Mire a műtéthez szükséges papírok megérkeztek, Székely László elbocsátása zajlott, így nem tudták előjegyezni műtétre a beteget.

Meghalt a kirúgott szívsebész egyik műtétre váró betege
Fotó: Pixabay

Néhány hete küldték el Székely Lászlót a a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből, mert külső segítséget kért egy műtéthez – nem mellesleg életet mentett ezzel a szabályszegéssel.

A Népszava most arról értesült, hogy miután a professzort kirúgták, meghalt az egyik műtétre váró betege. A lap úgy tudja, az 55 éves betegnek speciális egyedi érimplantátumra lett volna szüksége.

„Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, addigra Székely László elbocsátása már zajlott”

– részletezi a Népszava. A beteget így nem tudták előjegyezni műtétre. A napokban pedig átszakadt a főverőere és meghalt.

A lap azt is megtudta, míg Székely heti 2-3 műtétet végzett, mostanra olyan megoldást sikerült találni, hogy egy másik neves szívsebészt áthívnak a Honvédkórházból, aki azonban csak heti 1 műtétet vállal.

(24.hu)

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Vajon hány ember halt már meg az egészségügy gyalázatos helyzete miatt?
Lassan már tömegmészárlás folyik suba alatt. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Kásler disznó a parancsnok. Ő a felelős.
bencemacska
Sajnos nagyon félő, hogy lesz több is!
Amilyen vastag rinocérosz bőr van Kásler pofáján, még kifizetteti az eddig felmerült költségeket a halott családjával!-:(((
Mindössze 55 éves volt, 10 évvel a nyugdíj előtt!!!
ittott
vajon kinek a lelkiismeretén szárad?
görbetükör
Vajon hány ember halt már meg az egészségügy gyalázatos helyzete miatt?
Lassan már tömegmészárlás folyik suba alatt. :(
vacsi
A papírok beszerzését még juniusban kezdték meg, most meg október van! Akkor mi is a halál oka?!
Pálinkafőző Rézüst
@Fradigege: kásler efftás csak egy lélek nélküli vazallus. Az igazi felelős a főge.i!
bencemacska
@vacsi: ma, 12:53
Egy kicsit "okosabban kéne" hazudozni, mélymagyarok!
- 1. "az 55 éves beteget júliusban vizsgálták meg az Országos Kardiológiai Intézetben és kiderült, hogy speciális egyedi érimplantátumra van szüksége." Amit ugye le kell gyártatni!
- 2. "Pár hete rúgták ki Székely Lászlót a a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből," (pontosan 09:19-én), ma pedig október 4. van.
Mennyi idő telt el közben, ha leszámítjuk az elejére és végére hazudott 1-1 hónapot?!
Ludmilla
"neve szégyen,neve átok:ezzé lett magyar hazátok.."..de mindegy,a potrohos bűnöző most Londonba repült meccsre... Ha Gyurcsány tette volna?
Veleda
@Shikari: Viszont így esélye sem volt életben maradni.

Egy ilyen komoly műtétnél a sikertelenség mindíg benne van a pakliban, de minden műtét egy előrelépés az orvostudományban. Most komolyan, érdekel ez valakit, áh egy fenét!
csak úgy....
@Shikari: figyusz tibi! ha arra kerül a sor,én szívesen mütelek ...,igaz ,hogy még nem csináltam és már a kezem is remeg de tudom,hogy te az után ,nem vádaskodnál...
Veleda
@Shikari: 15.50 Tulajdonképpen igazad van, de akkor megkérdezem, volt másik szívsebész???Egy orvos hiánya miatt összeomolhat egy rendszer? Miért nem vette át a helyét egy másik doki? Mer ez az egy volt földön -égen, azért!!! A kórház igazgató sem volt éppen toppon amikor a tökeit vakargatta és nem tudta, hogy mit is kéne csinálnia.
Nessy
@Shikari: Kérd a sorsot, hogy egy infarktus esetében legyen érsebész a közelben, aki elvégzi a beavatkozást! És ha különleges beavatkozásra lesz szükség, de éppen nincs doki. ne azt mondják, a hozzátartozódnak, hogy biztos akkor is meghaltál volna, ha beavatkoznak időben, hozzáértéssel!
Csizmás Kond
...ilyen hülye mesét csak nagyonhülye gyerekeknek lehet beadni...se amint látszik abból sincs hiány...
Veleda
@Shikari: 15.59. A hozzátartozók valószínű, hogy nem nyugodnak bele és követelik a felelőst. Én sem nyugodnék bele, ha a hozzátartozóm azért hunyna el, mert a korházban nem volt éppen orvos.
Veleda
@Shikari: Na látod, szépen leírtad te magadtól is, hogy mitől rohadt ez a mai egészségügy.
Veleda
@Shikari: Amennyire én tájékozott vagyok e témában, szerintem nem!! Most nem példálózok hogy milyen állapotok vannak Svájcban, vagy Németországban, de biztos, hogy jobbak a feltételek. Ha egy országból 1700 orvos eltávozik külföldre, az már elég ciki. Ha az egészségügyi államtitkár 4 hónap után lemond, mert nem jön ki az eü. miniszterrel, szerinted ez is oké? Holott kórház igazgató volt. Hiába rugózol, felelőtlenség miatt meghalt egy ember. Ez a puszta tény.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Sajnálták a 300 forint vizitdíjat, ha tényleg az egészségügyre ment volna, akkor igazán nem volt rossz ötlet. Ez az ország pusztulásra van ítélve. Dögöljön meg minden fideszes buzeráns.
bencemacska
@Ludmilla: ma, 15:38
Állítólag nem volt rajta a gépen. Akkor ment a luxus gép, amikor ő még osztotta az észt "ki a magyar" ügyben!
lehet, hogy délután visszajött érte???
Veleda
@Shikari: Miért ezt tudja a jelenlegi egészségügy? Úgy állnak hozzá a témához mint a dilettánsok. Ha minden baromságra van pénz, akkor az eü-re miért nincs? Felelős az egész kormány, hogy hagyták idáig zülleszteni, ilyen lehetetlen állapotok uralkodnak.
Nem szabad tudomásul venni. Változtatni kell(ene). Most nem jövök a stadion szöveggel, de basszák meg, előbb van szükségem egy dokira, mint egy üres stadionra!
Nessy
@Veleda: Azt hiszem Vietnamban éppen kórházat építünk. Hátha ott még orvos is akad!
Veleda
@Nessy: Úgy-úgy! És vettünk egy művelődési házat is. Hogy kinek, azt nem tudom, de képesek lesznek még azt is Makovecz stílusba átépíteni.:))))))))))))))))))))))
Dr plágium
@görbetükör:ma 12:48 És még mennyi fog...
Veleda
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: 16.29. Abban az évben amikor bevezették a vizitdíjat, ( február hónapban) június hónapban azt nyilatkozta a helyi kórházi főorvos, hogy a kórház eddigi bevétele 4 millió forint. A körzeti orvosom új kardiológiai műszert vásárolt, ez szuper volt, mert nem kellett elmenni a kórházba egy EKG vizsgálatra. Úgyanez a kórházi igazgató véres szájjal fröcsögve verte az asztalt év végén. Hát normális???
Dr plágium
@Veleda: ma 16:21 Muszáj volt neki lemondani.
csak úgy....
@Csizmás Kond: állítólag a macskák nem olyanok mint a kutyák, -ezt egy közvéleny kutatás alapján ki is mutatták,hogy több cirmi lesz seggbe rúgva,mint egy böcsületes,hüséges blöki...
rég láttalak,...
elfogyott a whiskatz ? ;)
Eladott Ország
A család helyében én beperelném minisztert gondatlanságból elkövetett emberölésért ! Végül is a beteg életmentő műtétjét kész akarva akadályozta meg!
csak úgy....
@Shikari:" Mert ugyan ezek a problémák nem lelhetőek fel más országokban? :-)))))) "
figyusz tibim! politikai okokból ,nyugaton nem távolítottak el dokit,az utóbbi 20-30 évben,ellenben annál több korrupt politikust! :)
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Veleda: Nem ez az egész ország nem normális. Annak idején voltam egy onkológiai intézet beteg fogadó helyiségben (lehet nevezni recepciónak) is, amit gyönyörűen felújítottak. Legalább a súlyosan beteg emberek első benyomása megnyugtató volt. Felirat :Kérjük vigyázzanak a berendezés éppségére, mert az önök 300 forintjából sikerült felújitani. Ugyanakkor a sarokban volt egy 300 Ft befizető automata, amire az volt ráirva, köszönjék Gyurcsány kormánynak.
justhpeter
@csak úgy...: 15:52: Megyek asszisztálni a műtéthez mint a legfelkészültebb asszisztens. Ugyan fogalmam sincs az orvosi dolgokról, de ez nem lehet ma akadály.
Veleda
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Hát igen, ennek már csak a múltja van. Sokan kaptak ez alól fölmentést, mégis utólag sok vénasszony siratja a szaros 300 forintját. De azt elfelejtik, hogy milyen ellátást kaptak cserébe, amikor 2 hétre befeküdtek a rheumatológiára -szószerint nyaralni, mert a kórház betegszállító kocsija kivitte őket minden nap a helyi gyógyfürdőbe kezelésekre-gyógytornára-úszásra.
csak úgy....
@justhpeter: He egy mellkast pájszerral szét bírsz feszíteni mütét közben és tudod a 10 parancsolatot...,mondjuk az utolsó kenet sem hátrány ! oszt mihez éretesz, kolléga? ;)
justhpeter
@csak úgy...: Mondjuk agyatlan emberek agyának hiányát kutatom. Ez azt is jelenti, hogy valamennyire otthon vagyok a politikában.
csak úgy....
@justhpeter: Akkor hozz magaddal egy literes beföttes üveget és 2 liter spirituszt!
Eredetileg mütétröl volt szó ,persze ha kísérletezni szeretnél ...,remélem a 10 parancsolatot lököd,mert az nékü..., és ebben nincs politika ! Egészség ügyileg ez így müködik! ...a ráncait nem merném fölfércelni a szomszédaszonynak ,tudod a NAV ...
Azt tudod,hogy nagyon fölösleges kutatási területet választottál? ;) kincs,ami nincs...
levarosbukta
@bencemacska: Nyugi, azóta kiderült hogy ment később egy másik gép!
bencemacska
@levarosbukta: ma, 20:35
És az sem marad a levegőben!
Elment a honvédségi csapatszállító is?
justhpeter
@csak úgy...: Megnyugtató, hogy mennyire egy pendelyen húrunk, akarom mondani: egy húron pendülünk.
csak úgy....
@justhpeter: Csak nem,valami párt alapításra akarsz rászedni? :) Van privát röpcsid? Egyenlöre korrumpálható vagyok...
F_Viktor
@görbetükör: Írod:
"Lassan már tömegmészárlás folyik suba alatt. :("

Már tudatos tömegmészárlás folyik...
Yoda69
A NER ujabb áldozata.
Hány magyar embernek kell még így meghalni hogy belessuk orbán viktor elárulta a hazát és a nemzetet.
Desischado
Én szivesen megoperálnám orbánt és káslert. Ha az én hozzátartozóm lenne, nem úsznák meg. Strasbourg!
justhpeter
@csak úgy...: Sem ez, sem az. Se pártot, se egyházat nem akarok alapítani, mert hazudni és manipulálni magam is tudnék. Még egy ócska, 17 milliárdos magán röpcsim sincs. Olyan csóró vagyok, hogy a templom egeréhez járok koldulni.
Eladott Ország
@Shikari: Ennek a bűnöző politikai prosti bandának a prioritása a közpénzek ellopása. Ezt nagyon tudják kezelni.
vacsi
@bencemacska: Félreértettél! Ha júliusban megállapították, hogy a betegnek mi a baja, ahhoz egy speciális implantátum kell - amit természetesen le is kell gyártani -, a hozzá szükséges papírmunka nem tarthat 2 hónapig, egy sűrgős műtétre váró betegnél:
"Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, addigra Székely László elbocsátása már zajlott”".
Itt az engedély érkezett meg 2 hónap múlva! Egy olyan papírmunka húzódott 2 hónapig, ami egy délutánnál többet nem vehetett volna igénybe! És akkor a beteg ma is élne!
Ez nem a kórház hibája, és főleg nem az orvosé!
sokanvagyunk
"Kérjük, a rendelést kopogással ne zavarják!" - mert most éppen ők b@sztatják egymást. :)
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: @Csizmás a román Kondom: Milyen elbaszott erő késztet titeket arra, hogy 0-24-ig fennhangon hirdessétek, hogy milyen elképesztően buták vagytok?
Az ország egyik legjobb szívsebészét basztatják, miközben nem műthet, ezért emberek halnak meg. Abban az egészségügyben, ahonnan tízezrével hiányoznak a szakemberek, akik a geci fajtátok miatt hagyja el az országot.
Eladott Ország
@Shikari: A diktatúrát csak népfelkeléssel lehet legyőzni, demokratikus úton, szavazással nem.
Azért nem mert valamennyi államigazgatási/államhatalmi szerv, az állampárt/pártállam seggéből lóg ki.
sokanvagyunk
Orvosom javaslatára - bár fizetős -, de gyors vizsgálati eredmények megszerzésére biztatott. Egy héten belül minden eredmény megvolt, de visszavinni nem tudom, mert nem fogad - ő meg nem adott - újabb időpontkérés nélkül, amit több mint két hónap várakozásra adnak. Kijönni nem szokásuk, ne kopogjak, csak a rendelője fölött kiírt sorszám alapján tud fogadni - mert a főnöke (szerintem a sorszámkiadó hölgy) így rendelkezett.
Eladott Ország
@Shikari: Sajnos a fidesz 49 %-a is rendszerszintű csalással jött ki, ehhez még kellettek a kamupártok , hogy az ellenzéki pártok szavazatait szét lehessen osztani közöttük, az ukrán és román bérszavazók is és a pörkölttel megvett cigányok ( mondották is hát ő is cigány). Ez még mindig nem volt elég, mert a fideszes választási algoritmussal a 49%=kétharmaddal?! És ezt hívod te többségnek. Elmész te...
Hellcat
Na tipikus fideszes magyarázkodás bazdmeg..."A beteg meghalt volna ha megműtík is." Mint a magángépezés...Elindult volna a qrbán nélkül is a magángép. Nem az életét vette el a fidesz, hanem az esélyét az életbenmaradásra...nembaj faszfej fidesznyikek...remélem ti vagy a ti hozzátartózótok lesz a következő aki9 áldozatul esik a fidesz által szétbaszott egészségügynek...egyétek amit megfőztetek.
Yoda69
@Shikari: A teny az a csalas amivel a 2/3-ot megkaparintottak sakkban tartva Magyarorszagot. De a mattot orban fogja kapni.
Yoda69
@Shikari: Ezt majd meglatjuk.
Egy biztos, ha orban uralmanak egyszer vege lesz az csunya veg lesz neki a rengeteg bun miatt, amit a magyar nep ellen elkovetett.
bencemacska
@vacsi: ma, 10:10
Sok igazságod vagyon, de az én meglátásom szerint azon szerencsés emberek közé tartozol, akik keveset kényszerülnek orvoshoz járni!
Bizony nagyon sokszor a papírok beszerzése sokkal több időt vesz igénybe, mint az orvosi beavatkozás és annak előkészítése. És bizony a beteg nagyon sokszor meghal közben!
Mindennek az oka a pénz hiány, amit a teljesítmény-volumen korláttal próbáltak annak idején megoldani. Ez az embertelen tevékenység okozza a legtöbb felesleges szenvedést és korai halált!
Ebben az esetben sem hibáztatható az orvos, vagy az intézmény, hanem a hazudozó, pitiáner nímand mb főigazgató és miniszter. Akik azért lehetnek a helyükön, mert jellemhibásak, mint a NER és vezetői!
F_Viktor
@kereső: Egy mocskos, hazug, gyilkos állat ez a főigazgató is!
Eladott Ország
@Shikari: "Diktatúrában a bizonyítékok rejtőzködnek" .. a függöny mögé.
www.zoldhirado.hu/gb6uhq173v2.gif
silber13
@Shikari: Mondja ezt egy náci hordószónok!:-)))
Aki Én
@Shikaria szellemi mélyszegény: Ne remegj, én tudom, hogy te nem vagy náci. Te még ahhoz is hülye vagy. Te egy elvtelen, buta hazaáruló vagy a leggyatrább fajtából. Rajtad még azok is nevetnek csak, akiket védeni próbálsz. Közben csak azt erősíted a normális emberekben, hogy jó oldalon állnak, nem tartoznak ilyen elbaszott férgekkel egy csapatba.
Aki Én
@Shikari: ...csak remélni tudom, hogy maradsz a papbácsiknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.