Tizenöt új terepjárót szerzett be pályázat útján a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), amelyeket a halőri szolgálat munkatársai használnak majd.

Tizenöt új terepjáróval gazdagodott a Magyar Országos Horgász Szövetség
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az új gépjárműveket 12 horgászszervezet használja a Balaton, a Duna és a Tisza partjainál, valamint a többi nagyobb horgászvíz környékén. A teljes beszerzés értéke 175 millió forint volt, ennek 70 százaléka állami támogatás.

Nyitrai Zsolt, a stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott a csütörtöki budapesti átadáson hangsúlyozta, hogy

a Mohosz a legnagyobb magyar civil szervezet, a velük való együttműködés a párbeszéden alapul. Ennek része volt az a kérdőív is, amely a szervezet halőri szolgálatának infrastrukturális fejlesztéseiről is szólt és amelyet mintegy 10 ezer horgász töltött ki.

A megbízott emellett elmondta azt is, hogy a Mohosz és a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött korábban, de ezt meg szeretnék újítani, ezért felkérte a szövetség vezetőit, hogy tegyenek javaslatot az új megállapodás tervezetére, a dokumentumokat pedig még ebben az évben el szeretnék fogadni.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke, fideszes országgyűlési képviselő jelezte, vannak elképzeléseik arról, hogyan kellene a megállapodást kibővíteni, a javaslataikat el fogják juttatni a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Hát ádernek köszönhetően ezeknek is elég jól megy...mióta van sportértéke a horgászatnak és a vadászatnak? Az max. "hobbi" azok számára akik annak tartják...
menekült
Cirkuszt és kenyeret (ja, kenyeret, azt nem) a népnek, de aztán pofa be, nép!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.