Október elején kezdődött a vizsgálat, amely során egy hattagú vizsgálóbizottságot kért fel a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ).

Az eljárás során a kifizetéseket befagyasztották, Erdei Zsolt elnök aláírási jogát pedig megvonták. A Duna Arénában megtartott ifjúsági vb elszálló költségvetése robbantotta ki a botrányt.

Ugyanis az előre eltervezett 180 milliós szállásköltség később 480 millióra növekedett.

Az ügyészségi vizsgálat elsődleges célja, kideríteni, felmerült-e túlszámlázás vagy indokolatlan kifizetés. Az október 29-i, 5 órás ülésről több információ is kiszivárgott. A zártkörű ülést a Magyar Sport Házában tartották meg, amit három őrrel is biztosították.

Már az ügyészség nyomoz a Magyar Ökölvívó Szövetségnél

A Borssal egy bennfentes osztott meg információkat.

„A többórás megbeszélésnek voltak elég feszült pillanatai is, mindenesetre a MÖSZ-nek, mint kiemelten közhasznú szervezetnek, kötelessége az ügyészséghez fordulnia”

– mondta a bennfentes, majd hozzátette: senkit nem akarnak gyanúsítani, de tisztán kell látni a sportág jövője érdekében.

„Nem is tudom, mi lesz az ökölvívással, ha az állam nem nyújt segítséget. Bár úgy tud­ni, az EMMI-nek jelenleg nincs erre erőforrása” – tette hozzá.

Erdei Zsolt nem kívánt nyilatkozni a történtekkel kapcsolatban, de elárulta, hamarosan közleményt adnak ki.

(Bors)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@maci0427: Ugyanaz az istálló Hamburgból! A nagy Klicskó is politizált Ukrajnában! Ezek
ugyan olyanok mint a Gábor Zsazsa volt!Ha beszélnek róluk az ß@r,ha nem akkor még
ß@rabb!A jó sportoló nem biztos hogy jó szervező vagy üzletember! A fejre kapott ütések
nem billentik ill. kompenzálják a hiányt! Én pl.nagyon csíptem az Erdeit,de a Kokót nem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
keresztapa
@m73: Az ilyen tetű mint te, lépik túl a meghatározott... szállás költséget, kinek volt jogköre hozzá? Ugyanis az előre eltervezett 180 milliós szállásköltség később 480 millióra növekedett. Miért is? Ezen kellene már @m73: gondolkoznod és Zsolt felelősségét ki mondani , vagy ez már nem nyerő, nálad mi? Vagy majd egy nyilatkozattal mindég utólag letudjuk? Miért nem a folyamatban teszik fel a nagy kérdést, hogy a tervezett szállásköltség túl léphető -e, ezért meg azért esetleg, és mennyivel? Tervezés, szervezés, végrehajtás, előre nem tudott változások?
Eriksson
@m73: Szóval nem tucc.
Ha nem borítaná el a fos az agyadat, akkor tudhatnád, hogy ma a sport mindennél előrébb való.
maci0427
Erdei Zsolt " jó ökölvívó volt " , de itt is bebizonyosodott az mint a labdarúgásnál, hogy egy jó sőt világválogatott focista, nem biztos, hogy jó edző és jó szakvezető lesz, sőt pocsék is lehet ! Kinevezni vezetőnek, csak a " becsületessége - hírneve " miatt , miközben a körülötte lévő emberek esetleg más tulajdonságúak, nagy felelőtlenség ! De ha már elvállalja, akkor csak olyan embereket vegyen az ilyen maga mellé, aki őérte és ő is értük, a tűzbe is elmenne és nem basz...á át soha ! Erdeit kihasználták, hülyére - palira vették, ezt viselnie kell , de már az elején tudnia kellett volna sok mindent ! -- Ö is mehet majd börtönbe esetleg, mások miatt majd !!! --- Szegény Stadler József aki juhászból lett "pénzcsináló " és stadion építő , ő sem saját magától hozhatta meg a a hülyébbnél hülyébb döntéseit , amik tulajdonképpen törvénybe is ütköztek, de őneki csak az ötletei voltak , a megvalósítás meg gondolom, hogy mások keze munkái , hiszen a végén kiderültek a dolgok és nem véletlenül került börtönbe , igaz mások helyett és a végén belehalt !!!
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Szóval nem tucc."

Mit nem értesz?
Hogy "a tetű fityesz rá tette a mocskos kezét a sportra is"?
Akkor nem tudod, hogy a Magyar Természetjáró Szövetségtől a labdarúgáson át, a Magyar Birkózó Szövetségig fityeszes NER-tagok foglalták el? Hogy garancsitól, csányin keresztül, rezsi szilárdig rátették a kezüket a sportra?
Esetleg azt nem hiszed el, hogy az adófizetők pénzét lopják ki a sporton keresztül?
Hogy a magyar elsőosztályú labdarúgásban a klubok 90 százalékában ezek a tolvajok a tulajdonosok, vagy elnökök?
Nem emlékszel pl. az Úszó VB-re?, hogy a tervezett 25 milliárd forint a végén nem állt meg 100 milliárdnál?
Hogy a fociban évente csak a TAO pénzekből 2-300 milliárd forint szívódik fel? Gondolod Gyurcsány számláján landolnak ezek a pénzek?

Írod:
"... tudhatnád, hogy ma a sport mindennél előrébb való."

O'szt miért is? Miért kell közpénzek több száz milliárdjait ebbe a feneketlen kútba öntözgetni minden évben, miközben pl. a gyerekek 40 százaléka éhezik Magyarországon? Abban az országban ahol a világon példátlan módon a fedél nélkülieket börtönbüntetéssel sújthatják?
Nem tudom eldönteni, hogy te ilyen hülye/naiv/idióta vagy-e?
Eriksson
@maci0427: Stadler úrnak nem voltak hülyénél hülyébb döntései, neki rettentő jó szimata volt az üzlethez. Csak az az átkozott Adóhivatal...
Eriksson
@F_Viktor: tegnap 23:35 Nem rémlik, hogy szóltam volna hozzád, így teljesen felesleges a sértegetésed.
F_Viktor
@Eriksson: Amikor bejegyzést teszel közzé egy fórumra, akkor bizony előfordulhat, hogy mások, többen is olvassák hozzászólásodat, sőt reagálni is fognak rá, azaz válaszolni is fognak rá.
Ezt megelőzendő, használd a privát üzenetküldés lehetőségét!
Eriksson
@F_Viktor: Amit leírsz az mind igaz, de a lehetőség nem jogosít fel arra, hogy személyes sértegetésre használd.
Eriksson
@m73: Örülök, hogy van véleményed, de van értelmes mondanivalód is?
maci0427
@Eriksson: ---- Annyiból voltak hülyébbnél hülyébb döntései, hogy ezeket a döntéseket a Hiénáknak adta át megvalósításra, mert ő egyedül nem tudta volna megvalósítani mert ahhoz kis ember volt, de nem is szabadott volna sok mindent megvalósítani és pénzt csinálnia , mert az sima adócsalás volt, ezt már tudhatjuk ! Na és nem ő járt jól és nem ő jött ki ebből jól, hanem mások, hogy kik az is tudvalevő volt anno ! Nem egy sima mezei üzletről volt szó, hanem komolyabbról, ez is tudható lett végül is ! Sajnos így könnyű volt őt "kicsinálni" + Amúgy okos ember volt valóban jó ötletekkel, de ismétlem egyedül kevés volt ő és így sokan hozzácsapódtak mindenféle körökből ! Erdei Zsolt is kevés, hiszen óriási pénzekről kellett neki is dönteni - aláírni , de mivel nem értett ehhez annyira , sőt egyáltalán nem, így nyilván a tanácsadóira kellett hagyatkoznia főleg !
Eriksson
@maci0427: Józsi bácsi egy üzleti zseni volt. Többször padlóra küldték, de mindig felállt és újabb és újabb ötletekkel állt elő. Több riportot is meghallgattam, amit vele készítettek. Ezekből világosan kiderül, hogy a "jóakaróinak" köszönhette minden nyomorúságát, nem csak a saját balgaságának. S a legnagyobb szívfájdalma a stadionja és a focicsapata volt.
Erdeihez nem tudok mit szólni, de gondolom, hogy nem egyszemélyben kellett döntenie mindenben, pénzügyi dolgokra is megvoltak a maga emberei. Csak hát ugye, bármi gáz van, mindig a főnököt veszik elő.
maci0427
@Eriksson: -- Csak nehogy Erdei is behalljon vagy belerokkanjon ebbe az elnökösködésbe ! Kérdés az is, hogy lesz e valaki aki kiáll mellette és rávilágít majd az igazságra ?!
kokopelli
@maci0427: Ugyanaz az istálló Hamburgból! A nagy Klicskó is politizált Ukrajnában! Ezek
ugyan olyanok mint a Gábor Zsazsa volt!Ha beszélnek róluk az ß@r,ha nem akkor még
ß@rabb!A jó sportoló nem biztos hogy jó szervező vagy üzletember! A fejre kapott ütések
nem billentik ill. kompenzálják a hiányt! Én pl.nagyon csíptem az Erdeit,de a Kokót nem!
Eriksson
@maci0427: Előbb-utóbb kiderül. S ha vétlen is, csak arra fog emlékezni az olvasó, hogy Erdei valami pénzügyi panamába keveredett.
Gauntlet
Tudtak róla ! Jó előre! erdei csak egy báb, akinek engedélyezték az egészet ! Csak most borult a bili !
Pálinkafőző Rézüst
oszt mi van a vizes VB-vel elvtársak??? Ott több millárdszáltt el a zsebekbe... Arról miért van kuss??? Jah, kell kokókának a madárka helye... Megszívatták a csicsergőt rendesen...
Pálinkafőző Rézüst
@Gauntlet: ez le volt zsírozva, hogy a madár repüljön, kell a fészke valakinek...
keresztapa
@m73: +0. 21:37-re Szép szókincsed van, de ha az óvoda tudásodat fel tudnád cserélni, értelemre, de ehhez kevés esélyed van, állapotodat figyelve lehetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.