Magyarország kiemelten fontos mezőgazdasági partnere Oroszország – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, orosz kollégájával, Dmitrij Patrusevvel folytatott megbeszélésén Moszkvában az Agrárminisztérium MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleménye szerint.

Az embargó feloldásáig az agrártárca egyik célkitűzése az élelmiszer-embargó által nem érintett termékek exportjának fellendítése

- mondta.

A miniszter hangsúlyozta, a magyar mezőgazdasági vállalatok nem hagyták el az orosz piacot 2017-ben sem, sőt bővítették oroszországi jelenlétüket.

Az idén további magyar vállalatok befektetései és projektjei valósulhatnak meg – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország importkiváltási programjához kapcsolódva Magyarország nyitott a közös vállalatok alapítására, főként a mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai transzferre és know-how átadására fókuszálva.

Nagy István megjegyezte, hogy

nagy lehetőséget lát az együttműködésre a tejfeldolgozás területén is a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet részvételével, hiszen a tejfeldolgozás az orosz fél számára kiemelkedő ágazat.

A miniszter kiemelte, hogy a magyar állat- és növényegészségügyi hatóságok munkájának színvonala a meghaladja az európai átlagot. A magyar élelmiszerlánc-biztonsági stratégiának köszönhetően a magyar feldolgozott termékek magas minőségűek, ezért a prémium élelmiszerek terén lehetőség van a kereskedelmi kapcsolatok élénkítésére.

A miniszter kérte partnerét, hogy az orosz szakhatóság gyorsítson az engedélyezési eljárásrenden, amihez a magyar fél minden szükséges segítséget megad.

A tájékoztatás szerint Oroszország és Magyarország között az agráriumban szoros az együttműködés a vetőmag, a tenyészállat és tenyészbaromfi, a mezőgazdasági technológiák területén. További cél az együttműködések fejlesztése a kertészeti szaporítóanyagok, faiskolák, gyümölcsösök telepítése, virológiai laborok, növényvédelmi innovációk terén – írta a tárca.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
és ehhez kellet 28 év,hogy valaki ki is mondja?
Na Fidesz!
Ruszkik haza?
Beszoptunk vele minfdent.
Most akkor ki a soros?
Ti,vagy Mi?
balos
Ez most vicc?Akkor miért kellett kivágni egy fél megyényi alma fát anno a ruszki konyec után?Ennyi hülye nem élhet kis hazánkban , akik elfelejtik a múltat!Pedig DE!
nevemnick
De jó lenne, ha visszaállítanák a konzigyárat, mert elég nagy a munkanélküliség errefelé. Milyen örömmel köpködnék megint tele a zemberek a zakuszkát... :D
tudode
A cikk címét olvasva egy olyan juhászra emlékezem, akinek nem volt DIPLOMÁJA, csak józan paraszti esze, volt neki stadionja is, saját eszének köszönhetően, de többet volt BÖRTÖNBEN ő is, mint Repülős Gizi néni!!!
.
"""Stadler József egy Akasztóhoz közeli tanyán született 1951. január 2-án. Miután kétéves katonai szolgálata letelt, itt dolgozott juhászként. Az üzleti életbe mindenféle előképzettség nélkül vágott bele 1991-ben, amikor sörösüvegek felvásárlásával, és - kihasználva, hogy a betéti díjak központilag emelkedtek - emelt áron való eladásával hamar milliomos lett. 1993-ban az élelmiszer-iparban is próbálkozott, Oroszországba szállított a hazai piacon feleslegesnek, vagy éppen értékesíthetetlennek talált árucikkeket.""
.
Oszt'-án
.
ballaijozsef.weebly.com/stadler-dosszieacute.html
.
Mindig felállt, talán 6 elemijével, és SZÜLETETT tehetségével a melléktermékből "is" lóvét tudott varázsolni EGYEDÜL, többre menve, mint a "csuti" össze, vissza kotyogásával a pofakaratésaival sem volt/van képeSS arányaiban elérni!
mackoka46
Szerintem a magyar mocsoktól még az orosz tróger is besokall.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.