Még mindig a klasszikus módszerekkel, Tiszán úsztatva vagy autóba rejtve próbálnak csempészni, ezúttal majdnem 30 millió szál cigi volt soron.

29 millió szál cigarettát és 7,5 tonna dohányt vont ki a feketepiacról a NAV nyolc hónap alatt, összértékük 1,5 milliárd forint – írta a Magyar Idők.

A pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók január eleje és augusztus vége között több mint 29 millió szál cigarettát vontak ki a feketepiacról 1,2 milliárd forint értékben. A lefoglalt finomra vágott és más fogyasztási dohány súlya 7,5 tonna, értéke 215 millió forint.

"Újszerű csempészmódszer mostanában nemigen jelent meg, sokan még mindig az évek vagy évtizedek óta használt megoldásokkal próbálkoznak" – mondta a lapnak a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője, Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy. Egyesek például a Tiszán próbálják átúsztatni, mások teherautóban, személykocsiban elrejtve hozzák be az árut.

A NAV a klasszikus bűnüldözési módszerek mellett teherautó- és a vonatröntgennel, illetve drónokkal is küzd a csempészet ellen. A hatóság kötelékében jelenleg három tucat szolgálati kutya is dolgozik, ők évente több százmillió forint értékű illegális árut szagolnak ki.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.