétezer állami, önkormányzati, egyházi, illetve határon túli óvoda újul meg vagy épül fel Magyarországon és a Kárpát-medencében 2020-ig – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hévízgyörkön.

A határon túliakkal együtt kétezer óvodát újít fel, illetve épít a kormány
Fotó: Pixabay

Cseresnyés Péter a Pest megyei település Sün Balázs óvodájának épületenergetikai, energiahatékonysági fejlesztésének átadó ünnepségén azt mondta: az óvodák felújítására, illetve építésére 100 milliárd forintot fordítanak.

A kormány családpolitikájának köszönhetően 9200 óvodai férőhellyel és 1200 óvónővel van ma több Magyarországon

- tette hozzá az államtitkár.

Ismertette: a működtetési támogatás a jelenlegi egy főre jutó 81 700 forintról 97 700 forintra emelkedik és további 3 milliárd forint áll rendelkezésre eszközbeszerzésekre 2019-ben, így a jövőre 4,5 milliárd forinttal több támogatást biztosít a kormány az óvodáknak.

Az államtitkár kitért arra, hogy 130 millió forintos energetikai projekt keretében Hévízgyörkön tavasszal elkészült a polgármesteri hivatal, majd a sportöltöző, mostanra pedig a Sün Balázs óvoda fejlesztése is. Az óvodára jutó 44 millió forintból megvalósult a nyílászárók cseréje, a födém és a homlokzat szigetelése, valamint a napelemek kiépítése.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
@karma1: Nekem nincs abakuszom, de akárhogy is számolom, ha 100 milliót elosztok 2 ezer ovival, akkor 50 millió Ft/óvoda jön ki:-)
adrenalink
@adrenalink: helyesen:100 milliárd osztva 2 ezerrel
papa.49
A 2000 ből mennyi lesz a határokon túli 1990 en ???
Macskaszem
Az 50 millának a felét lecsípik alkotmányos költségre, úgyhogy csak a felével lehet számolni.
emerencia
@karma1: Nem számoltam utána mégis lájkoltalak ugyanis a lényegi mondanivalód vagyis az esélyegyenlőség (nemcsak óvoda ügyekben) hiánya létező napi jelenség. Nekünk belmagyaroknak ugyanis csak egy hazánk van. Itt kell élnünk, halnunk. Sima állampolgárként nem szólunk bele más nemzetek belügyeibe miközben ők odakintről segítik szavazataikkal a minket elnyomó diktátort, melyért az busásan lefizeti őket a magyar emberek megélhetésének kárára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.