Az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez fűződő jogát, ugyanakkor a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után.

A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: véget ért az európai uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója.

Orbán: "sikeresen megvédtük" Magyarország határvédelemhez való jogát Brüsszelben

Fotó: részlet a videóból

Ugyanakkor a visegrádi négyek képviselői később megbeszélést folytatnak a japán miniszterelnökkel, és kezdődik egy másik csúcs is, amelyen Ázsia vezetőivel találkoznak – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: az európai csúcson "sikeresen megvédtük" Magyarország saját határvédelemhez fűződő jogát. Úgy folytatta: nem egyedül, néhány másik országgal karöltve "sikerült visszavernünk a brüsszeli bürokraták bevándorlást támogató javaslatait".

Orbán Viktor úgy értékelt: a vita megmaradt, továbbra is vannak országok, amelyek szerint a bevándorlás jó dolog, Európának erre szüksége van, ezért ilyen javaslatokat támogatnak a jövőben is.

"És vagyunk mi, akik azt mondjuk, hogy a határainkat meg kell védeni, a migráció veszélyes dolog, minden ország maga dönthessen arról, kíván-e bárkit beengedni a saját területére" – emelte ki.

A vitát decemberben folytatják – mondta a miniszterelnök.

Kötelező szolidaritásról hallani

A csúcstalálkozón bennfentes források szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár úgy fogalmazott: az Európai Uniónak a "kötelező szolidaritás" koncepcióját kellene alkalmaznia, mindegyik tagállamnak hozzá kellene járulnia a migrációs helyzet kezeléséhez, de nem feltétlenül menekültek befogadásával, erről ugyanis nincs konszenzus.

A Politico arról írt egy névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva, hogy Kurz elképzelése szerint a menekültügyi kvóták helyett más formáit is választhatnák a tagországok a szolidaritásnak, például anyagilag hozzájárulhatnának a külső határok védelméhez.

A brüsszeli hírportál szerint ugyan Orbán Viktor miniszterelnök "szokatlanul csendes volt az ülésen", ezen a ponton közbeszólt, és támogatásáról biztosította, "a legjobb javaslatnak" nevezte a Kurz által elmondottakat.

Angela Merkel német kancellár azonban arról beszélt, hogy nem kíván elmozdulni "a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé", és több más uniós vezető is hasonló véleményének adott hangot – közölte az illetékes.

(MTI)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
te Viktor egy csöppet sem zavar, hogy ott mások is voltak, s ők mást mondanak??? =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
te Viktor egy csöppet sem zavar, hogy ott mások is voltak, s ők mást mondanak??? =))
Aki Én
Mennyire zavart tekintete van ennek az elmebeteg dagadéknak...
Miért ilyen ostoba ez a nép, hogy eltűri ezt a súlyosan beteg suttyó nemzetrontó tolvajt?
csak úgy....
ha nem ezt mondte vóna,akkor marhára csalódtam vóna...
Aki Én
Egyébként senki nem akarta elvenni a határvédelmi jogunkat, csak egy javaslat volt az általa is sokat emlegetett közös határvédelemre.
Hogy lehet egy ember ennyire aljas, hazug, társadalomellenes?
kereső
Mert ki akarta elvenni Magyarország jogát ahhoz,hogy megvédje a saját határai,és a schengeni határt?Ki ellen kellett ezt a nem létező fenyegetést megvédeni? Egyenlőre úgy néz ki a dolog,hogy a letelepedési kötvényesek kaptak magyar útleveleket,amellyel szabadon mozoghatnak az eu területén-közöttük igencsak kétes egyének, és a fél orosz titkosszolgálat.
Magyarország miniszterelnöke már megint tudja,hogy mit beszél.
kereső
@kereső: "Magyarország miniszterelnöke már megint NEM tudja,hogy mit beszél". ( kimaradt a nem)
Manhattan
Hová lett a TV2-s Vajna kirúgása? Hozzá is szóltam, de eltűnt...
keresztapa
@Aki Én: Ideje lenne már magadba fordultan áttekinteni, hogy a gyűlöleted miből fakad. A javaslatról csak hogy tudd, hogy azok lesznek törvényerőre emelve.
anima
A köztévé összesen, meg a kilóra megvett kereskedelmi tévéken (már van vagy 30 ilyen), Orbán hősként lesz beállítva.
Harci szekéren, glóriával a feje felett az ünneplő tömeg éljenzése közepette fog bevonulni az agyhalott fideszesek sötét-szürkeállományába.
papa.49
A pofázmánya alapján ránézésre legalább 10 év zárt osztály, nagyon elkeseredett, kiüresedett tekintet az elmebaj jele !!!
Az hogy mit mond mellékes tudjuk hogy HAZUDIK, MINT A VÍZFOLYÁS !!!
Clavigo
Vazzze,,,,Ha ez a gyökér normális...
papa.49
@csak úgy...: Szerintem most a következő a sláger nála
,,átbaszták a szart a kerítésen, csuti kurva nagyot estél,, ))))))))))))))
csak úgy....
@papa.49: szerintem marad a more partizánnál,de majd meglássuk...
almosd
Don Corleone csak a hatalmát és az ellopott pénzt szeretné megvédeni még harcok árán is , a bűntársaival .
tudode
Meg kellene ajándékozni ÓLOMKATONÁVAL ezt az állandóan MAGÁVAL HADAKOZÓ ALI PASÁCS-KÁT!
.
Nagy ügy! Abban a hiszemben van, hogy MEGVÉDTE Felcsút határát, miközben csendben lapított, mint az a bizonyos a fű alatt!
csak úgy....
@Clavigo: Állítólag a Gy.Ferkót is kezelték "normálisság" miatt (szeme kitakarva) ,szerinted az normális vót? KISZ bategség gyötri öket...
Nessy
csak két számot kell egymáshoz viszonyítani. Mennyi az Unió határának a hossza, és ennek hány %-a mi kerítésünk, amivel ugyebár lassan az egész Galaxist védjük. Ezért senki nem fog Orbánnal vitázni.
Ha neki ez ennyire létkérdés, legyen vele boldog! Itthon meg a hívek Te Deumot fognak mondani a Bazilikában.
Gauntlet
Így kép alapján, olyan mint akit súlyisan leszedáltak ! Alkohol , pirula nincs a dologban? Lemondani már jobb lenne
csak úgy....
tegyék föl a kezüket azok,kiknek ennél cukibb miniszterelnök adatott! :)
hát már megent sikeresen védte meg az országot,abba a szar brüsszelbe, szerintem az élete kockáztatása árán,de ö erre hajlamos,hogy áldoz a népért,csak nézd a méhszaros lörincet! lett vóna belöle valaki ,valami , orbán nélkül ? most milliárdos a jámbor a ,beszélni sem igen tudó lörinc , persze ha hasonló terveim és lehetöségem lenne..., elöször egy idiótát köll keresni,kire,késöbb ,mindent rá lehet kenni...
solidedge
Orbán, Orbán. megint nem figyeltél a csúcson. Az ott lévők szerint csendben voltál. Valószínű, hogy elaludtál és ezt álmodtad.
csak úgy....
@solidedge: Szerinted már nosztalgiázni sem szabadna neki ? A nyugat elleni harc egy csomó energiát követel a töle ...

www.youtube.com/watch?v=9t0hfAYPe7w
libellle
Azt védett meg amit bezabált mint malac. a többi a kötelessége lenne, ugyanis Magyarorszag az also Schengeni határ. Az az alak teljesen megbolondult!!
libellle
Azt védett meg amit bezabált mint malac. a többi a kötelessége lenne, ugyanis Magyarorszag az also Schengeni határ. Az az alak teljesen megbolondult!!
libellle
@csak úgy...:" nézd a méhszaros lörincet! lett vóna belöle valaki ,valami , orbán nélkül ? most milliárdos a jámbor a ,beszélni sem igen tudó lörinc , persze ha hasonló terveim és lehetöségem lenne..., elöször egy idiótát köll " A Sargentini szavazásnál a saját párttársa mondta neki, hogy már hányok attól hogy egy felanalfabet millárdos lett ott az ÉU polgárok adoibol, de mindenki tudja, hogy az az ön stromann-ja"
iluminati
@RonaGyuri: Nekem már hányingerem van ettől az embertől,normális ez? Nem rég még azért hisztizett mert nem segít neki az eu a határvédelemben... Ez tényleg elme gyagya!!!
Aki Én
@keresztapa: 19:46 Nincs bennem gyűlölet, csak tehetetlen düh és mérhetetlen felháborodás. Csak hogy tudd, ezek természetes emberi érzések.
Komolyan mondod, minden javaslat törvény lesz? Nemá... :(
A javaslat nem feltétlen törvény, azt el is kell fogadni. Ráadásul ritkán van olyan, hogy amit orbán mond, az úgy igaz. Ez is egy ilyen eset.
libellle
@Aki Én: Pontosan, ugyanis konkretan még tema sem volt, de neki kötelessége védeni Europat. Amennyiben nem szeretné kilehet a társaságból lépni.
görbetükör
@Shikari: Lehet.
De ránk szabadított illiiberális agymosott szemeteket, akik tönkre vágják az országot,nyomorúsággá téve az életet, elzárva a lehetőségeket.
Igaz, végül is magyar embert jobb, ha magyar ember tesz tönkre.
görbetükör
@Shikari: Valóban, fellendülést hozott, de nem az országnak, hanem a vezetőknek.
Egyébként nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek azon, amit írtál.
Mert tömény hazugság.
Remélem egyszer megérted és lehet még belőled emberséges, igazságszerető is.
Aki Én
@görbetükör: Nem lesz. Ez egy beteg és ártalmas szemétláda. Egy igazi hazaáruló, egy buta és tájékozatlan agymosott propagandista. A társadalom igazi ellensége.
Aki Én
@Shikari: Naponta van leleplezés, a hazugságaitokra tényszerű cáfolatok, de te egy beteg megrögzött hazudozó, egy buta és aljas propagandista vagy. Te tényleg azt hiszed, hogy itt bárkit megtudsz győzni?
Hülyébb vagy mint gondoltam :)
Aki Én
@Shikari: Kretén pubi, az azért sokat elárul rólad, hogy úgy informálódsz, hogy csak orbánt hallgatsz :)
Így nem csoda, hogy buta maradtál.
kokopelli
@görbetükör: szerintem meddő a vita!A fizetett ingyenélő fideszkommentelők,
ugyan nem biztos,hogy a főnök primitív hazugságait akarják hallani,de abból élnek,
hogy logikamentesen imamalmozzanak! Aki originálban hallja ill. olvassa az Orbánt
helyrerakó ellenvéleményeket azok tényleg csak röhögni tudnak a Főnökön! Arra ját-
szik a hatalom,hogy úgysem jut el az eredeti szöveg a "plebs"-hez,ha meg igen,úgy-
sem értik,de ha értik egyesek akkor is leugatják őket!! Én nem remélnék semmit,mert
ők ebből fognak élni,akár a másik oldalon is! Miért ne?
görbetükör
@Shikari: "Eddig csak a nagy pofa volt minden vádaskodással kapcsolatban de tények nulla! "
Igen, így viszonyultok a nagyon súlyos és égető gondokhoz. Elhazudva.
De a tényeket mi, emberek érezzük, érzékeljük, látjuk, megéljük,mi, akik itt élünk és igyekszünk tisztességesek maradni.
Ha egyszer ezt megérted -- az minden büntetésnél rosszabb lesz. Mert a lelkiismeretnél, ha felébredt, nincs irgalmatlanabb bíró.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.