Közel 1 milliárd forint megy vajdaságiak házvásárlására, miközben itthon megszüntették a lakástakarék állami támogatását.

Önrész nélkül kaptak 3,3 milliós lakhatási támogatást a vajdasági magyarok
Fotó: Pixabay

Az LTP állami támogatásának megvonását nem sokkal előzte meg a hír, miszerint a magyar kormány vajdasági magyarok otthonhoz jutását támogatja.

A Vajdasági Magyar Szövetséghez (VMSZ) kötődő, pénzosztó Prosperitati Alapítvány oldalán augusztus közepén tették közzé, hogy

aznaptól lehet falusi házak megvásárlására jelentkezni

- derítette ki az Átlátszó.

A portál szerint a hír először februárban jelent meg: a magyar kormány összesen egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást adott 200 vajdasági családnak házvásárlásra. Az augusztusi házvásárlási pályázati közlemény szerint az első két körben

385 család jutott otthonhoz a program első két körében, portánként 10 ezer euró (1 milliárd forint) volt a segítség.

Nincsenek szigorú feltételek

A pályázati feltételeket vizsgálva az is kiderül,

az értékbecslést az Alapítvány által megbízott értékbecslők végzik, az Alapítvány terhére, ráadásul a pályázatnál nincsen kötelező önrész.

Az MTI akkori beszámolója szerint “a vajdasági gazdaságfejlesztési programra a magyar kormány eleinte 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget, így a hitelek és a vissza nem térítendő támogatások összege már meghaladja a 65 milliárd forintot.” Vagyis közel annyit, amennyit most az LTP támogatásának beszántásával megspórolnak.

Az Átlátszónak nyilatkozott egy vajdaságban élő, helyi politikára rálátó illető, aki azt mondta, "hiba összemosni az LTP támogatás megszüntetését, és a határon túliak támogatását" mert ez

ellentéteket kelthet a határon túli és az anyaországbeli magyarok között.

Azt is hozzátette, ekkora támogatás mellett öreg, felújításra szoruló házakat lehet venni, de a helyiek – kiváltképp a fiatalok – ennek is örülnek.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mikor veszik észre, hogy csak pénzünkért nyalják Orbán seggét. Amennyiben ennyire magyarok akarnak lenni akkor miért nem települnek át?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Erre kaptak felhatalmazást a zemberektől.
csak úgy....
@kereső: ezt duruzsolom én is,de fölöslegesen , csak magamat idegelem!
szerintem megérdemlik a magyarok orbánt és azt a jólétet,biztonságot ,virágzó feudalizust amit ö
biztosított,a lóról rükvercbe nyilazásból ...
percsi
@1magyar: Orbán Viktor kezdeményezte a kvótarendszert, így fogalmazott:: A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként. Tehát Ő indította el a lavinát, és teljesítette is, jó pénzért 30 ezernek letelepedési engedélyt adott. Senki nem tudja milyen veszélyes embereket juttatott be Európába. Pár kemény magról tudjuk, hogy megfordult az országban.
Tehát kitalálta a kvótarendszert, majd jó pénzért beengedett több tízezer kétes alakot, a magyart meg megetette, hogy megvédte az országot.
ENSZ közgyűlésen készült videó:
www.youtube.com/watch?v=uZu7NOCNnTE
F_Viktor
A VMSZ-nek jut a baksis, orbán építi (magyar adófizetők pénzéből, magyar ágazatok pénzének elvonásával) külföldi oligarcha rendszerét is.
Lepényleső
Futja abból amit most a kúttal rendelkező telektulajdonosoktól elrabolnak. Természetesen
visszamenő hatállyal. Valaha ki sem adták az építési engedélyt amíg kutat nem létesítettek az adott telken,-apáink,nagyapáink. Most ez az alja banda népnyúzó módon megadóztatja.
wpym
@Hellcat: Az embereknek nem kellett volna megvalasztani mar 2010-ben sem ezt a bandat.
Erre mondjak: aki kurvanak all, ne sirjon, ha megbasszak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.