Az európai uniós átlagnál magasabb, 84 százalékos a magyar fiatalok foglalkoztatottsági mutatója – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Maruzsa Zoltán, akit egy oktatásügyi jelentésről, az Európai Bizottság által közzétett Education and Training Monitor 2018 kiadványról kérdeztek, azt mondta: az elhelyezkedés, a végzést követő foglalkoztatás mutatójában a magyarországi adat 4 százalékkal jobb az EU-s átlagnál, amely valamivel 80 százalék fölötti.

Az államtitkár szerint a fiatalok foglalkoztatottsága az uniós átlagnál is jobb itthon

Fotó: pixabay.com CCO

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy tíz évvel ezelőtt nagyjából 800-an kezdtek gyógypedagógus tanulmányokat, tavaly pedig 1700 hallgatót vettek fel erre a területre. Megjegyezte, tavaly indult ilyen képzés Nyíregyházán és Debrecenben is.

Úgy fogalmazott: olyan oktatási rendszer a cél, amely sokszínű, és amelyben a hátrányok kompenzációját tudják erősíteni.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Tudjuk, minden mutatónk jobb, mint az unióé, mégis a sor végén kullogunk és magyarok ezrei hagyják itt az országot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az utolsó kapcsolja le a villanyt! 1.2 millió magyar tervezi azt, hogy elhagyja az országot és külföldre költözik. A magyarok 71%-ának van olyan közeli barátja, vagy családtagja, aki már most külföldön él. Ez egy olyan probléma, ami minden generációt és minden társadalmi réteget érint. Az elvándorlásnak rengeteg oka van, de mind arra vezethető vissza, hogy nem működik az ország. Nem lehet megélni, rohad el az egészségügy, az oktatás, és folyamatosan távolodunk el Európától és közeledünk Moszkvához. Mert - Orwell szavait idézve - "...a hatalom célja a hatalom..." És tényleg az Isten irgalmazzon nekünk! A villanyt már rég lekapcsolták. Terjed is a sötétség.
kokopelli
@papa.49: a gyerekkorom köszön vissza! Az USA 2,3%-al, a SzÚ 3,2%-al növelte a
bruttó/netto izé szoc.prod.-t vagy mit,de a számokat nem lehet becsapni elvtársak!
Újra egy pofon a kapitalizmusnak!
papa.49
@kokopelli: Úgy bizony csak a százalék önmagában semmit nem jelent, mert a lényeg az lenne MINEK AZ X SZÁZALÉKA, és az kurvára nem mindegy honnan indulunk !!!
kokopelli
@papa.49: sok narancsosnak az ma is felsőbb matek!Jogészek nem Pataki F.-ek!
papa.49
@kokopelli: Az ,,ecseri,, diplomájuk miatt nem is csodálkozom rajtuk !!!
tudode
Persze!
.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, miközben a "csuti" agymenésével az ÁLLAMI ALKALMAZOTAK megfeszített munkája is úgy működik, hogy egyet előre, kettőt hátra, lobbizniuk, jópofát kell vágniuk, hogy cseppentsen egy kis lóvét a SZAKTERÜLETÜK életben tartásához!
.
Miért nem borítják rá az asztalt ERRE a politikai akárkire!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.