A kormány szerint a Közép-Európai Egyetem (CEU) bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, egy "Soros-féle politikai blöff" – mondta a kormányszóvivő csütörtökön, a CEU sajtótájékoztatójára reagálva.

Kormányszóvivő: a CEU bejelentése egy Soros-féle politikai blöff

Kovács Zoltán úgy fogalmazott,

a Közép-Európai Egyetem "ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is" Magyarországon fog működni. Az a bejelentés, hogy az egyetem az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költözteti, ennek a politikai blöffnek a része, a kormány pedig ilyenekre nem reagál, nem dolga ezekkel foglalkozni

- jelentette ki.

Kovács Zoltán a további tárgyalásokra vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondta, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket "már ezerszer közöltek velük". Az egyetem pontosan ismeri a magyar szabályozást, amelyek szerint működhetne, a tényleges megfelelés helyett azonban politikai blöff a válasz – tette hozzá.

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora csütörtök délután jelentette be, hogy ha december elsejéig nem sikerül megoldást találni a Közép-Európai Egyetem (CEU) körül kialakult helyzetre, a felsőoktatási intézmény amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új hallgatók a 2019/20-as tanévtől a CEU bécsi kampuszán tanulnak majd.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Alma mater

a dolog magában sem piskóta, de a személy az hab… akarom mondani koktél-cserkó a tortán

A média beszámolója szerint „A kormány szerint a Közép-Európai Egyetem (CEU) bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, egy "Soros-féle politikai blöff" – mondta a kormányszóvivő csütörtökön, a CEU sajtótájékoztatójára reagálva.”.
Az igazat megvallva, hogy pontosan mit mondott azt nem tudom, bár azt igen, hogy mit írt (Tweeter-en): „@zoltanspox: The announcement by @ceuhungary is a @georgesoros style political ploy.”, najd később: „CEU’s move to Vienna is another wily maneuver, a Soros-style political ploy”
Ebben nincs semmi meglepő, ahogy azon sem, hogy a derék matyar média ezt közreadja. Igaz nem sokan teszik hozzá: „A kormányzati kommunikáció most is humoránál volt, és a CEU-n végzett Kovács Zoltánt állította ki, hogy mondjon valamit a CEU kivonulásáról.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.