Az Országgyűlés mentelmi bizottsága hétfői ülésén egyhangúlag Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta.

Felfüggeszthetik a fideszes Simonka György mentelmi jogát

Fotó: Simonka György / Facebook

Hargitai János (KDNP), a testület elnöke az ülés után újságíróknak elmondta: az Országgyűlés és a mentelmi bizottság következetesen képviseli azt a gyakorlatot, hogy közvádas ügyben nem gördít jogi akadályt az igazságszolgáltatás érvényesítése elé.

Az ügyet jogi, és nem politikai kérdésnek tekintik, és a testület egyhangúlag döntött arról, hogy a mentelmi jog felfüggesztését javasolják – hangsúlyozta az elnök.

A Legfőbb Ügyészség október 17-én közölte az MTI-vel, hogy indítványozta Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész. A mentelmi jog felfüggesztése esetén tudják kihallgatni gyanúsítottként a politikust, akinek ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz.

A gyanú szerint Simonka György másokkal összehangoltan jogtalan vagyoni haszonhoz jutott az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a tagállami költségvetésből a termelői szervezetek beruházásaihoz, eszközbeszerzéseihez igénybe vehető, vissza nem térítendő támogatások jogellenes megszerzésével.

Az Országgyűlés hétfőn dönt a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló javaslatról.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"nem gördít jogi akadályt az igazságszolgáltatás érvényesítése elé" :D Kibírta mondani röhögés nélkül bazdmeg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
"nem gördít jogi akadályt az igazságszolgáltatás érvényesítése elé" :D Kibírta mondani röhögés nélkül bazdmeg.
Grafix69
Na ezt a suttyót beáldozzák , ez visz el mindent . Ezt a barmot viszik a vágóhídra , mit nekünk európai bíróság , hiszen itt folyik ám az igazságszolgáltatás ezerrel . Mindenki lácssa itt nincsen korrupció meg zéró tolerancia van . Ez a vadbarom ellopott kb 500 milliót na ez lesz a ludas . Azért lehet ,hogy ha sokat tud akkor felmentik vagy öngyilkos lesz a rendőr autóban , vagy egy osztrák nyugdíjas elüti egy földúton ahol a madár sem jár és aki gyalogol rajt már legalább 2 km-ről hallja , ha jön egy autó .
papa.49
Nincs ez még lefutva, most majd vizsgálódnak, aztán 1 év után kiderül nem történt bűncselekmény !!!
Borsodi
@papa.49: Így lesz biztos,szerintem ha a bíróságon a gyilkosról kiderülne,hogy fideszes rögtön felmentenék.Legrosszabb esetben kizárnák a pártból,vagy megvonnák a mentelmi jogát.Börtönbe nem kerülhet ilyen piti dologért.
kolozsvaros.com/2018/01/17/nem-mi-vagyunk-ertuk-ok-vannak-ertunk/
mutyimondo.atlatszo.hu/2017/01/02/egy-volt-polgarmester-szerint-tenyleg-rendszerszintu-a-korrupcio-magyarorszagon/
csipetke
Ez egy igazi cirkusz.Amivel simonkát vádolták,az az egész fidesz vezérkarra igaz.Korrupció a köbön.A túlárazásról,a pénzvisszaosztásról,a pályázatok nyerteseiről,stb tudna mesélni pénztáros lönci,garancsi,tiborc,vajna,és a többi stróman.
Aki Én
@Pegero: Szlengben így használják.
Jó látni, hogy szokásodhoz és IQ-d hoz híven megint megragadtad a lényeget :)
Egyébként basszátok meg mind hazug propagandisták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.