Hatalmasat esett az iskolában előtte, azért kellett bevinni a sürgősségire a nyírmadai 11 éves kisfiút.

Kedden leesett az iskolában a lépcsőn egy 11 éves nyírmadai kisfiú, akinek annyira fájt a lába, hogy nevelőanyja még aznap háziorvoshoz vitte, majd onnan a sürgősségire mentek. 

Röntgen után hazaengedték a kisfiút, másnap összeesett és meghalt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az RTL Klub Híradója úgy értesült, a röntgen után a kisfiút és nevelőanyját hazaküldték a kórházból.

Másnap, szerdán reggel a kisfiú az iskolába készült, amikor összeesett, és hiába hívták ki hozzá azonnal a mentőket (akik egy mentőhelikoptert is bevetettek), már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség közigazgatási eljárásban nyomoz az ügyben.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Jaj de szörnyű tragédia már megint! Nincs itt már egészségügy, csak halálgyár! Itt senki, semmiért nem felel! Nem csodálnám, ha a végén az iskolai portást vennék elő. Nagyon sajnálom a srácot, nyugodjék békében. Őszinte részvétem a családjának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Jaj de szörnyű tragédia már megint! Nincs itt már egészségügy, csak halálgyár! Itt senki, semmiért nem felel! Nem csodálnám, ha a végén az iskolai portást vennék elő. Nagyon sajnálom a srácot, nyugodjék békében. Őszinte részvétem a családjának.
wagabund
@Cicamama55: a fejét megvizsgálták vajon? mert a lába miatt nem hal meg...
F_Viktor
Igen, ilyenkor (most már a hírekbe is minden nap jut egy eset, s évente 30 ezer ami nem kerül a nagy nyilvánosság látókörébe) nyugodtan érezzék magukat kicsit gyilkosnak a fityeszes szavazó-birkák, de azok is akik 2008-ban orbán politikai érdekéért a vizitdíj ellen szavazott!
Yoda69
Kasler erre mit mond? Nem olvasták fel néki a bibliát?
Madácsi Pali
Kásler miért van még a helyén? Hány embernek kel még meghalni Orbán és rendszerének alkalmatlansága miatt?
Pálinkás Pál
Ez érdekes dolog...mert az biztos hogy nem a fájó lába miatt halt meg!!!
@wagabund: igazad lehet...de mondj olyan helyet,ahol ha bemész hogy elestél,és baromira fáj a lábad,..agyi CT-t csinálnak!
simmering73
Szomszédom lábát szegte egy árokban. Az Országos Traumatológiai Intézetben megállapították, hogy csak zúzódott a lábfeje, befáslizták és egy hét múlva kellett jelentkeznie kontrollra a területileg illetékes kórház sebészetén. Ahol megállapították, hogy sarokcsont törése van!
Cicamama55
@wagabund: Bizony, ilyen esés után, sokszor még röntgen nélkül is bent szokták tartani a kórházban 1 napos megfigyelésre, agyrázkódás veszélye miatt. Így történt ez régen, illetve gondolom még ma is ott, ahol lelkiismeretes, valóban szakmai munka folyik...
emerencia
@F_Viktor: tegnap 22-:18 Édesapámat nagyon sokszor kísértem orvoshoz anno a vizitdíj idején. Volt ahol hosszú sorokat kellett állni a pénztárnál, máshol elvették a pénzt és kézmosás nélkül nyúltak a beteghez. Ali egyedül ment az esztékába, állhatott kétszer sorba. Tömeg volt akkor is mindenhol és ha véletlenül nem volt valakinek aprója, cirkuszoltak a visszaadással. Bocs, de én sem szavaztam a vizitdíj mellett de azért még nem érzem magam kicsit sem gyilkosnak. Orbán adóként szedeti be az egészségügyi ellátásra a pénzt ergo ő dönt abban is mennyit fordítanak rá. Olyan nagy az adóteher rajtunk sima polgárokon amiből telleni kellene tisztességes eü. ellátásra akkor is, ha nem nehezíti a gyógyító munkát a rendelőben való pénzbeszedés.
emerencia
Szegény kisfiú az illiberális keménykedés (hazaküldték érdemi vizsgálat nélkül mert megtehetik!!!) áldozata. Értelmetlenül halt meg, nyugodjék békében. Részvétem a szeretteinek. Remélem, hogy akik felelősek a trehányságból adódó haláleseteknek, egyszer elnyerik méltó büntetésüket.

@Cicamama55: Többek között ez az ami engem is zavar az egészségügyben. Nem tartják be a protokollt. Nemcsak a papírokra írnak rá el nem végzett vizsgálatokat, hanem gyakorta nem veszik komolyan a beteg panaszait. Akinek nem inge, ne vegye magára de a mai egészségügyet nemcsak a pénztelenség teszi elégtelenné, hanem az a fajta lelkiismeretlenség is ami egyébként nem kerülne pénzbe vagy legalábbis sokkal kevesebbe mint a következmény. Szomorú de egyedül a halál nem kerül már szinte semmibe a költségvetésnek. A hozzátartozóknak azonnal fizetniük kell, hiszen a beteg elhunytával megszűnik a tb. jogosultság.
kokopelli
@emerencia: ..Találó és szép szó az "egészségügy",de megállapíthattam,
mint családi amatőr betegszállító hogy nem "ügy az egészség"...attól függ,
hogy melyik oldalán álsz (ülsz) a felvételi "pulltnak" (asztalnak,ablaknak stb.)!
emerencia
@kokopelli: Nem engedtek be egy szakrendelésre. Megkérdeztem a pultos asszisztensnőt, hogy ki lesz a felelős, ha valami súlyosabb következménye lesz annak, hogy csak hónapok múlva tudnak fogadni. Elhúzta a szájacskáját, rántott egyet a vállán és közölte : én nem vagyok felelős, kérem a következőt...
wagabund
@emerencia: már emlegették a vizitdíj égető szükségességét, de meg van tiltva, hogy valaki is kiejtse a száján...az repül...marad az ima...
emerencia
@wagabund: Anno sokan mondták, hogy a korombéli öregasszonyok csak pletykálkodni és másokat akadályozni járnak orvoshoz. Erre lesz a gyógyír a vizitdíj. Lehet, hogy jól jönne a költségvetésnek, ha idő előtt elpatkolnánk és megspórolnák a létező vagy leendő nyugdíjunkat de még ez sem igaz, hiszen a magyar gazdaságnak égető szüksége van az idős emberek fogyasztására is. Akárhogy is nézem, a közvetlen orvosnál való fizetés semmire nem jó.
1magyar
Megüthette a fejét a szegény gyerek. Az enyémet anno általános iskolában úgy fejbe vágta egy tetves, geci tanárnő, hogy még du. is fájt a feje. Rohadjon meg kínok kínjával a haláláig.
Ma is bánom, hogy nem vertem én is fejbe.Egy másik tetű tanárnő" meg a pecsétgyűrűjével verte a 6-7 éveseket fejbe. Nem kéne az ilyeneket börtönbe ültetni?
kokopelli
@emerencia: Abban az országban amit én jól ismerek,a "vizitdíj" bevezetése megszün-
tette ill. feleslegessé tette a hétfőként összejövő szeánszokat a "daktarik" előszobáiban!
Idős asszonyok adták vették a híreket egymásnak a "piros bogyók" receptjére várva! Most
elmegy az ember gyereke a "háziorvoshoz" vár egy fél órtát és rákerül a sor! Ha szüksé-
ges kap egy listát,a spec.kivizsgálás esetére a környékbeli szakorvosokról!Felhívhatom rög-
tön az egyiket és kapok egy időpontot! Én például azt a kérdést kaptam az első felhívásá-
nál,hogy délután van-e időm! Másnapra kértem,és el volt intézve!A rendelőben 20perc múl-
va a "szakorvos" belenézett az aktáiba,és mivel én tíz évvel ezelőtt voltam nála,emlékezett
a hülyéskedéseinkre a szabi-ból kifolyólag,és mert én viccből azt a T-Shirtet vettem fel,ami-
ről akkor beszélgettünk!Érdeklődött arról is,hogy hogy van a háziorvosom,mert jól ismerik
egymást,és régen találkoztak!.. stb...stb!
Már nem emlékszem,hogy a vizitdíj mikor szünt meg,mert közben más országban is melóz-
tam,de a használt az egészségügynek!
kokopelli
@emerencia: ..amit én az öregasszonyok várótermi várakozásairól írtam,az főleg
a kisebb települések lakóira vonatkozott! A "kisváros" a 8-10 000-esre ill. az az a-
latti lakóssal rendelkező településekre vonatkozik! Az ilyen településen a családok
ahhoz a "Daktari"-hoz mennek,akinek a szintén doktor apja is ott rendelt,és a fiú ill.
a lány praxist "örökölte"! ;-)
Cicamama55
@emerencia: Nekem is van több elkeserítő esetem, a legdurvább az volt, amikor édesanyámmal egy korai buszon átmentünk egy megyei kórházba, vizsgálatra volt fél 9-re berendelve. Fél 8-ra ott voltunk. Rengeteg volt a beteg, lassan fogytunk. 12 órakor a kis ablakhoz merészkedtem és szóltam, hogy idős anyukámmal étlen szomjan itt várakozunk kint reggel óta, miért nem szólítják be? A nő nagyon flegmán azt válaszolta-a név hallatán-, itt van bent, folyik a vizsgálata. Akkor elszakadt nálam a cérna és kifakadtam. Ott ült szegény anyukám kint mellettem, miről beszél ez a perszóna?! Rövid idő múlva elvonultak megebédelni, s 1 óra után hívták be anyukámat. Az ilyen egészségügyben dolgozókat ki kellene azonnal vágni a munkahelyekről! Ezeknek munkabér emelést?! Akik szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, azokkal egy lapon említeni az ilyen lelketlen, felelőtlen embereket?!
emerencia
@kokopelli: Nálunk inkább az a jellemző, hogy nem fordulunk lépten-nyomon orvoshoz minden kis piszlicsáré dologgal. A munkahelyünkön a jobb sorsúak haragszanak, ha megfázva dolgozunk és terjesztjük a fertőzést. (Ugrik a jelenléti bónusz táppénz esetén amivel együtt sem magas a bérünk arról nem is beszélve, hogy a kollégánkkal tolunk ki mert attól függetlenül, hogy éppen munkanélküliség van az országban vagy munkaerőhiány, mindig kevesen vagyunk.) Sokunknál még az is súlyosbítja a helyzetet, hogy a kisebb bajokat nem veszik komolyan az egészségügyben de ha súlyosbodnak a tünetek és táppénzre kell menni, az alapból is jelentősen csökkenti a bérünket. Így idősebben az sincs kizárva, hogy a betegeskedés miatt alkalmatlannak tarthatnak a munkára és akkor csak 3 havi kegysegély van, utána semmi... Sokan mire nyugdíjba mennek már olyan rossz az addig eltitkolt állapotuk, hogy gyakrabban kell az orvost látogatniuk akár van vizitdíj, akár nincs. Sajnos a magyarországi kisnyugdíjasokkal még az is megesik, hogy el kell dönteniük: orvos, gyógyszer, fűtés vagy élelem. Van akinek még az a bizonyos háromszáz forint is sok rendszeresen és arra sincs garancia, hogy nem fogják-e hipp-hopp alaposan megnövelni az összeget, hogy minél többen kiszoruljanak az ellátásból. A magyar bennszülött élete nem sokat ér, ugyanis minél jobban csökken az élettartam, annál inkább lehet növelni akár még az ötven fölöttieknek is a kötelező nyugdíjkorhatárát ami kőbe van vésve a munkavállaló férfiak és nők jelentős többsége számára.
kokopelli
@emerencia: Én belekóstoltam a magyar EÜ-be akkor,amikor a bratyómat,a
sógornőmet,a legjobb gyerekkori barátomat rendszeresen orvoshoz,kórházba
és rendelőkbe fuvaroztam! A Balatontól Győrig, Veszprémig, a különböző bu-
dapesti kórházakba szállítottam elhoztam látogattam őket!Megdöbbentő volt
számomra,mert majdnem egyidősek voltunk mindannyian!!Nekem ez ismeret-
len volt ill. nem emlékeztem rá akkoriból! A kórházak állapota,telítettsége és az
ápolók látszólagos túlterhelése,a kaja stb!Az ő akkori korukban kezdenek a "ki-
zsákmányolt" nyugati kortársaik a harmadik tavaszt megélni! Utazni együtt,az u-
nokákkal stb.!Nemhiában használják azt a mondást,hogy egy társadalom értéke
abban is megmutatkozik,hogy hogyan gondoskodik az öregekről,gyengékről és az
elesettekről!
kisrigó
@kokopelli: Nagyon szerencsés voltál, ha ilyen pikk-pakk sikerült elintézni a vizsgálatokat, mert megyei jogú egyetemi város szakrendelőibe, Mri, Rtg, Ct stb, sokszor 2-3 hét múlva telefonálhatsz, időpontot majd akkor adnak, ami szintén hetek-hónapok múlva lesz! Addig nyögjél (az ingyen van!), vagy szedjed a fájdalomcsillapítókat, ha szerencséd van, nem súlyosbodik a bajod! Az ember ritkán jár rendelőbe csak beszélgetni!
kokopelli
@kisrigó: a Bécsi út másik végétől jóval messzebb nyugatra "no problem"! ;-)
papa.49
A kórházi orvos aki kivizsgálás nélkül elküldte a gyermeket vajon még él ??? NAGYON NAGY KÁR !!!
kisrigó
@kokopelli: De sajnos ezek az esetek kis hazánkban történnek! Bár, lassan ott tartunk, hogy a magánellátásban is időpontot adnak, jó esetben egy hét, hiába fizetsz nem is keveset! Nem csoda, hogy az SBO túlterhelt, mert több órás várakozás után csak ellátnak. Lehet itt csűrni-csavarni, radikális átszervezés kellene, vagy ahogy manapság mondják, "átalakítás", de értelmesen, ne a politikai érdekek szerint!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.