Magyarország gazdaságilag is összeomlana, ha teljesítené a Sargentini-jelentés bevándorláspárti elvárásait – mondta Bánki Erik, miután a gazdasági bizottság megtárgyalta a határozati javaslatot.

A kormánynak minden eszközzel fel kell lépnie a Sargentini-jelentés ellen, amely Brüsszel nyomásgyakorlása a magyar migrációs politika megváltoztatására

- közölte Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke a testület ülését követő sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Hozzátette:

a jelentésben szereplő adatok szerint az országnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia, ami a jelenlegi német költségvetési adatok szerint évente közel 500 milliárd forintos terhet jelentene a magyar költségvetésnek.

Ez elképesztő összeg, a 2019-es költségvetés vívmányai szerint a kormány éppen 500 milliárd forinttal többet tud fordítani egészségügyi ellátásra vagy védelmi kiadásokra – mutatott rá Bánki Erik, megjegyezve:

a családegyesítéseken keresztül az ötvenezer ember befogadását követő években ez a létszám több százezres lenne.

Ez azt jelentené, hogy mindez a magyar költségvetésre több ezer milliárd forintos terhet róna, a költségvetés összeomlana – összegzett.

A kormánypárti politikus kiemelte: Magyarország ezeket a terheket nem tudja és nem is akarja vállalni, a nemzeti szuverenitás része az, hogy a magyar adófizetők pénzének elköltéséről a magyar parlament dönt.

Nem adjuk fel azt az álláspontunkat továbbra sem, hogy Magyarország szuverenitását megőrizzük, a magyar határokat megvédjük

- hangsúlyozta a képviselő.

Elmondta, a gazdasági bizottság kormánypárti képviselői a csütörtöki ülésen támogatták a Sargentini-jelentés elutasításáról szóló javaslatot.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube/Fidesz

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Kedves Bánki Erik. Nem mindenkit lehet hülyének nézni. Benne van az a kockázat, hogy a nyilatkozót nézik hülyének. Ebben az esetben az utóbbi nagyon valószínű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Mo. tönkremenne--de legalábbis egy szűk rétege sokkal kevesebbet lophatna, bevándorlási pénzek híján. Mert az EU kassza, bár abból is gazdagon meregettek, azért még mindig sokkal inkább szem előtt van.
Nessy
Kedves Bánki NERtárs! Aztán a most éppen kifizetendő 30 milliárd kötvényről ki döntött?
kisrigó
@Nessy: Természetesen Soros és Gyurcsány a hibás! Mindennap az emberek arcába nyomják a baromságaikat! Arról még véletlenül sem beszélnek, hogy mennyi pénzt adott az EU a menekültekkel kapcsolatban! Ja, azt már ellopták a NER társak!
cikicakk55
Tudod mit te ganyé! Ne tartsátok be a Sargenti ni jelentésnek azt az egy pontját,ami a migránsokra vonatkozik. Ám a többi 12 pontot nagyon be kéne tartani. 108 oldal a Sargentini jelentés,amiből csupán pár oldal a migráns kérdés. Úgy tesztek,mint ha az egész jelentés másról sem szólna csak is a migránsokról. Már pedig szó ven benne a korrupcióról, a média elrablásáról, a demokrácia lebontásáról, az egészségühy és az oktatás tönkretételéről, a Magyar nép nagyfokú elszegényedéséről, az EU-s pénzek Orbán és családjának bankszámlájára landolásáról. A törvénytelen versenykiírásokról, az Ügyészség kormány alá vonásáról, a manyup pénz lenyúlásáról, a cigányok és a zsidók zrikálásáról. Erről mi a jó Édesanyátokért nem írtok,nem beszéltek soha? Még egyetlen egy narancsos vezetőt sem hallottam,amelyik ne a migránsokat emlegette volna,ha a Sargentini jelentésről van szó. Ti azt hiszitek,ebben auz országban mindenki hülye? 30 év alatt több mint egy millió Magyar ment ki,akik lassan már 2 millióan vannak,mert szülnek,szaporodnak,viszik maguk után a családot,ha tehetik. Ők kívülről látják azt,amit ti az itthoniak elől a média térnyerésével megpróbáltok eltitkolni. Tudjátok az a gond,hogy az Internet nem felejt és bizony sok minden fenn van,ami ellenetek szól.
Lepényleső
Így mennyivel jobb-nekik,hiszen bevándorló/100 000 000 Ft a limit,amit az államkasszából
kifizetnek nekik,azoknak akik a számlákat kitöltik-aztán azt leigazolva pult túlfelén azt fel is veszik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.