1960 óta betegség: évente 207 milliárd forintba kerül a túlsúlyos betegek ellátása a költségvetésnek. Az emberek többsége manapság is úgy tekint az elhízásra, mint egy állapotra, és nem úgy, mint egy betegségre...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Talán ott kellene elkezdeni az elhízás elleni harcot, hogy az orvos összes gyógyító tudománya ne abban merüljön ki, hogy megbélyegzésképpen rögzíti a betegadatok között az elhízás diagnózisát. Aztán ott lehetne folytatni, hogy minden embernek minden körülmények között legyen szabadon, önként elhatározásból LEHETŐSÉGE EGÉSZ ÉLETE FOLYAMÁN egészségesen táplálkozni és a szervezete igényeinek megfelelően mozogni. Ne kényszerüljön arra, hogy a táplálék ára határozza meg mit eszik és arra, hogy fizikailag túl és/vagy egyoldalúan terhelje magát majd még gúnyolódjanak is rajta mert hőzöngőzőék szerint keveset mozog. Azoknak pedig, akiknek mindezek ellenére magas a testsúlyuk lehessen kapni ugyanúgy ruhát mint a soványaknak. (Lásd: USA) Ami pedig a gyógyításuk árát illeti: a sok-sok sovány és normál testsúlyú beteg gyógyítására költött anyagi források ugyanúgy terhelik a költségvetést. Az már a hétköznapi fasizmus kategóriája, hogy a testsúlyukkal kínlódó emberekre fordított egészségügyi költségeket külön listázzák. Vajon kik és hogyan szeretnének a túlsúlyos emberek révén gazdagodni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Először is élen jár a kedves vezető.
Másodszor az ételek zöme egészségtelen. Jobb, ha nem is tudjuk, mit tartalmaznak, mivel permeteznek, génkezelnek, stb.
De sokkal egyszerűbb az emberekre fogni, hogy egészségtelenül élnek.
Pedig azelőtt is ittak emberek, azelőtt is ettek kalóriadús ételeket, mégis a régi öregek átlaga nyolcvan év felett volt.
Ma más a helyzet, rosszabb. És nem is fog javulni, amíg nem az igazi bajok ellen tesznek. És ez nem az átlagemberen múlik!
mackoka46
Persze, hogy kövér a magyar ! Csak azután fogyunk le, mikor majd az olcsó szénhidrátra sem telik a fizetésből.
emerencia
@görbetükör: ma 12:57 Teljes mértékben egyetértek. Pl. nagyon sokáig nem tudtuk, hogy az aszpartám nevű édesítőszer nem a fogyókúrában segít, hanem sokaknál egyre nagyobb éhséget okoz. Ki tudja, hogy hány ilyen van még?
kereső
"Étkezzünk változatosan, de felezzük le fő és kisétkezéseink adagját! Minden étkezésünk tartalmazzon friss zöldségből, gyümölcsből készült ételt, figyeljünk folyadékfogyasztásunkra."-biztosan változtatni kellene az étkezési "szokásainkon"-de nem csak -és főleg nem mennyiségi éhezés van Magyarországon, hanem főleg minőségi.Az egészséges táplálkozás dupla annyiba kerül,mint a megszokott-és sok család számára ez ma megfizethetetlen.Elég csak megnézni a piaci árakat.A friss zöldség,gyümölcs árak nem a 2,7%-os inflációt mutatják,már évek óta.
Amikor egy kiló alma 500 Ft körül van, mandarin felette az ezer forintnak,narancs,banán, alma árban.A főzeléknek valókat már nem is emlitem. Eszünk krumplit,tésztát.És sok-sok kenyeret,meg olcsó tejet.
RonaGyuri
évente 207 milliárd forintba kerül a túlsúlyos betegek ellátása és eben nincsenek benne azok a milliárdok, amibe a dagadt törpe ellátása kerül nekünk! =))
magyarbakancs
@emerencia: Soha nem voltam káka belű.
Haszúdok mert első osztályba nem akartak felvenni mert 20 kiló sem voltam.
Úgy 3-4 osztályos koromban kezdtem nagyon nőni na meg hízni.
volt olyan és ,hogy 12 cm nőttem és 12 kilót gyarapodtam.
.
Nehézsúlyban cselgáncsoztam.
120 kiló voltam mikkor mentőztem ,dolgoztam intenzíven.
Baleset ért és el kezdtem zabálni majdnem 180 kiló lettem.
Másfél év alatt lefogytam 48 kilót .Most 4 mérettel vagyok kisebb 4 xl
Tényleg fárasztó a fogyózás, és a sok számolgatás.
Készíttetem magamnak egy tervet napi 1 zsemle,vagy kifli reggelire.
Két decis vizespohár menyiségú köret rizs,tészta,krumpli, folyadék ami beléd fér.
Cukor,édesség nuku.
És 4 órakor eszem utoljára reggel nyolcig semmit.
4 órakor egy pohár gyümölcs joghurtot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.