Az egykori Óbudai Gázgyár területéről ered a mérgező szivárgás, amire a Duna extrémen alacsony vízállásakor derült ki. A Greenpeace októberben mintákat vett a vízből. A mérési eredmények ijesztőek. A Greenpeace Magyarország közleménye szerint a volt Óbudai Gázgyár több mint hét évtizedes működése alatt a gáz tisztításának melléktermékeként keletkezett, szerves vegyületeket, cianidot, arzént és egyéb fémeket tartalmazó gázmasszának a gázgyár területén történő illegális elásásával közel 200 ezer tonnányi talajt szennyeztek el. A lerakott veszélyes hulladék már évtizedek óta szennyezi a talajvizet és a talajt, és alacsony vízállás esetén a Dunába ömlik. A helyzet jelenleg olyan súlyos, hogy a gázmassza már a Budapesti ivóvízbázisokat is veszélyezteti – írják a környezetvédők.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a csápos kutakat sem Újpestnél, sem Csepelen nem igazán érinti...de az éjszakai füstölés, a mindenféle hulladék égetése a kazánokban az mindenki tüdejét tönkreteszi...

ha már baszogatják a gázgyár tulaját, egy füst alatt lehetne a légszennyezés ellen is tenni...

Puzsérnak ez úgyis magas labda lenne, talán majd az emeszpés jelölt megígéri...
Tarlós nem mer belevágni, fél hogy belebukik a családi házak ellenőrzésébe..
kisrigó
Kedves Áder János, nosza járjon elől jó példával: a Kék bolygó alapítványnak adott fél milliárdnak már ennél jobb helye nem lenne! Legalább jóvá tenné az elvtelenül, parancsra aláírt fidesz törvények okozta károkat. A halak és a lepkék még várhatnak! Az emberek egészsége smafu? Ne mondja már senki, hogy ez a környezetszennyezés bagatell!
CsipkeRózsa
Lehet, hogy a víz minőségét csak most mérték, és fedezték fel? Azt viszont tudniuk kellett, hogy óriási mennyiségű talajt szennyeztek el a gázmasszával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.