Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint hazug érv, amelyet sokat hangoztattak, hogy a bevándorlás megmenti az európai gazdaságot.

Kovács István az M1 aktuális csatornán pénteken kiemelte: a bevándorlás valójában hatalmas terhet ró azokra az országokra, amelyek beengedik a migránsokat.

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület csütörtöki ülését követően arról beszélt: a Sargentini-jelentésben szereplő adatok szerint az országnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia, ami a jelenlegi német költségvetési adatok szerint évente közel 500 milliárd forintos terhet jelentene a magyar költségvetésnek.

Kovács István ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra: olyan költségekkel is számolni kell, amelyek nem "direktben" jelentkeznek az államnál, például hogy a migránsok megterhelik az egészségügyi ellátórendszert is.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint régen bebizonyosodott, hogy nem humanitárius problémáról van szó, hiszen az érkezőknek csak elenyésző százaléka jogosult a menekültstátuszra.

Kovács István azt mondta: egyre több európai gondolja úgy, hogy semmi szükség a bevándorlókra, s hogy nem jó a társadalomnak, ha sokan érkeznek idegen kultúrákból. Ugyanakkor az "európai elit", az Európai Bizottság és az Európai Parlament még mindig azon dolgozik, hogy megvalósítsa ezt a tervet, s úgy véli, Európa minden bajára a bevándorlás a megoldás.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Európán három rákos daganat van ...orbánék...a libsi vezetés. meg az afrikai horda!!ezt a hármast száműzni a boldogulásért!!
Nessy
@Pálinkás Pál: na, de Orbán és kormánya nem libsi! Az "afrikai horda" földönfutóvá tételével kapcsolatosan Trump, Asszad, és Putyin az illetékesek!
Pálinkás Pál
@Nessy: Valamit félreértettél...libsi az európai vezetés..Afrika meg immáron bő fél évszázada európai segélyekből tengődik..és mivel a migránsok 5%-a sem szíriai ,a harmadik hozzászólásod nem értem..
RonaGyuri
de nem ez volt a legnagyobb poén:

Barnus aggódik,

van is rá oka, ha nem is az az ok, amit ő állít

Az M1 üdvöskéje, a „szegény gyerekek azért nem reggeliznek, mert nem éhesek” Barnus derék szakértő vendége azon háborog, hogy a mocskos migráncsok trükköznek a segélyekkel. Nos a dolog úgy áll, hogy – ha rendszeresen olvasnák a német sahtót tudhatnák – bizony nem ritkán vannak hírek arról, hogy a derék hazánkfiai hogyan csalnak a német szociális rendszerrel.
Mos a derék műsorvezető rákérdezett,: „mit fognak szólni a német adófizetők, hogy mire költik az adójukat?”.
Nos ez egy nagyon jó kérdés. Persze akkor, ha arra gondolunk, hogyha megtudják, hogy az Orbán-család gazdagodását szolgálják!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.