Az Országgyűlés népjóléti bizottságában szavazták le a kormánypárti képviselők az ellenzéki javaslatot.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke, Korózs Lajos kedden ismertette a bizottságnak azt az ellenzéki javaslatot, amely az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátását szüntetné meg.

A Fidesz-KDNP elutasította, hogy lemondjanak a kórházi VIP-ellátásról

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Jelenleg ugyanis az ebbe a körbe tartozóknak (miniszterek, államtitkárok, miniszteri biztosok) a Honvédkórházban és a Semmelweiss Egyetemen van lehetőségük a VIP-kezelést igénybe venni. Ezt 2010 előtti szocialista kormányzat eltörölte, a második Orbán-kormány azonban 2011-ben visszahozta – olvasható a Népszava cikkében.

Korózs szerint "amíg a Honvédkórházban „hadiállapotok vannak”, illetve a lehetetlen körülmények miatt az ország nagy centrumaiban sorra állnak fel a sürgősségi osztályok vezetői, addig a miniszterek, államtitkárok, miniszteri megbízottak mondjanak le saját VIP-ellátásukról" – olvasható a cikkben.

A bizottságban ülő kormánypárti képviselők a lap szerint ezt demagógiának minősítették, és végül a javaslatot nem szavazták meg. Az egyik fideszes képviselő (Kovács Sándor) azt mondta, hogy nem hinné, hogy egy több ezer embert ellátó kórházban gond lenne a politikusok VIP-ellátása.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Járni járhatna, de nem érdemlik meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Shikari: Egyetértek! A jókurvaanyátokat fütyiszek, jár nektek a bitófa !!!
Desischado
@iluminati: Megkérlek, hogy az állatokat ne említsd ezekkel egy napon, mert sértés rájuk nézve. Mindenben igazad van amúgy. Anyukádnak mielőbbi gyógyulást kívánok.
iluminati
@Desischado: Köszönöm, de nem találtam rá más jelzőt...
Volt egy orvosa aki,kezelte az alap betegségét és úgy nézett ki működött a kezelés..sajnos időközben balesetben elhunyt a kezelő orvosa, aki át vette genetikai vizsgálatokat csinált,mert kíváncsi volt, hogy nálla miért nem alakult ki az ilyenkor szokásos másodlagos betegség. Közőlte ő nem kezeli tovább csak akkor vigyem ha súlyosbodik...
Dühös vagyok mert az adófizetők fizetik a miniszterek VIP ellátását is...És azokat nem látják el rendesen...Továbbá településünkön lévő szakorvosi ellátásra csak hónapok mulva kap időpontot, kivéve ha fizetsz akár másnap sorra kerülsz...de akkor miért fizetünk a sok adót ha ez így működik A VIP szolgáltatásokra??? Szerintem sokakban nem tudatosult vagy nincs kellően tájékoztatva a társadalom a rengeteg adóforma, amit fizet az állampolgár mire is fizeti...
creativehun
@Shikari: Nem kell a mellébeszélés! "Ezt 2010 előtti szocialista kormányzat eltörölte, a második Orbán-kormány azonban 2011-ben visszahozta" Az az...akkor is mocskos tróegek voltak..és ez azóta sem változott semmit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.