A Fűts okosan! kampány célja, hogy az emberek lehetőleg kerüljék el a nem megfelelő tüzelőanyagok használatát, mert az az egészségre és a környezetre is ártalmas – mondta az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Ezeket a tüzelőanyagokat kerüljük! Kampány indul a fűtésszezon elején
Fotó: Pixabay

Szigeti Tamás közölte: a legnagyobb probléma az ilyen tüzelőanyagok használatával, hogy nem megfelelő minőségű levegő száll ki a kéményekből. Ismertette:

ha például nedves fát éget valaki, akkor nagyon kisméretű aeoroszol részecske, hétköznapi nevén szálló por jut ki a levegőbe. Ha szenet égetnek, akkor a szén kéntartalmából kén-dioxid keletkezik, műanyagok égetésekor pedig több rákkeltő vegyület képződhet

- sorolta.

Szigeti Tamás hangsúlyozta: a Fűts okosan! kampány célja, hogy az emberek lehetőleg kerüljék el ezek használatát. A legfontosabb, hogy gondoljanak a környezetükre és felismerjék, hogy a nem megfelelő tüzelőanyag égetése az egészségi állapotuknak is árthat. A légszennyezettség évente körülbelül 8 ezer ember halálához vezet – emelte ki.

Elmondta azt is: minél kisebb egy részecske, annál mélyebben jut be a tüdőbe, és annál nagyobb az egészségkárosító hatása. Részletezte: a legveszélyesebbek a 2,5 mikrométernél kisebb részecskék, mert ezek képesek lejutni a tüdő mélyebb rétegeibe, és csökkentik a tüdő védőfunkcióját. Emiatt gyulladás keletkezik a tüdőben, és ennek megfelelően alakulnak ki légzőszervi vagy szív- és érrendszeri megbetegedések.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Okoska köszönjük a jó tanácsot, majd megküldöm a címem is hogy küldjél jó száraz fát amin tegnap még nem fütyült a rigó ))))))))))))))))))))))))
Az emberek nem SZÓRAKOZÁSBÓL égetnek el mindent ami egy kis meleget ad, hanem KÉNYSZERŰSÉGBŐL, mert nem tud venni tüzelőt, vagy nem tudja fizetni az ,,ENERGIA CSÖKKENTETT GÁZ SZÁMLÁJÁT,, mert úgy decemberben a gázóra pörög mint a mérgezett egér, de a fűtőkészülék csak nem akar rendesen melegíteni !!
Vajon miért is tetves MET ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@papa.49: És csodálkozunk ,hogy menyen halnak meg szémonokszid mérgezésben.
emerencia
@magyarbakancs: Rendszeresen sütök péksütit ugyanabban a gázsütőben, mindig azonos technológiával. Mégis van amikor fél óra alatt kész, máskor pedig 45-50 perc kell neki de jártam már úgy is, hogy egy órába beletellett egy tepsi vagyis 8 zsemle megsütése.
magyarbakancs
@emerencia: Magyar csoda
Na de akkor lesz gáz ha nem lesz gáz.
wpym
@papa.49: Uhum, felesegul ne vegyen...?

,,Az emberek nem SZÓRAKOZÁSBÓL égetnek el mindent ami egy kis meleget ad, hanem KÉNYSZERŰSÉGBŐL, mert nem tud venni tüzelőt, vagy nem tudja fizetni..."

Jaj, te kis empatikus, erzekeny lelek: ha ezek a figurak szarrafagynak, akkor nem szennyezik a kornyezetet. Tessek pozitivan gondolkodni. lol
wagabund
itt, ahol lakom, jónéhány villanyautós van, aki ha hazaér, vagy akár otthon van egész nap, természetesen nem gázzal fűt, hanem mindenféle szarral..a másik kéményéből meg jön e nedves kandallófa szaga...
villanyautója az van, arra a munkahelyén nagyon büszke, hadd lássák mennyire környezettudatos...látnák a kollégái, hogy otthon mit csinál...

(csak úgy farlvizen:...ha Tarlós nem mer belevágni egy nagy füstellenőrzésbe, és annak büntetésébe, akkor a főpolgármester jelölt pojácák vajon mit tudnának tenni? még ígérni sem mernek, sőt szóba sem hozzák.)
mackoka46
A NER nyomora hozta azt, hogy mindenki mindent éget, ha kell, ha nem.
Nálunk a faluban hetente kétszer lehet égetni szerdán és a nagymosási napon szombaton.
A populista népszerűséghajhász fidesz vezette ezt be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.