A napokban közepes médiaérdeklődést kapott a kormány T/2930 számú javaslata, amely az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szól. Bár számtalan olvasata és egyéb rendelkezése van a csomagnak, de közérdeklődést az része váltott ki, miszerint "egy hálózatba kötnék össze a térfigyelő kamerákat. " Arra gondoltam ezért, hogy írnék pár gondolatot arról, amit eddig nem olvastam a megjelent cikkekben. Például arról, hogy a mostani szabálytervezet egyáltalán nem előzmény nélküli. Több, mint egy évvel ezelőtt jelent meg a szabályozási koncepció egy korai verziója, amiről már írtam akkoriban. Akkor a legérdekesebbnek a szálláshely-szolgáltatók adatmegőrzési és továbbítási kötelezettségeit tartottam. Már csak azért is, mert úgy gondoltam, hogy a NAIH jogértelmezésébe és joggyakorlatába nem férne bele egy ilyen szabályozás. Erről pedig épp egy hónapja írtam. Érdekes módon a jelenlegi koncepcióból eltűnt ez a rendelkezés, vagyis a törvénytervezetben talán nem is az...

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha már mindent és mindenkit figyelnek a kamerák, nem lehetne, hogy közben a lopott autókat is figyelnék? Vagy az állambácsinak nem hoz bevételt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.