Gyanúsítottként hallgatnák ki bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

Az Országgyűlés újabb négynapos ülést kezd ma, a képviselők egy kormánypárti képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről szavazhatnak, majd a kabinet tagjait interpellálják.

Az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd Budai Gyula (Fidesz) teheti le képviselői esküjét. A politikus a parlamentből lelkészi szolgálatához visszatérő Balog Zoltán volt emberi erőforrások minisztere helyét foglalhatja el.

A Ház ezt követően dönthet Simonka György (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztéséről. A legfőbb ügyész ezt azzal indokolva kezdeményezte, hogy a kormánypárti politikust gyanúsítottként hallgathassák ki bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatti nyomozásban.

Ma szavaznak Simonka György fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

A képviselőknek az első ülésnapon ezúttal is két óra állhat majd rendelkezésükre az interpellációkra, amelyeket az azonnali kérdések követhetnek hatvan percben.

A parlament kedden szavazásokkal folytatja munkáját. Ekkor várható döntés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) múlt évről szóló jelentéséről, valamint a honvédség létszámkeretének emeléséről is. A harmadik ülésnapon további nyolc előterjesztést tárgyalhatnak a képviselők.

Az Országgyűlés ülése november 5-én, hétfőn ér véget a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Na bumm és akkor mi van? mengyi Roland mentelmi jogát is annó felfüggesztették lés lett valami? A polthuszárok nagyon aktívan is tudnak tevékenykedni, ha valamiről nem akarnak semmit sem megtudni.
index.hu/belfold/2018/10/28/kis_szilard_nyomozas_megszuntetes/
ila51
A zömét sorra vehetnék , na nem egyszerre , mert akkor kormány nélkül maradnánk .
Nessy
Ahogy Kiss Szilárdnál sem merült fel "bűncselekmény gyanúja", úgy Simonkánál sem fog, ha csak ki nem adta rá Orbán a kilövési engedélyt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.