Kultúrharc nem Magyarországon, hanem Európában van, és ez az európai kultúrharc valójában "a saját kultúránkért folytatott harc" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Hagyományok Házának székhelye, a felújított Budai Vigadó átadásán.

Orbán Viktor elárulta, hogy szerinte ki számít magyarnak

"Néha azt hallom, hogy Magyarországon kultúrharc zajlik. Azt gyanítom, hogy az egyes pozíciók körüli lökdösődés, a kultúrfilozófiák közötti hírlapi vita talán a modern élet megszokott rendjéhez tartozik"

- fejtette ki a kormányfő. Szerinte azonban Magyarországon inkább kultúrbéke van: lassan teljes egyetértés formálódik arról, hogy "a jövőnket családra, a munkára és a nemzet újraegyesítésére kell építeni".

Hangsúlyozta: az európaiak tiszteletben tartják a más kultúrákat és képviselőiket, de "senki sem kötelezhet minket arra, hogy ez a tisztelet saját kultúránk feladását és egy másik kultúrának való behódolást jelentsen".

"A saját földünkön – s ez igaz Európára és Magyarországra is – a saját kultúránk szabályai és értékei szerint akarunk élni".

Ha ugyanis eltűnnek a történelmi, kulturális alapok, "ha hagyjuk, hogy kicseréljék a kulturális altalajt", akkor Európa kártyavárként dől össze – jelentette ki a miniszterelnök.

Hozzátette: a magyarok érzik ezt a veszélyt, ezért "kiállunk és elmondjuk, kik vagyunk, mit gondolunk Istenről, hazáról, családról" és hogy a magyarok szerint mi következik ebből az európai életre nézve. Szerinte "ha nem ezt tesszük, áldozatai leszünk egy lopakodó összeurópai kulturális önfeladásnak".

Orbán Viktor hozzátette, hogy egy ország jövőjét nemcsak gazdasága, katonai ütőereje és politikai befolyása alapozza meg, hanem kulturális teljesítménye is. Ezért minden kultúrára elköltött forint befektetés a jövőbe, egy magyar és keresztény, vagyis egy európai jövőbe – hangsúlyozta.

"Tudjuk, honnan jöttünk"

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a magyar nép mélyreható és erős gyökerekkel kapaszkodik a kulturális örökségébe.

"Mi, magyarok azért állhatunk ma itt, ezerszáz évvel a honfoglalásunk után, mert tudjuk, honnan jöttünk és azt is tudjuk, mivel tartozunk az előttünk járó nemzedékeknek, sőt azt is tudjuk, mivel tartozunk az utánunk jövőknek"

- mondta.

"Kultúránk megmutatja, kik voltunk, és kik vagyunk. (...) Erő, amely az országlakosokat nemzetté, a nemzet tagjait közösséggé teszi" – fogalmazott a miniszterelnök, jelezve, hogy a most készülő nemzeti alaptantervnek és vele az egész magyar iskolarendszernek is ezen az alapon kell majd állnia.

Azt is mondta, hogy a magyarok büszkék civilizációs teljesítményükre, kultúrájukra, így büszkék dalaikra és táncaikra is, "a magyar népi kultúra nekünk nem muzeális dolgok gyűjteménye, hanem megtartó erő".

Ezért építették a Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját, újították fel a Zeneakadémiát, a Pesti Vigadót, az Erkel Színházat, a Nemzeti Lovardát, a Kossuth teret. Emellett megújítják a Szépművészeti Múzeumot, az Operaházat, új Közlekedési Múzeum épül, zajlik a Liget Budapest projekt és újjászületik a budai Vár is

- sorolta a beruházásokat Orbán Viktor.

A Hagyományok Házáról szólva közölte: 7,5 milliárd forintból újították fel az épületet, hogy a Budai Vigadó újra a magyar kultúra egyik főhadiszállása lehessen.

Az a magyar, aki...

Zárásul Orbán Viktor azt mondta: sokat vitatkoztak magyarhonban arról, ki a magyar. Szavai szerint

"az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz".

A Hagyományok Házának ezért szerinte küldetése hozzásegíteni minket, hogy "az unokáink is magyarok lehessenek".

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója ünnepi beszédében azt mondta, hogy az elmúlt hetven évben folyamatosan szorult vissza az élő néphagyomány. Pedig a néphagyomány megtart, ápol minket, a világról alkotott képünket dúsítja, egybekovácsol – fogalmazott a főigazgató, hangsúlyozva: az értékeket, eredményeket intézményesíteni kell, ennek köszönhető a Hagyományok Házának 2001-es megalapítása is.

A Budai Vigadó rekonstrukciójával a Hagyományok Háza méltó körülmények között tudja ellátni feladatait – közölte Kelemen László.

A Hagyományok Háza a Budai Vigadó felújított tereiben október 4. és 7. között táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal és kiállításokkal is várja a nagyközönséget.

(MTI)

150 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez aztan a kirekeszto politika. Tehat a gyermektelenek eleve nem lehetnek magyarok.
MOCSOK NACI GECI VAGY orban
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Ez a hülye narancsos hordó, biztosan nem magyar!
tulipan
ANNYIRA jellemzően, narancsosan nevetséges!!!

444.hu/2018/10/04/50-ezer-forintra-buntettek-a-momentumot
-mert-a-helyi-valasztasi-bizottsag-szerint-a-plakatjaik-csokkentettek-a-fideszes-jelolt-eselyeit
Yoda69
Ez aztan a kirekeszto politika. Tehat a gyermektelenek eleve nem lehetnek magyarok.
MOCSOK NACI GECI VAGY orban
Macskaszem
Akinek viszont nincs unokája, az piréz.
Aki Én
A nemzeti vajda és aranyköpései :)
Ennél már csak az lenne szebb, ha az lenne magyar, akinek lesz unokája.
Donáld Tramp
@Yoda69: A mocs.kos hozzászólásaid mitt egy libsi oldalról nem fognak kitíltani... Hiába jelentgetnélek fel... Sőt tapsokolnak hogy egy kretén vagy ! Engem kitílhattok ! De három új néven is regiszráltattam magam. Persze teljesen más IP- címeekkről... Ennyi dilist nem hagyhatok csak úgy szó nélkül ! ' Legyetek jók ha tudtok, a többi nem számít '
maci0427
Magyar az aki Magyar - Magyarnak született és a származása is az, tehát nem sváb - horvát - szerb - tót - stb. és főleg cigány ! Igaz azok is magyarok ha magyar gyökerekkel rendelkeznek, de mégis csak más !
kereső
"A saját földünkön – s ez igaz Európára és Magyarországra is – a saját kultúránk szabályai és értékei szerint akarunk élni".
És ki fogja megmondani,hogy milyen is az a "mi" kultúránk? Mert már az én kúltúrám sem egyezik a miniszterelnök úr "kultúrájával"- nem szeretem a harcot,(békében szeretnék élni, mert a munkához, a békés nyugodt,szeretteli családi élethez az kell!!!) nem szeretek más embereket tönkretenni hazug vádakkal/nem is szoktam/, nem lopok, tiszteletben tartom a törvényeket még akkor is, ha azok törvénytelenek,nem különböztetek meg senki emberfiát fajra,vallásra tekintettel,magyarnak tekintek mindenkit-aki magyarnak tekinti magát,még akkor is ha nincs és nem is lesz unokája,vagy ne adj isten az unokája külföldön születik -de ő itt élte le az életét, ezért a hazáért dolgozott egész életében.
Szóval ritka nagy baromságokat tetszett mondani.Nem habonynak kéne megirni ezeket a szövegeket- hanem olyannak,akinek van egy kis kultúrálisöröksége, műveltsége IS!
kokopelli
@Pálinkafőző Rézüst: ...de nem is "migráncs",mert a törzsét az akkori (nyugat) Indiából,
vagy (kelet) Pakisztánból hajtották az arabok nyugat felé a rabszolgapiacokra!Máig nem
tudni,hogy "mik és kik az ősei ill. testvérei"!!!Régi trükk a fehér népességet szapulni,mert
az optika más lehet!A "kosovó albán" kommentelő is politikai ugatással szeretné bizonyí-
tani a "mádzsár" voltát!! Régi trükk,mert már az Adolf-éknál is bevált! :-(((
tudode
Isten, ha létezik valahol a VILÁGEGYETEMBEN, vagy csak misztikum, bocsássa meg NEKI, nem tudja, hogy mit beszél.
.
Eddig MAJDNEM minden gyermekkori álmát MEGVALÓSÍTOTTUK azzal, hogy marad a "falusi gyerek", ha játszadozik az országgal úgy, AMI EGY IDŐS VELE, de az nem fog összejönnek a POFAKARATÉSNAK, hogy felcsúti váljon Európa, majd az egész világ, olyan NER MAGÁNHADSEREG szinten, mivel már a NER katonáknak is TELE VAN A NEMI SZERVÜK a baromságaival, amelyet úgy becéznek, hogy narancsködös KULTÚRHARC, amelynek az a lényege Felcsútiasan, akinek AGYÁBA SZÁLLT a dicsősége hogy:
.
"""" Aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, ha valami nagy pofonba beleszalad, valami disznóságot csinál, problémái lesznek, megsebesül a csatatéren, de tisztességesen viselkedik, akkor kihozzuk a csatatérről, DE AKI NEM, ARRA MI IS LŐNI FOGUNK! """
.
De az illegális feladatkörébe a tagállam igazgatását illetően
.
----- CÉLPONT - "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel
www.youtube.com/watch?v=eQNl_xAyYOc&t=35s
.
Bedugult az ő KULTÚRHARCÁVAL, mint a "Szegény Dzsoni és Árnika" c. meserszerű rablófilmen néma FOCISTAKÉNT:
.
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4&t=119s
.
Ez volt ŐKELME akkor, amikor SZEGÉNYLEGÉNY volt, és azt énekelték RABLÓ VOLTAM, KÖNYVET VESZEK, és mit ád a sors, megjósolta saját sorsát
.
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
???
Donáld Tramp
@Yoda69: Ja ! Ha az agyi kapacitásod esetleg nem fognáá fel ! Dunaszerdahely, az egyik legnagyobb riválosuk a Bratislave előtti pillanatok !!! Ők tudják mi az hogy Anyaország !!!
Eladott Ország
Valaki szóljon a főnöknek, hogy már megint hazudik, és már nagyon unjuk. Ha a Fidesz kétharmados kormányzásának 9. évében a közpénzből fizetett szalagmunkások hada még mindig azon sápítozik, hogy a magyar közéletben a kormánypárti hangokat elnyomja az elmúlt 30 év balliberáliseszdéeszes elitje, és ez nem kultúrharc, akkor mégis mi a francnak nevezné ezt a miniszterek kultúrától fényévekre szotyolázó elnöke? Ha kultúrbéke van Magyarországon, akkor miért kell eltenni láb alól és eltüntetni szem elől egy olyan embert, aki hatékonyan vezetett egy intézményt, bár tény és való, hogy nem ideológiai alapon mérte a kultúrát, azaz nem kizárólag Orbánt dicsőítő fideszes szerzőknek biztosított megjelenési lehetőséget a Petőfi Irodalmi Múzeumban?
tulipan
@Donáld Tramp: Most, itt, még, az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy űzi kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás és példaképetekhez Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétlopjátok az országot!!! Nem tudom mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'
CsipkeRózsa
Nagyon jó beszédírója van Orbánnak, ezt a szöveget összehozni?!

Az igazi magyarvédelemhez az is hozzásegítené, ha kilépne az EU-ból.
tulipan
@Shikari: Sajnos, most, itt, még, az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy, űzi MOCSKOS kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás és példaképetekhez Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétlopjátok az országot!!! Nem tudom mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'
thumb_up1 replyVálasz
nevemnick
@maci0427: (13:30) te akkor UFO vagy... esetleg gőzmozdony. Genetikailag tiszta magyar már nem létezik, csak szívében és elméjében.
papa.49
Gangesz parti származék TE BIZTOS NEM VAGY MAGYAR !!!
Eladott Ország
@Shikari: "Nehogy a szar húzza már le a WC-t."
kereső
@Donáld Tramp: az aki Pozsonyt Bratislave-nak irja, az ne drukkoljon orbánnak,hogy lépjen ki az Eu-ból.
kereső
@CsipkeRózsa: sok minden kimaradt- én nem köpködök szotyi héjat sehol,és nem szemetelek még szaros pelenkával sem-sőt rá szoktam szólni ,aki szemetel.Olvasni is szeretek,nem álltam le a gőgös gúnár gedeonnál,, az egyik kedvencem Esterházy Péter- aki mostanában a magyar irodalom berkeiben!!! persona non grata,várom,hogy Örkény is az legyen.Méghogy nincs kultúrharc!
Nessy
@kereső: Várjál, az indexre tétel, a bezúzás. a könyvégetés még hátra van!
Hidd el, adott esetben lesznek olyan agymosottak, akiknek ha véletlenűl akad egy Eszterházy kötet a polcon, kapásból kidobják!
kereső
@Nessy: azok után ,hogy az MTA a "tudomány ünnepe" alkalmából öncenzúrázta magát,már sok minden jóra nem lehet számitani. Mit várjunk akkor Bözsi nénitől a falu végen,ha tudósok ,és igen "irástudók" ilyen szervilisek.Azt mondják,hogy a tudás hatalom.Na ez a tétel is! megdőlt orbániában.
Edmond Dantes
@maci0427: Vagyis Zrinyi Ilona nem volt magyar.Anyja ugyanis a nem magyar,hanem a horvát Frangepán Katalin,apja az ugyancsak horvát Petur Zrinszki,azaz Zrínyi Péter.Ebben az országban csak Orbán a magyar,meg az unokái.Zrínyi Ilona a horvát származása mellett hiába vallotta magát magyarnak is,ráfázott,neki a mai Magyarországon annyi lenne.
Donáld Tramp
@Donáld Tramp: Ötmillió Magyar várja hogy Hazatérhessen, Ti meg az 500-ezer kimentel jártatjátok a szátok !?
tulipan
@Shikari: Sötét, marha BAROM!
Most, itt, még, az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy űzi kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás együttvéve és példaképetekhez bajszos Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétlopjátok az országot!!! Nem tudom mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'
thumb_up1 replyVálasz
Nessy
Vajh az Osztrák - Magyar Monarchia lakói minek minősülnek Orbán szerint? Pl. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Liszt Ferenc. Pefőfi még belefér a magyarságába?
Brahms Magyar táncok műve most a magyar kultúra része, vagy nem?
Bartók nem itthon iródott művei alapján hova sorolandó?
Tessék tudomásul venni, hogy az Európai és a Magyar kultúra együtt létezik! Berlioz francia zeneszerző, magyar Rákóczi indulót ír! Amit ismer a világ.
maci0427
@nevemnick: Miért is nem ? Talán te sem vagy az ! Mert én igen !
Nessy
@Shikari: Amen! Nesze neked magyar kultúra a napi nyelvhasználatba!
Már csak a " No bozd meg" ősmagyar csatakiáltás hiányzik!
kereső
@Nessy: vagy Monti "magyar csárdása"...
tulipan
@Shikari: Hülyegyerek! Köszi a brmutatkozást
Géntörött, degenerált, magyargyűlölő liberális emberalatti sejthalmaz! Ez mind TE vagyí!
Sajna, most, itt, még, az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy űzi MOCSKOS, kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás együttvéve és példaképetekhez bajszos Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétlopjátok az országot!!! Nem tudom mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'
thumb_up1 replyVálasz
maci0427
@Edmond Dantes: Ne keverjük a dolgokat ! Nekem és gondolom, hogy sokunknak nincsen horvát meg lengyel és másmilyen őseink ! Nem mennék bele ebbe a a zavaros évszázadokkal ezelőtti dolgokba ! Amúgy is magas lenne !
Nessy
@Shikari: Beteggel sem vitatkoztam értelmetlenül soha. Most meg már nem kezdem el.
nevemnick
@maci0427: (15:20) ,, Miért is nem ? Talán te sem vagy az ! Mert én igen !"
Csak gondolod, de ha így érzed jól magad... :D

Már Vereckénél sem volt tiszta a magyar gén, ha onnan indultak el ősapáink, ahogy a hagyomány tartja. Nem fél nap alatt értek ide... :D
tulipan
@Nessy: igazad van!
Geci AGYSÉRÜLTEKKEL, mint ez a romány vándorcigány, és az elnök, NEM IS LEHET! :)
solidedge
Ez egy ember véleménye a 10 millióból. A helyén kell kezelni a dolgot.
görbetükör
Istenem!
Ha lenne neki kultúrája és lenne az országnak olyan szabálya, ami az egész országban minden emberre egyformán érvényes - mindjárt élhetőbb lenne az élet.
Veleda
Az az igaz magyar, aki annak vallja magát és aszerint is él. De itt a Kárpát medencében olyan, hogy tiszta magyar vér, olyant nem találsz.
Nessy
Most minden személyeskedést félretéve.
Pártunk és kormányunk olyannyira nincs tisztába a való élettel, hogy fel sem fogja hány ezer nőt és férfit sért meg, akiknek talán egy gyermeket ád a Sors, de kettőt, hármat már nem. Vannak, akiknek egyet sem! És nem azért, mert nem akarnak! Ők becsülettel fizetnek több adót, vesznek lakást támogatás nélkül, nem lesznek adómentesek, nem mentesülnek a diák hitel visszafizetése alól. Helyt állnak a gyermeküket ápoló anyukák helyett, alkalmazkodnak a szabadságukkal az óvodai, iskolai szünetekhez. Mindezt zokszó nélkül, és mindemellett lenézés, megbélyegzés a sorsuk.
Néha gondoljunk másokra is!
görbetükör
@Nessy: Jó, ha néha nem gondolunk másokra. Pl. Orbánra. :(
Clavigo
Vazzzze…. Orbán elvtárs,,,nem fogok a kedvedért,,,,,társaságban,,,zsebbe recskázni ..!! A te "sajátos madzsar kulturális szokásaid " elvárásod,, szerint sem .
Dr plágium
Nekem mind a 4 nagyszülőm magyar, unokám viszont még nincs. Akkor most nekem milyen a nemzetiségem ? :)
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 14:18
Ide azt hoz mindenki amit akar.Te is ide cipelted magad pedig egy nagy szardarab vagy.
Itt a többiekkel ellentétben egy sima bérbeíró vagy.Vágod,román shikaridurbincs.
Grafix69
Persze a gecinek aztán annyi unokája lesz , hogy megtöltheti velük az összes kibaszott stadiont , és mind magyar lesz . Ja magyar, beszarás a demokrata zsidó keresztény illiberális neonáci fasiszta népnyúzó cigány a legnagyobb magyar , szerintem az egyetlen magyar .
Veleda
@Shikari: 13.59. nem egészen. Nekem van hazám, van nemzetem, van magyar anyanyelvem. Vannak nemzeti érzelmeim, nemzeti ünnepeim, hordom a kokárdát, koszorúzok a 48-as emlékműnél (holnap), majd Aradon, Kassán, és mindenhol, ahol nagy magyarjaink sírjai vannak, vagy emlékművei. Megtanítom a gyerekeimmel, hogy mit jelent a hazafiság, hazaszeretet, mik a nemzeti értékeink. De nem rajongok a nemzeti szó nem megfelelő használatáért, a nemzeti dohányboltokért, a nemzeti szó elcsufításáért. Nem kellene visszaélni egy fogalom nemes értékével.
Veleda
@Horizont: Köszi, csak úgy kifakadtam...
Edmond Dantes
@maci0427: Igaza van,belátom,magának tényleg magas lenne.Legalább a saját bejegyzését olvassa el még egyszer.Lassan,tagoltan.Ekkora ostobaságot ritkán van alkalma olvasni,mint a saját szövege.
csak úgy....
"az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz"...tudod viktor,rohadj meg !
ha nem kérnétek tölem arra is pénzt,hogy a te ,ti szarrá csinát magyar állampolgárságomról mondhassak le,de az unokám nem miattad,miattatok lesz magyar,Neki elég lesz ha megtanítom neki a Himnuszt ! te nem veszed észre,hogy egyel több embert rekesztesz ki a mondva csinát magyarságodból ? nyugi-nyugi! a lábamat többet nem teszem be az országodba ,majd mesélni fogok az unokáknak magyarországról de de rólad nem,éppen úgy ,mint majd a történelm! ...Ok,talán,mint szégyen flekk,...a miniszer elnök,ki szerette a focit és ezért több 100 ezer magyart föláldozott...
te nem szégyenled magad ha a jobb sorsra érdemes shikar tibinek ,no meg a durbincsnak köll védeni az aktuális politikádat? Korrupt vagy és ezt mindenki tudja ,de még egyszer mondom,hagyd békén az unokámat !
csak úgy....
www.youtube.com/watch?v=M3DkDxwS6NA&list=RDM3DkDxwS6NA&start_radio=1&t=6

ez az viktor,miröl neked fogalmad sem lehet...te csak szövegelsz és hazudozol a magad érdekében...
creativehun
@Donáld Tramp: Balfaszkám...akkor senki nem magyar! Persze ahhoz sincs elég eszed,hogy megértsd...mint ahogy persze ennek a balfasz tolvaj gazembernek sem,hogy ha..feltételezzük,hogy csak az magyar akinek az unokája magyar...akkor Ő hiába nagyapa...az unokája még nem biztos,hogy magyar..hisz csak akkor válik azzá---ha majd az unokája is magyar lesz.Ergo...soha,senki nem mondhatja azt magáról,hogy magyar.Tudod..tudom...ennek megértése feltételez egy bizonyos IQ szintet...ami naracsködös aggyal nehéz abszolválni!
creativehun
@Shikari: Nem kell id ebehozni a trágyát...már rég itt van ..csak tükörbe kellene néznetek és meglátnátok! Ti és a hozzátok hasonló fanatikus fidesz hívők teszitek tönkre ezt az országot!
Borsodi
Az a baj a miniszterünk elfelejtette honnan jött.Szerintem az az igaz Magyar aki ragaszkodik még most is Magyarországhoz,próbál dolgozni és becsületesen élni, hiába van ezzel a kormánnyal bukásra itélve.
www.youtube.com/watch?v=re4VxvAPD3Y
Dr plágium
Tehát akkor aki megkapta a magyar állampolgárságot, de pl. csak a nagymamája magyar az unokája pedig amerikai állampolgár az nem magyar? Ja ... attól csak a szavazat kell!
Desischado
@Nessy: Pontosan. Megvallom, bár ritkán csinálok ilyet, de azt gondoltam, hogy a jó curva édes...ját ennek a szemét féregnek! Szóval, én nem vagyok magyar, mert nem szülhettem?! Rohadj meg orbán! Istenem, de gyűlölöm ezt a férget!!!
rosalinda57
@Yoda69: Nem szazas, nem erdekel senkit a suket dumaja.
Eladott Ország
@Shikari: tegnap 14:18; Idézzél a Bencsik munkásőr őskommunista elvtárstól, aki újabban demokrata lett. Ennek a szarházinak rinocérosz bőrből van a pofája, az emberi evolúció szégyene, a többi demokrata újságíró elvtársaival együtt.
uploads.disquscdn.com/images/19543f01712029f61c816549d13fc8ab8292ace1b19530de29c854b6696a9bc3.jpg?w=600&h=411
1.bp.blogspot.com/-Z2MpNUJpCOs/T07pGYQvYZI/AAAAAAAAFn4/yMljHQXr3EI/s1600/bencsik%2Bandr%25C3%25A1s-b%25C3%25A9kemenet-hiszekegy.jpg
dr. prédikátor
Andy Vajna gúnyos kirohanása : "Azt hiszitek azzal, hogy elveszitek a TV csatornáimat és a Caszinóimat...
Emberek, Megdöbbentő

Ma látott napvilágot, hogy az Andy Vajnának ígért TV csatornák mégsem az Ő kezébe kerülnek.
Ez még nem minden.


Tudjuk, hogy számos Caszinó van a birtokában, amitől szintén meg akarják fosztani.
Vajna ezekre gúnyos kirohanással reagált:

"Téved, aki azt gondolja kétségbeestem, azért mert más birtokába kerülnek a nekem ígért televíziós csatornák.
Az sem érdekel, ha a casinóimat elveszik.
Én jót akartam.Ebben az országban szerettem volna adózni, de ha a kormánynak ez nem kell, hát teszek rá!


Itt már minden a politikai elit kezében van.
Van a világon számos ország, ahova befektethetem pénzemet, olyan hely ahol nem az irigység dominál.
Azt a napot sajnálom legjobban, amikor betettem a lábam ebbe az irigy emberek lakta országba!"

Valóban megleszünk Vajna nélkül, de ez a gúnyos hangvétel felháborító!
Mit enged meg ez az ember magának?
Ha Ön is gusztustalannak véli, úgy kérjük ossza meg gondolatait vele kapcsolatba
Yoda69
@rosalinda57: Az lehet, de o van hatalmon, raadasul 2/3-dal. Es az o kezeben van a fegyver.
dr. prédikátor
Hát csak ennyit a hörcsögfejű majomról!!!
Dr plágium
@dr. prédikátor: Gondolom senki sem hiszi el, hogy adózni is akart...Amerikában sem tette :)
nem véletlenül indult ellene eljárás. Szerintem úgy gondolta itthon még többet tud csalni.
Amúgy meg menjen vissza az asszonnyal együtt ...
Dr plágium
@Desischado: Ha a gyereked nem szül akkor sem vagy magyar ... én sem vagyok pedig van gyerekem. Legalábbis a vezír szerint :) de leszarom.
kereső
Én csak egyet üzennék a miniszterek elnökének:"Aki embernek hitvány, magyarnak alkalmatlan"
csipetke
Mé'csodálkoztok?Nem először mondott orbán át nem gondolt f@szságot.De ha már mondott,akkor elmondom,hogy képzelem Magyarország miniszterelnökét.Ne hatalomvágyból legyen az,aki,ha már az lett,ne lopja szét a nép vagyonát,ne csak a seggnyalói járjanak jól,(pályázatok,állami tenderek),az adóforintjainkat,a közpénzt ne a saját hobbijára költse,ne a külföldiekre,fontos még,hogy ne hazudjon,és miután ő a nép szolgája,ő van (lenne) értünk,és nem fordítva.A legfontosabb,:-ne legyen korrupt.Ezekben orbán semmiben sem felel meg.Miért nem húz a büdös 3.14csába?...És egy ilyen ember vallja magát magyarnak,aki egyfolytában azon dolgozik,hogy minél kevesebben legyünk az országban?Lásd.-kivándorlók,egészségügy.Ebben az országban szervezett népirtás folyik.
kereső
@csipetke: mondom én ,hogy orbán egy hitvány ember.
RonaGyuri
A pártlap kiemelésében a dolog valóban világos

nem mintha nem sejtettem volna, hogy mit akar mondani

A párt központi napilapja számolt be róla, hogy „Az európai kultúrharc valójában a saját kultúránkért folytatott harc – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hagyományok Házának székhelye, a felújított Budai Vigadó átadásán.”. Amit még tetéznek a címként adott másik idézettel „KULTÚRHARC NEM NÁLUNK, HANEM EURÓPÁBAN ZAJLIK - ORBÁN VIKTOR: A BUDAI VIGADÓ FELÚJÍTÁSA BEFEKTETÉS A JÖVŐBE”!
Pontosítsunk a saját kultúra alatt persze azt kell érteni, amiz ő maga határoz meg. Nem, vagy nem csak azzal, amit erről összehord, hanem sokkal inkább azzal, ami lerí róla!!! =))
Nos annak valóban van küzdenivalója az európai polgári kultúrával szemben! =))
Eladott Ország
@Shikari: ma 07:45; Ha nem kapna közpénzt a többi kormányfelszopó újsággal, éhen pusztulnának. Amióta az összes megyei napilapot felvásárolta fidesz azóta a helyi megyei napilapot lemondtam. A fideszes szarházi lapoknak egy kannyit nem vagyok hajlandó fizetni.
maci0427
@nevemnick: Nem megyek vissza vereckére ! Én és mi sokan igazi Magyarok vagyunk és ez a lényeg ! És igazi Magyarként nem futunk és lépünk le külföldre dolgozni, de nem is disszidált senki a a családomból hanem itthon építette az országot akár kommunista műszakban is és dolgoztunk a hazánkért éppen úgy mint most is, akár a végkimerülésig , na és az első és második világháborúban is harcoltak az utolsó vérükig a rokonaim ! Nem érdekel engem az 1600 as év meg verecke, csak egy két ősömig megyek vissza ! Mi és még sokan, Igazi Magyarok vagyunk és így soha nem árultuk és áruljuk el a hazánkat, bármilyen kormány is legyen hatalmon ! Nem vitatkozok tovább ezen, kár erőltetni, mert a végén kiderül, hogy mindenki magyar volt és most is az, basszus !
steve82
@Shikari: "A Fideszes lapok adnak korrekt tájékoztatást." Akkor miért is nem azokat olvasgatod, te kis geci. Te se vagy magyar Orbán szerint, mert nincs gyereked, meg amilyen életképtelen vagy, sose lesz!
tulipan
@Shikari:Neked, te SEGGNYALÓ hülye, megadják az utasítást PROPAGANDÁDHOZ!!
nevemnick
@maci0427: (08:19) mondatköz a ,,magyar"-t kisbetűvel írjuk, attól nem vagy több, ha nagybetűvel írod b+! Az egy-két ősödnek lehet magyarosított neve, de öt-hat generációban, netán többen is, lehet szláv, sváb, netán román ősöd is.
A többi hülyeségedre nem válaszolok, mert minden magyar emberre, aki itt született, jellemző.

Kár háborognod macika, semmivel sem vagy különb mint én, vagy a többség aki nem a pókhasúra szavazott.
tulipan
@Shikari: Ne reménykedj,te sötét, takonyfalvy, én csak röhögni tudok, ezen a végletekig ostoba TAHÓSÁGODON!!! HAHAHAHA,

Most, itt, még, ez az egész tolvaj féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is aki tagja vagy űzi MOCSKOS, kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi EGÉSZ létét! Szerintemg, ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás együttvéve és példaképetekhez Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétlopjátok az országot!!! Nem tudhatom, mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor az reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül."'
tulipan
@steve82: Propagandista! Csak hablatyol bele, a nagyvilágba! Nem kell elolvasni!!!
picike1
@Shikari: nem attól leszel magyar ha sok gyereked van !!!
picike1
@Shikari: olvasd el te én mit irtam 8.54
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 08:22
Kit érdekel mit röfögsz itt,shikaridurbincs román szardarab.
tulipan
@Shikari: Igen valóban nem ártana többet (egyáltalán!) olvasnod Bartust az agyadnak jót tenne! Egyébként meg, honnan is tudod, hogy mit ír, ha nem olvasod?? Hahahaha
kereső
@Eladott Ország: 08:05,." A fideszes szarházi lapoknak egy kannyit nem vagyok hajlandó fizetni."
Dehogynem! A te pénzeden is!! tartják fenn őket.
Eladott Ország
@kereső: Így igaz. De a megyei napilapra nem fizetek elő, pedig már az internetes előfizetést is annyira tukmálták volna rám, de lóf@szt nekik Továbbá azt hiszik, hogy a vásárlási kedvezményes kártyájukkal (előfizetés esetén) leveszik az embert a lábáról.
Yoda69
@Donáld Tramp: Huzd ki a fejed orban szaros hatsojabol, es gondolkozz realisan. Bar ez neked nehezen fog menni. Ertelmezd orban szavait szorol szora es te magad is rajossz, hogy ez egy rasszista es kirekeszto kijelentes volt. Ilyet utoljara a nacik engedtek meg maguknak.
magyarbakancs
"az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz".
Mi van azokkal kinek nem lehet gyermeke?
Vagy nem akar gyereket.
Áttol még hazáját szeretheti.
És mi az hogy nemzeti kultúra?
Nem értem mit takar ez a szó.
Válásóságot,népművészetet,cifra szúrt vagy mit.?
balos
Olyan ember formája van?Szerintem meg egy kártékony féreg!Itt és most elnézést a férgektől!
steve82
@tulipan: Néha jól esik beszólni neki :)
steve82
@Shikari: "Azért hogy szopassalak takony!" Inkább azért, mert életképtelen szar vagy, akit mi fizetünk az adódból, hogy probáld hülyíteni a népet. Csak hogy tök fölösleges, mivel akit meg lehetett hülyíteni, azt már meghülyítették a cimboráid. És lassan kezdj el mukát keresni, mert ha nem jön az EU-ból pénz, akkor te se fogsz kelleni, mert nem téged fognak fizetni a megmaradó lenyúlt pénzekből...
Zeta
@steve82: gondolod megértik ezek a szépreményű világ bolondjai?
Eladott Ország
Azt eddig is tudtuk, hogy magyar az, aki fideszes. Miniszterelnök meg az, akit dugdosni kell, védeni kell a nyilvánosságtól, aki nem mer kimenni az utcára, csak akkor, ha biztos lehet abban, hogy fideszesek jönnek szembe. Szép teljesítmény ez, Viktor! Erre ment rá három évtizednyi megélhetési politizálásod. Hogy rettegsz a saját népedtől. Nem akarom elrontani felhőtlen jókedvedet, de lesz ez még rosszabb is. A búzatáblába is be kellene már álljon, lássuk milyen magas a búza. olkt.hu/wp-content/uploads/2018/06/orban_rakosi.jpg
Edmond Dantes
@maci0427: A "magyar" az kisbetűvel írandó,mert nem főnév,hanem jelző.Ezt egy igaz magyar pontosan tudja,nem veri a mellét,nem tüntet büszkén a magyarságával,nem hangoztatja a röhejes hazafiságát,hanem tisztességesen,csendben alkalmazza például a magyar nyelv szabályait.Mert normális magyar.
Yoda69
@magyarbakancs: Pontosan ezert kirekeszto. Kirekeszti azokat akiknek valamilyan oknal fogva nem lehet gyereke, vagy akik nem akarnak gyereket.
Erdekes hogy ezt egyes orban fanok, mint ez az idiota trumpli, vagy sikari nem ertik meg.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 09:26
Mehetsz felvétel van a kokós habonynál.Leszophatod őt is román oláh cigány shikaridurbincs.
A feltételeket rád szabták.
hvg.hu/itthon/20181005_Habony_lapja_ujsagirot_keres_130_netto_fizetes_irni_nem_kell_tudni
kokopelli
@kulabombaafityiszre: most megkaptad a kosovó-albán ßoppancstól! Barátom,amit
kiadott magából az nem semmi,ha ismétlés és csak meleg levegő,akkor is! ;-))))
steve82
@Shikari: Nézzük csak meg ezen az oldalon kit tartanak hülyének, meg gecinek, meg propagandista aljadéknak! :)
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:16
Miért vagy felháborodva?Nem tetszett a kokós habony pöcse?
Nyald akkor a seggét.
kulabombaafityiszre
@kokopelli: ma, 12:30
Tudod csak mosolygok,micsoda egy idiótákat alkalmaz a fityisz bérkommentelőknek.
Ez a szerencsétlen is az emberiség legalja.
Hellcat
Így október 6 előtt el lehet gondolkodni, hogy a qrbán értelmezése szerint ki volt "magyar" a vértanúk közül...
Edmond Dantes
@magyarbakancs: Egy apácának sem gyermeke,sem unokája.Akkor Orbán,meg a seggnyalói kiátkozzák őket a nemzetből? (tudom,tudom,hogy néhány apáca meg katolikus pap is a hátsó udvarban szárítja a pelenkát) Ez a kövér nemzetvezető bármekkora marhaságot mond,lelkesen csápolnak neki.Ide züllött az ország.
kokopelli
@kulabombaafityiszre: olyan szürkeállománymentes a kínálat,hogy csak ez van!
Szegény ember vízzel főz,és madzag a húzója,de "hazudni csak pontosan és szépen
mint a lóvé megy a kézen,úgy érdemes!"(...a "tantiemet" kifizettem az idézetlopásért)
(a fideszeseknek: a "tantieme" az egy szellemi termék felhasználásáért fizetendő illeték! ;-))
tulipan
@Shikari: Te bűnbanda kollaboráns, antimagyar geci!! Légy csak nyugodt. NEM ÚSZÁTOK MEG!!!
tulipan
Kérném szépen, ez a Shikari gazdája, azt is árulja már el, hogy szerinte ki is a cigány??? Olyan kíváncsian várom, hogy lerágom a körmömet!
mariaberta
Ezt hogy állapítja meg? Felkutatja az elődöket? Hát az vicces eredmény lesz!
creativehun
@Shikari: Újra kellene venni az elemi osztályos matematika alapjait! Lehet,hogy ma már másképp számolják a 2/3-ot...de az én időmben a 2/3 még 75%-ot jelentett. A 75% az meg a szavazóképes állampolgrok számábnak a 75%-át jelentette.Ebben a formában a 2/3 gyakorlatilag hazugság. A fidesz nyerte a választásokat..,hogy miképp abba most nem mennék bele...DE..2/3-os többségről beszélni akkor amikor a választási körzethatárok átrajzolása az egyfordulás választás a töredék szavazatok manipulálása,orbitális média kampány és fölény,külhoni magyarok...sok esetben még csak nem is magyarok szavazatai..döntően befolyásolták a választás kimenetelét...az azért elég pofátlan dolog.Mellesleg a fidesz egyike azoknak a pártoknak akik a saját kedvük-kényük szerint értelmezik a jogszabályokat.Ha úgy akarják magasról leszarják...ha úgy akarják akkor a hatalmi ágakba beépült vazallusaik seggnyalásától kísérve betartatják...jó példa erre a mai nap eseménye...ahol időközi választáson Szombathely város választ Ceglédy Csaba helyére.Miközben a Momentum plakátokat helyezett el amiben arra figyelmeztettek,hogy Hende Csaba országgyűlési képviselősége alatt a város stadionra és térkövezésekre milliárdokat költött addig a legfontosabb fejlesztések sorra elmaradtak..pl a közlekedés. Nos...amiatt a plakát akció miatt megbűntették a pártot...hivatkozás.. a plakátokkal kapcsolatban " az a választókat megtéveszti és ezáltal FIDESZ-KDNP jelöltjének választási esélyeit csökkenti." persze...azt már nem teszik hozzá,hogy Ő gyakorlatilag az ország minden szegletében a legmocskosabb média kampányt folytattak választások előtt és magasról leszartak mindenfajta jogsérelmet amit az adott párt vagy képviselőjelölt elszenvedett! No...ennyit a fidesz kétarcú igazságáról!
tulipan
@mariaberta: A régi '"jó'" hitleri módszerek...
kokopelli
@tulipan: ..amit "Adolf tata" magának megengedett,azt a nemzetveszejtő O.V is.
Anno a nagy Führer un. zsidókat,akik segítettek neki,azokat "gnadenarier"-eknek
nevezte (kegyelmi tisztafajúnak)!Csak ő rendelhette el,de kül. nyaloncok az "Én
mondom meg,hogy ki a zsidó" -val visszaéltek!Azok egy kicsit magasabban ültek a
ranglétrán,mint az egyes fórumozó agyaamputáltak,akik azt állapíthatják meg minden-
kiről,hogy ki a magyar! Biztos nem az OV igen nehéz munkáját (?)megkönnyíteni,ha-
nem igazi munka helyett egy fizetett akákmit eljátszani!...nagy pofa kell hozzá! ;-)
(én mondom meg,hogy ki a magyar,vagy már rögtön "arier"!?)
tulipan
@kokopelli: A legjobbkor köpte ki, szokásos hányadékát a narancsos Dagadlék, éppen Okt. 6 .-a táján! Hahaha...
tudode
Valami hibádzik ennél a zemberi tárgynál a KULTÚR-, REZSI-, KVÓTA-, stb. harcánál, amellyel kiállítja bizonyítványát egyre ROSSZABB JEGYET KAPVA, hogy miközben POLEMIZÁL rohad körülötte, az állampolgárok számára a tagország hatáskörébe tartozó MINDEN ÁGAZAT, amelyeket ÁLLAMTITKÁRI szinte alacsonyított abból a célból, csak ő kukorékolhat, hogy ELTERELJE ország, világ előtt a VÁLLALT feladatára való ALKALMATLANSÁGÁT!
kokopelli
@tulipan: ugyan nem kértem a "narancsosok véleményét" de ha jól emléxem
a "13 tiszta magyar származású tábornok" kivégzése volt Aradon v. Oradean (;-)
(a hiba nem véletlenül a tastatúrámban van,de majd a narancsoshorda helyesbít,
de ne a "kosovó-albán" nyalonc,bitte!)
tulipan
@kokopelli: Ez valami rettenet, amit ezek művelnek!
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…”
kereső
@tulipan: a kérdésed ugye csak költői? Mert bizony nem számit!
tulipan
@farkas: Neked biztosan, te seggnyaló! Mennyit nyaltál már össze???
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz, a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…”emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a p
kereső
Ők mind magyarok,bár nem tudom,hogy az unokájuk magyar-e,:Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernô, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernô, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.
Az aradi vértanúk kivégzésének emléknapja - Nemzeti gyásznap
Lepényleső
...s ezt egy újmagyartól kell megtudnom? Egyébiránt a törvénybe iktatott rablás az kultúrharc?
X-ray
Na, akkor ÉN már nem is vagyok magyar...
farkas
@tulipan: Ezért küldték el Gyurcsi cicát és választották meg Orbánt. Mi a xart nem értesz?
Grafix69
Egy igaz magyar van Orbán a magyarok legnagyobbika , a magyar magyar . Aki annyira magyar , hogy már az oroszokat , az arabokat, a törököket , és a kínaiakat is többre tartja mint a magyarokat. Persze valójában csak a pénzt tartja többre mindenkinél . 800 ezer forintos megtakarításnál nem csoda ha ideges .
tulipan
@farkas: Megmentik? Mitől? Önmaguktól???
Yoda69
@Mirabilis: Ezt nem lehet felreerteni:
"az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz".

Ez kirekeszti a magyarsagbol azokat akiknek nincs vagy nem lehet gyermeke, hiszen akkor unokaja sem lehet.
Ez gusztustalanabb a naci fajelmelettol is, ahol a nemetet mint arja fajt, a legmagasabb etnikumot jellemeztek, es minden mas csak az alatt lehet.
orban fajelmelete a sajat nepet belyegezi meg. Mi ez ha nem haza es nemzetarulas?
farkas
@Mirabilis: Mindenkinek legyen a hite szerint.
farkas
@Yoda69: Gusztustalan túlmagyarázás. Gyurcsány jogásza vagy?
kokopelli
@Yoda69: ...a magát magyarnak tartó fiatalnak még pár évtizede van megtudni,
hogy magyar-é!?Meggyorsíthatja az orbáni feltétel teljesítését,ha 15-évesen gyereket
csinál és a fia is hasonló korban egy unokát, neki! Célbaért,...ha nem vándorolt ki! ;-)))))
(Figyejjé mán aszokra akik esztet joban értik! ;-)
Yoda69
@farkas: Hany eves vagy ocsisajt?
Tudsz szoveget ertelmezni?
Ha nem menj vissza elemi harmadikba, ha meg igen akkor ne irj idetlensegeket.
Yoda69
@Mirabilis: A hatályos jog szerint a külföldön születő gyermekek felfehetik az anyaország allampolgarsagat vagy azt ahol születnek. Ha a két országnak elfogadta a kettő vagy több állampolgárságot akkor akár mindkettőt. Tudom mért nekem mindkettő külföldön született és magyar állampolgárok IS.
Szoval ha a gyermeked külföldön szül unokat neked akkor csak rajta múlik hogy magyar lesz.
kokopelli
@tulipan: oktober 6 (19:04)
..olvasva a külföldi híreket,megtaláltam egy német félnazi-politikus (AfD) felszólalását
ami az orbáni kijelentés fordítottja,ill.az Orbán szövegírója fordította meg!?Az ipse aki-
től ez ered egy Alexander Gauland nevű szésőjobbos "volt már minden" politikus!
Azt találta mondani,hogy az a gyerek,akinek az nagyapja pl.Stalingradnál harcolt, az
"német"!Lehet,hogy véletlen,de én úgy tanultam,hogy "két szükségszerű valaminek a
metszéspontjában van egy "véletlen"!! ;-)
kokopelli
@kereső: ..nem tudom,hogy Freud-e,de az egykori felsőoktatási intézményben ta-
nultunk filozófiát,pszihológiát, (mindkettőt per tangente) a munkával,munkahellyel kap-
csolatos vezetői feladatok elvégzésének megkönnyítésére!(akár még "munka pszihót" is)
(...auf meine Freude ...Freud? okay! ;-))
anima
Miközben a régiós országokban is több a diplomás, mint nálunk, addig nálunk a a teljes ellehetetlenítsen gondolkodnak.
Csak a gazdagok gyerekei tanulhatnak tovább.ezután.
Milyen magyar az aki megfosztja a honfitársait a továbbtanulástól?
Orbán Viktor nem magyar, hanem a magyarok ellensége - CSAK!!!
Az öregjeinket, betegeinket szenvedni hagyja, megöli.
A dolgozóinkat dolgozói szegénységben tartja.
A fiataljainkat elüldözi, vagy nem engedi tanulni.
Mindenki életébe beleszól, hogy hogy éljen, hány gyereket neveljen, mit gondoljon a világról.
Ez diktátor tempó !!!

Ébredjél mér fel, magyar!
anima
Orbán Viktor már nem a spájzban van, hanem a hálószobádban.

Ébredjél már fel magyar, te genetikailag hulladék(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.