Ittas vezetés miatt vádat emeltek Burány Sándor, a Párbeszéd – korábban a szocialisták – országgyűlési képviselője ellen.

Ittas vezetés miatt vádat emeltek Burány Sándor ellen

Fotó: MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel közölte: a vádirat szerint január 19-én 22 óra körül Burány Sándor úgy közlekedett a fővárosban a IX. kerületi Határ úton a Nagykőrösi út irányába, hogy szervezetében alkohol volt.

Az ellenőrzéskor a politikus elismerte, hogy szeszes italt fogyasztott, és a szonda is kimutatta, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt.

A fővárosi kormányhivatal XIX. kerületi hivatala a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelte Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését, egyúttal a helyszínen elvett jogosítványát is visszavonták.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette. Ezt követően Burány Sándort az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tényfeltáró, bűnösségére kiterjedő beismerő vallomást tett.

A július elsejétől hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és – a törvény kötelező rendelkezése alapján – határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben – olvasható az ügyészségi közleményben.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ezek még mindig ezen vergődnek? Hogy a durbincs farkát vernék a rendőrség asztalára.
Eriksson
Micsoda pech, hogy pont vezetés közben jött elő az isiásza!
terlasz
A kirótt büntetés alapján szabálysértést követett el. Vádemelést bűncselekmények elkövetése esetén szokás tenni.
Lepényleső
Ez is a kormány műve,ital nélkül már senki nincs aki megélne,hiszen akkor kikészülne?
kissé felnőttem
tessenek elvenni végleg a jogositványát mert volt esélye nem tudott vele élni/!!! de aztán a tőbbi követőjétől is végleg és csusszon hason vagy járjon gyalog de engem ne VESZéLYEZTESSEN mert nálam az trógersági kategória 50 éves pedig a jogsim ebben a hónapban de patkányokkal nem akarok autózni ki velük a szemétre véglegesen!!! ne legyen pártállás fűggő!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.