Péntek este nyújtották be azt a törvénymódosítási javaslatot, melyet Semjén Zsolt jegyez, és melynek lényege, hogy „megteremtse az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára az aktív választójog gyakorlásának lehetőségét az Európai Parlament tagjainak választásán.”Azaz a törvénymódosítás értelemszerűen nem terjedne ki minden határon túli magyarra, hiszen például mivel Románia EU-tag, egy erdélyi magyar elvben kétszer szavazhatna, ami nyilván képtelenség. Ugyanez a helyzet a felvidéki magyarokkal is, így a módosítás elsődleges célja, bár ugyan az összes, EU-n kívül élő magyar állampolgárra kiterjesztené az EP-szavazás lehetőségét, de feltehetően a kárpátaljai és a vajdasági magyarok szavazatainak megszerzése lenne.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A fantompárt prominens tagja érzi, hogy rezeg a léc. Van még más lehetőség is. Minden Fideszre leadott szavazat duplán számít, míg az ellenzékre adott nem számít hazaárulás miatt.Továbbá elég, ha a kárpátaljai és a vajdasági régióból valaki telefonon beszól, hogy itt mindenki a Fideszt akarja. De lehet egyszerűbben is. Kétharmados törvényt hoznak, hogy az EP-ben csak a Fidesz képviselheti hazánkat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Nagyon remelem, hogy ezert mar akkora valagbarugast kap az Uniotol, hogy a Holdig repul...
Mi van? Mi bezzeg nem szeretjuk, ha valaki beleugat a magyarorszagi belugyekbe, de mi minden kornyezo orszagba belugyeibe beleugatunk? Az termeszetes? Es akkor a gunarnyaku megvan sertodve, hogy hogy bannak a ketkulacsos magyarokkal odaat.
Pálinkás Pál
Épp itt lenne az ideje hogy valaki eltakarítsa a szemetet,és nem határozatokat,jelentéseket kell az uniónak elfogadni,egész egyszerűen megvonni minden szavazati jogot Magyarországtól. ez a mükeresztény gennyzacskó meg a pokol tüzén fog rohadni!
Commenter
@Nessy: Mindent eltűrűnk nekik úgy tűnik, vajon miért is?
karma1
@advocat: Es az Uj-Zelandiakkal? Nahat!...:o)))
Nessy
Remélem, az ellenzék most már sziveskedik kinyitni a pampuláját, és megérdeklődni mát előre az Unió illetékeseitől, hogy ez lehetséges e.
Azt hiszem, ha lehetőség lenne rá, hogy a migránsok hűségesküt tegyenek, hogy mindenkor, mindenben a fideszre szavazzanak, holnap már tízezer is jöhetne!
Most lett tele a hócipőm a sok pénzt leső qvasi magyarral,( sokan egy vak hangot sem tudnak magyarul), és ezzel a státusz kereszténnyel!
Nessy
@karma1: Még levél sem kell, elég lesz egy email,vagy egy postagalamb!
Akik meg a gólyák és s fecskék útvonalába esnek, azoknak köze van a magyarokhoz, ergo küldhetik az emailokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.