Ellenzéki pártok és civilek tüntettek a Bem téren.

Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért tüntettek ellenzéki pártok és civilek kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Bem József téren.

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a rendezvényen szervezőként felszólalva elmondta, ha sikerül egymillió támogató aláírást összegyűjteniük, a kormány csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. Ez nem az uniós támogatások leállítását, hanem a korrupció visszaszorítását eredményezi majd – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő bejelentette, hogy az aláírásgyűjtő standokon hamarosan a kilakoltatások leállításáért is támogatásokat gyűjtenek majd.

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere arról beszélt, hogy csak összefogással lehet megdönteni az "Orbán-rendszert".

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

"Háromezer-kétszáz Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez a jövő évi önkormányzati választáson" – fogalmazott.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az Európai Ügyészség fegyverként szolgálhat az ellenzéknek az "Orbán-rezsim elleni szabadságharcban", mielőtt az újra zsákutcába vinné az országot.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője azt mondta, egy tolvaj rezsim saját gazdagodása érdekében elfordítja Magyarországot az Európai Uniótól.

Márki-Zay: "3200 Hódmezővásárhelyre van szükség a pártállam legyőzéséhez"

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja az "Orbán-rendszer" pusztítása következményeinek felszámolását és egy élhető Magyarország létrehozását sürgette.

A rendezvényen Donáth Anna, a Momentum alelnöke pártja támogatásáról biztosította a rendezvény szervezőinek petícióját.

A felszólalókat hallgatók magyar és uniós zászlókat lengettek, többen pártjelvényeket viseltek. A demonstráción néhány százan vettek részt.

(MTI)

A Mérce cikke szerint körülbelül négyezren voltak kinn a Bem téren a tüntetésen, az Index ennél kevesebb embert, körülbelül 2-3000 főt saccolt – a szerk.)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@cikicakk55: Többet foglalkozik az országos politikával, mint kellene.
Pl, 23-án Pesten szónokolt valakik érdekében, mellett, ellen, melyhez egy polginak nem kell, hogy köze legyen. Miért nem a városával ünnepelt?
Pártot akar alapítani, ami szintén nem egy polgi dolga. Vagy ez, vagy az. Ez megint csak nem a város érdeke.
Vannak anomáliák, melyek furcsák egy olyan embertől, aki a városáért él, hal.
Ha újraválasszák, az országgyűlési képviselő akkor is Lázár marad, az ő szempontjából nem változik a helyzet. Inkább úgy tűnik, hogy azt reméli, nem válasszák meg és akkor szabad az út az országos politikai karrier felé.
Nem olyan ember, aki kirúg embereket? Azzal kezdte a ténykedését, hogy a két jegyzőnek lapát.

Most hirtelenjében ennyi a megítéléséről. Ezt mondom úgy, hogy semmiképpen nem lennék elfogult vele szemben. Sem így, sem úgy. Ami a véleményem alátámassza, azt mind a beszédeiből, viselkedéséből, hozzáállásából szűrtem le. Ez a választás jó volt neki, hogy bekerült az országos köztudatban, s mindent meg is tesz azért, hogy így maradjon. A mostani státuszát ugródeszkának szánja a további politikai ténykedéséhez.
Itt van egy cikk, benne 2 videóval például arról, hogy mi jár a fejében szeretett polgitoknak, amikor éppen kampányol:
nyugatifeny.hu/2018/10/18/marki-zay-nekiment-gyurcsanynak-de-a-dk-szavazoi-kellenek-neki-videoval?fbclid=IwAR129JyhkpQWEbzjTJvJjVk0e_0UBp2b_JpT2vAmvRHoN8ICCE32TUyxiLc
csak úgy....
@Eriksson: te sem lehettél a szüleid leges leg okosabb gyeröke...
csak úgy....
@Pegero: akkor a megint eladósodott Pécsröl is tudhatsz valamit ,persze a páva az fideszes...
na erigyy má...
kereső
@Pegero: teljességel hiteles,és pártatlan tájékozódási forrást találtál.

Bár a napokban a promenad.hu tulajdonosa még a Hódmezővásárhely leghallgatottabb rádióját, a Rádió 7-et is működtető Kisbíró Kft. és Égető Gyula magánszemély volt az oldal impresszuma szerint, az Országszerte Átlátszó észrevette, hogy kiadót cserélt Hódmezővásárhely egyik legnépszerűbb portálja. Az új kiadó a Csanád Média Kft. lett, melynek Pongrácz Tamás a tulajdonosa. Pongrácz az algyői Fidesz-frakció egykori vezetője, aki 2016-ban önkormányzati képviselő is volt, de az időközi önkormányzati választás után kikerült a testületből.

Új főszerkesztője is van az oldalnak: méghozzá az a Pintér M. Lajos, aki a masszívan Fidesz-támogató szegedma.hu oldaltól igazolt ide. Ez az a portál, mely tavaly novemberben egy hamisított levelet mutatott be, melyet a kormányközeli portálok azután azonnal átvettek.

Égető Gyulát, a Rádió 7 jelenlegi és a Promenád volt tulajdonosát a 24.hu forrásai Lázár János miniszterrel kimondottan erős baráti szálakat ápoló személyként emlegetik.

A promenad.hu a nemrégiben lezajlott hódmezővásárhelyi időközi választáson is a Fidesz propagandáját tolta, erre az Országszerte Átlátszó példát is említ. Idézik az oldalt cégével megszerző Pongrácz Tamást is, aki azt válaszolta nekik, hogy az adás-vétellel kapcsolatos tárgyalások 2017 októberében kezdődtek, a szerződéskötésre tavaly decemberben került sor.
kereső
@Pegero: ez most vicc? Vagy miért is idézted be a pomenadot cikicakk-nak,aki hmvásárhelyen lakik.
csak úgy....
@kereső: szerintem,-persze nem akarok bele böfögni a kettötök dógába, ...de,hogy is mondjam,hogy a @Pegero: ne sértödjön meg ha kategorizálom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.