Október 15-én, hétfőn lép életbe a hajléktalanságot kriminalizáló törvény, amely az Alaptörvény hetedik módosításával megtiltja az „életvitelszerű közterületen tartózkodást”. A törvény hatályba lépését követően információink szerint nagyszabású rendőri razziát tartanak Budapesten, hogy a hajléktalan embereket a város belső kerületeiből kiszorítsák. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pedig valamiért éppen most indított ellenőrzést több hajléktalansággal foglalkozó civil szervezetnél – értesült a Népszava. Az ÁSZ a Népszava kérdésére, hogy miért most indított ellenőrzést, annyit válaszolt, hogy ez egy előre meghatározott féléves ellenőrzési terv része, amit még júliusban hozták nyilvánosságra. Azonban a nyilvánosság számára elérhető tervben nem a hajléktalan embereket segítő szervezetek neve szerepelt, hanem a „nem állami humánszolgáltatók” köre, ami, ahogy a Népszava is kiemeli, „egy nagyságrendekkel bővebb kategória”. A lapnak nyilatkozó civilek állítása szerint ráadásul az ÁSZ csak...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
miért bárki - legfeljebb ez a barom durbincs: - komolyan azt hitte, hogy a valóban renitensen viselkedő hajléktalanokat fogják vegzálni? =))
Aki Én
merce.hu/2018/10/05/mi-lenne-ha-fellazadnanak-a-szegenyek-es-elkezdenek-a-ner-lovagok-magantulajdonat-megsemmisiteni/

,,Emberek évek alatt összegyűjtött használati tárgyait, cókmókját hívatott mostantól megsemmisíteni a rendőrség, csak azért, mert ezek az emberek szegények. A magántulajdont oly erélyes módon védő Fidesz által uralt magyar állam parancsára.

Mert hol is került elő a magántulajdon legutóbb? Orbán Viktor 17 milliárdos repülőn megtett 15 ezer eurós magánútja kapcsán írt így az Origo az Átlátszóról:

„Az Átlátszó mindenféle erkölcsi szabályt figyelmen kívül hagyva, sosem látott támadást intézett a kapitalizmus egyik alapelve, a magántulajdon szentsége ellen.”

Hogy is van ez, akkor számít a magántulajdon szentsége, ha Orbán Viktor magánrepülőzéséről, a Tiborczok, Habonyok, Garancsik, Mészárosok gazdagodásáról van szó, de akkor nem, amikor a szegény emberek összekuporgatott magántulajdonáról? Ez lenne a kapitalizmus alapelve?
És igen, a sajátos „magyar modellnek”, ahogy Orbán Viktor hívja, a sajátos magyar kapitalizmusnak ez az alapelve. Jog, tulajdon csak azok terített asztalára jut, akiknek az állampárt készített oda széket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.