Közel 1 milliárd forint megy vajdaságiak házvásárlására, miközben itthon megszüntették a lakástakarék állami támogatását.

Önrész nélkül kaptak 3,3 milliós lakhatási támogatást a vajdasági magyarok
Fotó: Pixabay

Az LTP állami támogatásának megvonását nem sokkal előzte meg a hír, miszerint a magyar kormány vajdasági magyarok otthonhoz jutását támogatja.

A Vajdasági Magyar Szövetséghez (VMSZ) kötődő, pénzosztó Prosperitati Alapítvány oldalán augusztus közepén tették közzé, hogy

aznaptól lehet falusi házak megvásárlására jelentkezni

- derítette ki az Átlátszó.

A portál szerint a hír először februárban jelent meg: a magyar kormány összesen egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást adott 200 vajdasági családnak házvásárlásra. Az augusztusi házvásárlási pályázati közlemény szerint az első két körben

385 család jutott otthonhoz a program első két körében, portánként 10 ezer euró (1 milliárd forint) volt a segítség.

Nincsenek szigorú feltételek

A pályázati feltételeket vizsgálva az is kiderül,

az értékbecslést az Alapítvány által megbízott értékbecslők végzik, az Alapítvány terhére, ráadásul a pályázatnál nincsen kötelező önrész.

Az MTI akkori beszámolója szerint “a vajdasági gazdaságfejlesztési programra a magyar kormány eleinte 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget, így a hitelek és a vissza nem térítendő támogatások összege már meghaladja a 65 milliárd forintot.” Vagyis közel annyit, amennyit most az LTP támogatásának beszántásával megspórolnak.

Az Átlátszónak nyilatkozott egy vajdaságban élő, helyi politikára rálátó illető, aki azt mondta, "hiba összemosni az LTP támogatás megszüntetését, és a határon túliak támogatását" mert ez

ellentéteket kelthet a határon túli és az anyaországbeli magyarok között.

Azt is hozzátette, ekkora támogatás mellett öreg, felújításra szoruló házakat lehet venni, de a helyiek – kiváltképp a fiatalok – ennek is örülnek.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mikor veszik észre, hogy csak pénzünkért nyalják Orbán seggét. Amennyiben ennyire magyarok akarnak lenni akkor miért nem települnek át?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Mert ide fizettek adót, járulékokat? Vagy miért osztogatnak?
szaboria1
Mikor veszik észre, hogy csak pénzünkért nyalják Orbán seggét. Amennyiben ennyire magyarok akarnak lenni akkor miért nem települnek át?
papa.49
Itthon kilakoltatják a családokat akár gyermekkel is, a vajdaságban meg osztogatják a pénzt, persze nem mindenkinek, csak a riblingeknek !!!
kisrigó
Ennyire cinikus mocskos kormánya még nem volt Magyarországnak! Nem elég, hogy saját maguknak és a haveroknak lopnak, még a hatalmuk megtartása miatt külföldre lopják a közpénzt.Közben a nemzeti szuverenitásról papolnak, ők meg beavatkoznak pénzzel más államok életébe a saját érdekükben. Nem értem, hogy miért hagyják ezt?!
CsipkeRózsa
A fideszes képviselők közül senki sem szól neki, hogy ez már túlzás?!
Aki Én
@1magyar: Azért, mert ilyenek helyett te is csak a migránsokkal foglalkozol.
1magyar
@Aki Én: De persze ha arról van szó, hogy migránsoknak adjunk ennyit vagy a vajdasági magyaroknak akkor egyértelműen az utóbbit választom.
egyember
Ők -maguktól- nem pusztulnak el.
El kell őket pusztítani.
tudode
Így kell ezt csinálni hungary módon. A lóvé jön, megy aztán oda, vissza, aztán GAZDIRA TALÁL, csak nem oda Buda
.
-------Egy bűnszervezet belülről: felszívódó adómilliárdok útj a a borsodi nyomorfalvakig
.
g7.hu/allam/20181030/egy-bunszervezet-belulrol-felszivodo-adomilliardok-utja-a-borsodi-nyomorfalvakig/
.
Tényleg mikor csámpáskodik be valaki a Corvinusra a közgázosok elé ELMESÉLNI mi újság az ÁLLAM HÁZTARTÁSBANm a laikusoknak való MESE, MESE mesketéről!
kokopelli
Tipikus mozdonyszőke mentalitás!A szomszéd pénzén vásárolt öltöny alatt
átizzadt piszkos ing ill. trikó, alul ß@rosch gatyával,de "barók" vagyunk szomszéd-
haverok,mi? ..és tehetősek!
Hellcat
3,3 millió úgy minden nélkül...se önerő se gyerekvállalás...SEMMI. AZT A JÓ BÜDÖS KURVA ANYÁTOKAT FIDESZES GECIK!!!
Clavigo
Taps-ovésön... Így kell ezt csinálni. Remélem,,azért itthon rendben zajlanak a kilakoltatások..Asszem ,,nem volt még ennek az országnak ilyen sz@rházi,kártékony qrmánya,,mint a Zorbán-konda.,,oszt jó napot.
kereső
"A hazámat cégéres gazemberek, irgalmatlan és könyörtelen brigantik vezetik éppen ki Európából egy hibbant és életveszélyes nemzetvezetővel az élükön."/Parti Nagy Lajos/
kereső
Hogy merészeli, ez már a pofátlanságnak az a mértéke,amit nem is lehet minősiteni.
papa.49
@ila51: Nem hiszem hogy nagy nyilvánosságot kapna az adomány, azok részesülnek belőle akik a vezérseggnyalói a csuti kreténnek !!!
kereső
@papa.49: valamelyik honlapon volt fénykép a nyertes!!családokról,amint közlik velük a támogatást.Van képük elfogadni,amikor biztosan értesültek róla,hogy Magyarországon 12 családot zsuppolnak ki a hajlékukból, a nélkül,hogy a kormány-önkormányzatok egy keresztbe gazszálat is tenne értük.Persze majd tesznek- a gyerekek állami gondozásba, a szülők meg az utcán.Köpedelem.
Nessy
Tehát, a határon túl régi házat is vehetnek a fiatalok, itthon csak újat, ami már lassan megfizethetetlen számukra.
moareka
...mert itthon már mindenki magánrepülővel viszi a macskáját az USA-ba gyógyíttatni...
Desischado
Kellenek a szavazatok! remélem, a DK meg fogja tudni akadályozni a kettős szavazást! Ezért utálom a határon túli férgeket. Eladnak minket jó pénzért ennek az aljas, hazaáruló parazita bandának! Pfujj!
percsi
Mindig oda rak pénzt, ahol nem lehet leellenőrizni. Nem tudom elhinni, hogy érdek nélkül ennyire adakozó lenne. Az is lehetséges, hogy kapott 3-4 család pár milliót, a többi pénzt meg elfújta a szél.
Ez az ország már nem a miénk!
nezelodo
Na ugye, hogy a réginél sokkal több és jobb helye van az adóforintjainknak ott is, mint a lakáskasszában idehaza, hogy a fiataljainknak esélyt adjunk, és itthon maradjanak.
terlasz
Így lehet a pénzünkön szavazatokat vásárolni, de természetesen a választások mindig tiszták.
" portánként 10 ezer euró (1 milliárd forint) volt a segítség." - Miért volt fontos a barom cikkmásolónak átszámolni az összeget és odabiggyeszteni az ökörségét?
Jozefina
Azt gondolom, hogy sajnos az ottani nacionalistáknak is lesz néhány nem kívánatos megmozdulása!!!???
Aki Én
@1magyar: 16:11 Csakhogy ez nem kérdés. Azért migránsoznak, hogy hatalmon maradjanak, mert láthatóan ezzel nagyon meglehet téveszteni a tömeget. Azért támogatják a határon túliakat, mert ezzel hatalmon tudna maradni. HA valóban többségi támogatásuk lenne itthon, erre nem lenne szükség, le is szarnák őket legalább annyira, mint az anyaország magyarjait.
A fidesz véleménye a külhoni szavazatokról:

444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak
1magyar
@Aki Én: De mivel a migránsok valódi probléma az egész kontinensen és Orbán elsőként fogta fel a veszélyét így egyértelmű a hatalmon maradásuk.
Aki Én
@1magyar: Egyrészt ez így nem igaz, másrészt addig fújja ezt, amíg ez a személyes érdeke.
Másrészt nézd meg azt is amit csinál. Ide csak ő engedett migránsokat annak ellenére, hogy nektek mást hazudik.
Egyébként nekünk a korrupció, a jogállam leépítése, a gazdasági romlásunk, az eü..., sokkal nagyobb gondunk.
Hidd el, orbán nélkül sem lenne durvább a migráció, hiszen érdemben semmit nem tett ellene. Nem gondolhatod, hogy a kerítés védi Európát.
A keletihez is ők szállították őket.
1magyar
@Aki Én: Az a kerítés előtt volt, 2015-ben és nem szállították hanem odataxiztak és vonatoztak meg gyalogoltak.
Aki Én
@Shikari a túladagolt beteg: Az európai közvélemény pont ez mutatja :)
Aki Én
@1magyar: ...na persze. Eljöttek a keletiig, majd ott úgy döntöttek, hogy várnak a semmire az ország közepén?
Ezt gondold újra.
kokopelli
@percsi: természetesen valami érdeke van az adománnyal! Olyan a csuti,
mint a ravasz szemét fejőgépeladó ügynök:
"Eladja a parasztbácsinak a fejőgépet,és előlegként elviszi az egyetlen tehenet!"
kereső
@ibn Said: igazad van Efendi-Allah növessze hosszúra a szakálladat/ amennyiben lehetséges/.
Hibás, mert 2006-ban demokrataként viselkedett-és nem diktátorként a puccsolók ellen.Rábizta az igazságszolgáltatásra.Meg a parlamenti vizsgálódókra,meg a TASZ-ra,meg morvai hisztire-hogy magyar ügyet kreáljon belőle az Eu parlamentjében? ellene. Nem jobban jártunk volna egy "orbán félével"??már akkor is?
csak úgy....
@1magyar: 11:38 orbán csak azt fogta föl elsöként,hogy ezt a lehetöséget meg lehet és meg köll lovagolni! migráncsok nélkül lenne e még miniszterelnök,szerinted!? az, téged csöppöt sem zavar,hogy az országban több ezer családot tesznek az utcára és a vajdasági magyarok,pusziért,no meg egy X ért a fidesznek 3,3 milliót kapnak a te,meg a rokonaid fizette adókból? szerinted ez normális? erröl beszélj és ne a migráncsokról,mert ha így folytatja a magyar kormány a nincsböl a külhoni magyarok pesztrálását,akkor elöbb -utóbb te is migráncs leszel...
magyarországon ,több mint 400 ember halt bele kórházi fertözésekben és több százan fagytak meg a múlt évben! ...az egész európában a migráncsok nem vittek véghez ekkora púsztítás és hidd el nekem,hogy nem vagyok migráncs párti ,ezek tények!
@Shikari: neked tibim, egyre kopottabb a lemezed,persze ha fizetnek még érte,akkor holnap is tedd föl...
papa.49
@csak úgy...: Hagyd hiába magyarázod, tudod az ,,ESZME, GYŐZÖTT A JÓZAN ÉSZ FELETT,, !!!
csak úgy....
@papa.49: Te sem hagyod! (remélem) Vannak ,kiknek csak többször kell mondani mert koraszülöttek...
Megbünhödte már e nép a multat s jövendöt ...
papa.49
@csak úgy...: Sajnos ez az utolsó sor IGAZ !!!
csipetke
Ezzel a húzással bizonyította orbán,hogy valóban elmebeteg.A másik lehetőség,hogy ennyire szemét,a harmadik verzió pedig,az első kettőnek a kombója.Nem mondom,hogy ez a fidesz húzása,mert az kizárólag olyan egyedekből áll,akik orbán minden idióta ötletére rábólintanak,lásd:-stadionok.A fidesz pedig maga orbán,Sajnos egy tökös ember sincs köztük,akik időnként ellentmondanának a nemzeti töklámpásnak.Itthon kacifántos kritériumoknak kell megfelelnie annak,aki valamilyen kedvezménnyel szeretne lakhatáshoz jutni,a vajdaságban meg kérdés nélkül osztogatják a pénzt.Mi ez,ha nem a magyarországi magyarok elleni merénylet?
csak úgy....
@csipetke: szerintem voltak már korábbi jelek,persze nem föltünöek...,hogy a
szomszédba stadiont építtett magának,mert neki az köll és punk -tum!
nem tudok elképzelni egy európai politikust sem ,aki ezt meg merte volna lépni,büntetlenül egy demokratikus országban! különben teszek rá ,meg is érdemlitek ...
kereső
@csak úgy...: nem jelek voltak! Konkrétan még 2016-2017 -ben 5 milliárd forintért épitett stadiont Eszéken,az ottani mészáros lölö által megvásárolt csapatnak.
Komárnoban most fog majd két milliárdért egy stadiont,ami 20 év után átmegy a város tulajdonába.
simmering73
Erre kaptak felhatalmazást a zemberektől.
csak úgy....
@kereső: ezt duruzsolom én is,de fölöslegesen , csak magamat idegelem!
szerintem megérdemlik a magyarok orbánt és azt a jólétet,biztonságot ,virágzó feudalizust amit ö
biztosított,a lóról rükvercbe nyilazásból ...
percsi
@1magyar: Orbán Viktor kezdeményezte a kvótarendszert, így fogalmazott:: A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként. Tehát Ő indította el a lavinát, és teljesítette is, jó pénzért 30 ezernek letelepedési engedélyt adott. Senki nem tudja milyen veszélyes embereket juttatott be Európába. Pár kemény magról tudjuk, hogy megfordult az országban.
Tehát kitalálta a kvótarendszert, majd jó pénzért beengedett több tízezer kétes alakot, a magyart meg megetette, hogy megvédte az országot.
ENSZ közgyűlésen készült videó:
www.youtube.com/watch?v=uZu7NOCNnTE
F_Viktor
A VMSZ-nek jut a baksis, orbán építi (magyar adófizetők pénzéből, magyar ágazatok pénzének elvonásával) külföldi oligarcha rendszerét is.
Lepényleső
Futja abból amit most a kúttal rendelkező telektulajdonosoktól elrabolnak. Természetesen
visszamenő hatállyal. Valaha ki sem adták az építési engedélyt amíg kutat nem létesítettek az adott telken,-apáink,nagyapáink. Most ez az alja banda népnyúzó módon megadóztatja.
wpym
@Hellcat: Az embereknek nem kellett volna megvalasztani mar 2010-ben sem ezt a bandat.
Erre mondjak: aki kurvanak all, ne sirjon, ha megbasszak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.