Nem mindenki fogadta szívélyesen a hazánkba látogató török elnököt.

Kétnapos látogatásra érkezett hazánkba Recep Tayyip Erdogan török elnök. Már találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder Jánossal és Kövér Lászlóval is, ellenzéki részről azonban jobbára fejcsóválás kísérte a találkozót. 

A Párbeszéd politikusai egy molinót lógattak ki a Parlament épületéből, melyen Putyin, Erdogan és Orbán fényképe volt látható, illetve egy 'Diktátorok' felirat – írja a 444.hu.

"Diktátorok" – így üzent az ellenzék Orbánnak és Erdogannak

A Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea az épület előtt elmondta, hogy Erdogan látogatásával Orbán Viktor folytatja azt az utat, amin európai demokratikus országok vezetői helyett olyan diktátorokat fogad, mint Vlagyimir Putyin vagy Recep Tayyip Erdoğan.

Olyan állami vezetőket, akiknek

nem az országuk szabadsága a fontos, nem az emberek jóléte a fontos, hanem az, hogy eszközöket nem ismerve bebetonozzák a hatalmukat és elnyomó rendszereket építsenek ki.

Molinóval tiltakozott a DK is

A Demokratikus Koalíció (DK) egy Orbán Viktort és Recep Tayyip Erdogant ábrázoló, "Love is love" feliratú molinót lógatott ki parlamenti frakcióirodája ablakán, hogy így tiltakozzon a török elnök és a magyar miniszterelnök hétfői találkozója ellen.

"Diktátorok" – így üzent az ellenzék Orbánnak és Erdogannak

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor megmutatta "török példaképének", hogy

nemcsak az EU-n kívül lehet "szájzárat rakni a népre", hanem az EU-n belül is, ugyanis nem engedélyezték pártjuk tüntetését.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, ezért a kiakasztott molinóval üzenték meg a "diktátortalálkozó" két résztvevőjének, hogy

nem szívesen látott személyek Európában.

A képviselő kijelentette, hogy a két politikai vezetőt a "saját népük elnyomása köti össze" és Törökországban pontosan ugyanúgy, a demokratikus intézményrendszer leépítésével "kezdődött a diktatúra, mint nálunk".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az az igazság, hogy nem a molinót kell kilógatni!!! =))
verőce21
A molinózó párt, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: a három vezetőt az nem érdekli, hogy az országukban hogyan élnek az emberek. És azt mindig a liberális elit mondja meg, hogy kik kerülnek be a rosszak közé. El kell fordulni tőlük, mert még a levegő is fertőző, amit kilélegeznek – elméletileg ez lenne a feladat. Hiszen látszik: Szabó Tímea és elvbarátai mindig jobban tudják, hogyan kell élni Törökországban, Oroszországban vagy a világ bármely más fertályán, mint maguk az ott lakók. Ezen országok vezetői pedig gyűlöletes gonosztevők.
Orbán Viktor pedig "európai demokratikus országok vezetői helyett olyan diktátorokat fogad, mint Vlagyimir Putyin vagy Recep Tayyip Erdoğan".
Csak azt nem tudni, hogyan lehet olyan sikeres Törökország, és miért olyan pokolian sikertelen mondjuk a Párbeszéd?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.