A hvg.hu cikke szerint Magyarországról származhat az a lőfegyver, amellyel meggyilkolták februárban Ján Kuciák szlovák oknyomozó újságírót és menyasszonyát. 

A hvg.hu cikke szerint egy kecskeméti és egy zebegényi férfit hallgattak ki a rendőrök nemrég a februárban Szlovákiában történt újságíró-gyilkosság kapcsán. 

Magyarországi szálai is lehetnek a szlovák újságíró meggyilkolásának

Mécsesek és virágok a meggyilkolt Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina fényképe előtt, Pozsonyban 2018. február 27-én. Az újságíró és párja holttestét február 25-én találták meg nagymácsédi otthonukban.

Fotó, címlapi kép: MTI/TASR/Jakub Kotian

A lap úgy értesült, hogy a szlovák rendőrség kért segítséget a magyar kollégáktól, miután olyan információk birtokába jutottak az egyik vádlottól, miszerint a Ján Kuciák oknyomozó újságíró és menyasszonya meggyilkolására használt 9 mm-es fegyver – amit egyelőre még nem találtak meg – Magyarországról származhat.

A magyar rendőrség több helyen, így például Zebegényben, Vácott, Salgótarjánban, Kecskeméten és Budapesten a Józsefvárosban is házkutatásokat tartott, és bár fegyvereket nem találtak, több telekommunikációs eszközt (telefon, számítógép) is begyűjtöttek.

"Szlovákiában pár hete jelentette be az ügyészség, hogy négy férfit vádoltak meg az ügyben: a magyar származású Sz. Tamást, aki valószínűleg leadta a lövéseket, a szintén magyar származású A. Zoltánt, aki a közvetítő volt, illetve a sofőrként-segítőként közreműködő M. Marček-et, valamint az akciót szervező, többieket kifizető A. Zsuzsovát.

A vallomásaik alapján került képbe a zebegényi K. L., akiről azt feltételezik, hogy ő adta el 3000 euróért azt a pisztolyt, amivel megölték a párt, a fegyvert személyesen adhatta át Sz. Tamásnak, aki a gyanú szerint végül meg is húzta a ravaszt (...). A szlovák nyomozók lenyomozták, ahogy K. L. és Sz. Tamás telefonált egymással, szerintük azért, hogy a fegyvervásárlás részleteit egyeztessék"

- idéz a hozzájuk került európai nyomozási határozatból a lap.

A két magyar férfit egyelőre csak tanúként tudták kihallgatni, akik így szabadon távozhattak a rendőrségről.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Nemzetközi együttműködés orgyilkoséknál. A szlovákok magyarokat, a magyarok szlovákokat orgyilkolnak.
Rockxy
Ja, hát hogyne vóna, a zorbán tutti benne van nyakig ebbe is.
Hát a junker is azér iszik annyit, mer nem bírja elviselni a fideszvezírt.
static.origos.hu/s/img/i/1807/20180718juncker-isiasz2.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.