Demokráciafelfogás válogatja, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere milyen mértékű szerepet kap, de az kétségtelen, hogy a demokratikus hatalomgyakorlás és berendezkedés elengedhetetlen feltételeként tekinthetünk rá. A fékek és ellensúlyok szerepét a gyakorlatban az ellenőrző feladatokat ellátó szervezetek és intézmények látják el, mint amilyen például a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, vagyis a NAIH. Ennek megfelelően a NAIH észrevételezi például a jogszabálytervezeteket is. Ezek a vélemények természetesen megismerhetők, így nyomon követhető, hogy egy-egy jogszabály kapcsán milyen meglátásokat fogalmazott meg az adatvédelmi hatóság elnöke. Az utóbbi időben az egyik ilyen jogszabálytervezet például “az egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításáról” szóló javaslat volt. A törvénytervezet kapcsán a NAIH több észrevételt is megfogalmazott, amik egy része akár kritikaként is értékelhető. Például a tervezet szerinti, a honvédségi...

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A német összeszerelőipar honi beágyazottsága maximálisan megmagyarázza, hogy miért nem taposták, és miért nem fogják tyúkszemen taposni a gumicsizmás felcsúti fáraót, aki a multik elleni verbális szabadságharc ellenére valójában kiszolgálja ezeket. Ezért aztán Európából bambán nézik, ahogy Magyarország egy küldetéstudatos hajóágyú családi vállalkozásává vált és atombiztosan elsüllyed a korrupció mocsarában. Ha az európai politika parlamenti logikáját nézzük, Orbán Fidesze ráadásul békésen megfér a Néppártban Angela Merkel CDU-jával, és hát kellenek a narancssárga szavazatok, bizonyám. Az sem baj, ha a kisgömböc űrállomást épít a felcsúti stadion bejáratához. Néha szimbolikusan nyakonvágják, mint egy hülyegyereket, de alapvetően ennyi történik: a Der Spiegel, vagy tetszőleges német lap tol egy húbazmeg cikket Orbánról. De igazság szerint kár ezért a németekre vagy Európára haragudni. Ennek a garázdálkodásnak csak Budapest utcáin, illetve a szavazófülke magányában lehet végetvetni. (Ez utóbbiban már nem vagyok biztos.) Nem Berlin, és nem Brüsszel fog csodát tenni. Jelen állás szerint a jelen vagy jövőbeli brüsszeli szankciók legfeljebb arra jók, hogy a hadvezér visítva a fegyveréhez nyúljon, miszerint már megint bántják a magyart, de ő majd megvédi. Minél tovább védi, annál inkább húbazmeg lesz. A nemzeti inzultáció-Yandex ügyben még nem nagyon hallatta a hangját, igaz, más ügyekben sem túlságosan gyakran. Ezzel szemben van neki szép új BMW-je egyedi rendszámmal. Csak a rendszám 435 ezer forintba került. Péterfalvi szerint egy fillérbe sem, vagyis az adófizetőknek nem, de annyira jó reklám a NAIH-nak.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/pa.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: ...és szerinted akkor ki kéne megalkossa a törvényeinket ?
Nessy
@Csizmás Kond: Akinek a politikai tisztánlátásán kívül némi jogi és szakmai ismerete is akad! Aki esetleg hajlandó olyanokkal konzultálni, akik tudják miről van szó, mi mivel hogy függ össze! Ha egy jogszabályt módosít, akkor melyik az a legalább három, amit hozzá kellene igazítani!
Tudom, ez már a bolsevik huncutság körébe tartozna!
Csizmás Kond
@Nessy: ...politikai tisztánlátás...szerintem meg a törvényeket nem a politika kéne megszabja...
anima
@Csizmás Kond: Szerinted mennyire érdekel engem, hogy hozzád szólásaimra adott közhelyes válaszaid érdekelnek téged?,- te taj magyar büdös bunkó (felfognád végre ennek a gyalázatát - a gyaláztatódat, hogy egy beteg HAZUG embert védesz?

Ugye nem baj, ha nem szégyellem magam a te ostobaságod miatt?
Én világok harcosa vagyok, te kis fasz!
Miből gondolod, hogy a bullshit beszólásaid ártani tudnak nekem... vagy éppen kicsit elgondolkodtatnak?
nem akarok tudni a faszságaidról, te beteg buta magyar !!!
A kutyát nem érdekli a szenvelgésed, geci !!!

Azt hiszed, majd beindítod a gépezetet, és jól megbüntetsz, fidesznyik?
Már most szólok, nem fog sikerülni.
Miért nem?
Mert (neked nem kell többet tudni erről - néha megtörténnek a dolgok a te akaratodtól függetlenül.)
Szó szerint nincs semmid ellenem.
Egy geci vagyok - de a jóért.

Harcolni fogunk egymással - csúnyán.
Mire vagyok képes?
Pl. szétbaszni a beteg istentelen világod.

Nem ismertél eddig egy ördögökkel harcolót sem, ugye?
Hát mi így nyomjuk!

Simán szétbaszom a lalipop rózsaszín világod, ha eljön az idő.
Még nem jött el.
De mindjárt eljön.

Én tudok várni - tik-tak...
Most akkor eljön, vagy nem jön el?
Én tudok várni, de egyre kellemetlenebb ez a szituáció a számomra.
Ne égessél már be, Isten !!!
Nessy
@Csizmás Kond: Nos, ebben egyetértünk! Majd ha megvalósul, lehet folytatni a polémiát-. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.